Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+) ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си
   –егистрац舫абравена парола

ѕредседател€т на клуб "≈ър ћакс –ейсинг"  р. Ѕожурски: ѕоредната шампионска титла е закономерност, а не изненада! »зпращаме една неверо€тна година!


13 ноември 2018 14:34  1 коментар   4799 прочита—лед 2 десетилети€ се завърнахме на пистата край «елен дол


 расимир Ѕожурски е председател на клуб по мотокрос „≈ър ћакс –ейсинг“. ѕред struma.com той говори за поредни€ успех на благоевградски€ клуб и завръщането на √ран при на Ѕлагоевград.

√-н Ѕожурски,приключва най- успешната година за клуб ≈ър ћакс –ейсинг.  акво стои зад тези успехи?

Ќай- вече много работа и спортен хъс от страна на всички състезатели в клуба. —лед като през 2017 година спечелихме отборната титла, б€хме задължени през следващата 2018 година да надградим, това което започнахме. ѕодготвителни лагери, тренировки, участи€ в десетки състезани€, не само у нас но и в чужбина. “ова може да се случи само благодарение на много добра организаци€ и къртовски труд на всички в клуба.

”сп€хте да проведете и през л€тото мотокрос училище да деца в √аброво, който предизвика огромен интерес.  ак се случи и ще го има ли и в Ѕлагоевград?

ƒа, интересът бе гол€м, като над 100 деца взеха участие в лагера, който се проведе край √аброво. ƒори и ние се изненадахме от желанието на децата да се учат да карат мотори. “ова бе едни много полезен практически урок да малчуганите. »де€та е през л€тото на следващата година Ѕлагоевград и по точно пистата в «елен дол да бъде домакин на второто издание на мотокрос училище. Ќие като ръководството на клуба искаме повече деца от града и региона да се запал€т по този спорт.

ѕаралелно с тренировките и състезани€та, вървеше и подготовката за домакинството на Ѕлагоевград на √ран при, кръг от национални€ шампионат.  ак усп€хте да се справите с тази задача?

“ръпката, ко€то изпитахме при стартирането на моторите на състезанието, което се завърна на пистата в «елен дол, след 20 години отсъствие и пълните от щастие очи могат да разберат само хората, които влагат сърце и душа в този спорт. “р€бва да знаете, че да се направи едно такова трасе и състезание от една пол€на за толкова кратко време е изключително трудно. »зискваше ни много усили€ и средства. ¬ъзникнаха проблеми и по време на състезанието, най-големи€т беше авари€та във водопровода.

ѕоливането беше трудоемко, след този проблем, затова се извин€ваме за причиненото неудобство. “ъй като такива трасета се изграждат с години, ние обещаваме следващата година да бъдем още по-добри. Ѕлагодарим на всички, които работеха неуморно, денонощно състезанието да стане реалност. ќцен€ваме високо усили€на на кмета на Ѕлагоевград јтанас  амбитов, председател€ на клуба- расимир Ѕожурски, кмета на с.«елен ƒол јнгел ћладенов, Ѕългарската ‘едераци€ по ћотоциклетизъм(Ѕ‘ћ), цели€ екип и отбор "≈ър ћакс –ейсинг" , близки и при€тели, благодарим и на всички, които уважиха труда ни и дойдоха да се наслад€т на постигнатите резултати. Ќие сме силни, борбени и правим всичко от сърце.

“очно затова ще продължаваме само напред и нагоре, а съм сигурен, че н€ма да закъснение и състезание от ≈вропейски€ шампионат на същото трасе.

Ќ€маше как да мине без хората, на които основната им цел е да пречат.  акво ще им кажете на т€х, сега след като всичко мина и състезанието се случи?

–азбира се че без такива препъни камъчета, н€ма как да мине. Ћошото е че нещата идват от хора, които преди 20 години са сложили край на това състезание, а сега се опитват да изл€зат на преден план,гонейки н€какви користни цели . »скам да се спре веднъж за винаги със спекулациите, че трасето е незаконно.

÷ели€ терен върху, който се намира пистата е общинска собственост и пистата е собственост на община Ѕлагоевград, а не на клуба. –ъководството на ≈ър ћакс –ейсинг н€ма да си носи със себе си пистата, а т€ остава за хората. ќбщината има полза от това трасе, защото то ще носи пари за бизнеса, а с това съответно и в общинската хазна.

«а пример ще дам трасето в —евлиево, където само за последни€ стар от —ветовната купа са похарчени от туристи стотици хил€ди левове. ¬сички хотели на разсто€ние от 70 километра около —евлиево б€ха заети. “ака че ≈ър ћакс –ейсинг не печели, а заедно с общината инвестира. ќт организирането на подобни състезани€ има огромен финансов ефект за общината.

”частвате и в други инициативи, какви са те?

Ќие сме активни не само на пистата. ”частваме в различни кампании, като кръводар€ване, „Ќе на агреси€та“ и още много други. ќпитваме се да бъдем активни навс€къде.

 ак ще протече подготовката за нови€ сезон?

ѕо традици€ в кра€ на годината Ѕ‘ ћотоциклетизъм връчва наградите на призьорите в изминали€ шампионат. ќчакваме да получим наградата за отборен шампион, а след това ще € отпразнуваме подобаващо. ћалко почивка и ни предстои подготвителен лагер в √ърци€. ѕо традици€ в южната ни съседка съседка тренираме, заради по- топли€ климат. —лед това за старта на нови€ шампионат ще тренираме и в по пистите в Ѕългари€.

 

–азговар€ ћарти »ванов

 

ќще за: ѕредседател  клуб "≈ър ћакс –ейсинг"   р. Ѕожурски  шампионска титла  ќще от: ќтблизо

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

14 ноември 2018 20:18 | хи хи
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

 –ј—», дано има повече хора като теб. √ол€мо браво.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.