Отблизо с ключов играч в голямата местна политика! Общинската съветничка Г. Муртова откровено за скандалите, общинския съвет, опозицията и бъдещото на Благоевград

27 октомври 2018 18:59   36 коментара   44618 прочита


Struma.com пое инициатива за разговори с общински съветници от ОБС Благоевград, който наистина напоследък заприличва все повече на пилчарник с няколко групи обитатели.

Част от "пилетата" попаднаха случайно там и само дебелеят от безплодно седене зад банките, други подхвърчат и хвърлят перушина навсякъде и само малка част са "кокошки носачки", които наистина "снясят яйца" и вършат ползотворно работата си.

Общински съвет Благоевград се превърна в място на ожесточени сблъсъци на лобита, които демонстрират поведение,далеч от истинската политика, а съветниците на кмета вместо да мислят и работят за благоевградчани и техните проблеми,май започнаха да мислят и работят за предстоящите избори.

Днес Struma.com се срещна с общинския съветник Гергана Муртова часове след избухването на скандала, разразил се на последната сесия на ОБС-Благоевград. Тогава Муртова похвали кмета Атанас Камбитов за асфалтираните улици в кв. Струмско, което доведе до словесна престрелка между председателя на общинския съвет Радослав Тасков и съветника Андон Тодоров. Изненадващо, изказването на Гергана Муртова, се оказа повод за сериозен сблъсък в местния парламент.

Самата Гергана Муртова не смята, че именно нейното изказване е провокирало последващите събития в ОБС. Тя сподели с нас своето виждане за политиката, опозицията, тайното сдружение „Спаси Благоевград” и ужаса, в който изпада всеки последен петък на месеца, когато трябва да отиде на заседание на общинския съвет с нежелание, заради напрегнатата обстановка там.

Историята на една жена, извървяла пътя от обикновена снаха в „Старо Струмско”, до ключов играч в голяма политика на Благоевград и последствията, които е длъжна да изтърпява през целия този път!

- Госпожо Муртова,изказването ви на сесия вчера, провокира остра реакция срещу ОБС председателя Р. Тасков от колегата ви Андон Тодоров, който открито заговори за предизборен популизъм в залата на местния парламент. С какво го провокирахте?

- Възможно е да съм провокирала г-н Тодоров. Аз забелязвам, че той напоследък вижда провокация там където съществува, и там където не съществува. Той интерпретира думите по различен начин, и понякога хората, които ги изказват, няма това нещо предвид изобщо. Ако говоря за себе си, моето питане вчера беше насочено към общинска администрация, и ако са ме слушали добре колегите, питането ми беше: кои улици имат отчуждителни мероприятия. Въпросът беше провокиран, след като миналата седмица в медиите стана въпрос за асфалтиране на улици, и за подписките, които аз и г-н Тодоров внасяме.

Тогава г-н Камбитов отговори, че за много голяма част от улиците, пречката е, именно отчуждителните мероприятия. Затова, за да довърша този диалог, останал висящ в пространството, поех задължението да попитам общинска администрация: кои са тези отчуждителни мероприятия, за кои улици предстоят и кога ще се осъществят. Това беше моят въпрос.

След което, естествено, аз бях длъжна да похваля кмета за свършената работа. Това го казвам сега, пред теб, казах го и вчера, ще го кажа и утре. В същото време очевидно е, че работата не е свършена докрай и очаквам от г-н Камбитов и от неговата администрация да поемат следващи действия, и да се довърши асфалтирането в този район. Това е.

- Усетихме нещо като състезание, кой пръв ще предложи нещо ,за да излезе напред ,като вносител! Вие в случая в ”Струмско" май изпреварихте Тодоров, който също е събрал подписи с искане за асфалтиране на улиците?

- Не, не е състезание. Дори да има състезание, според мен това е нещо положително и гражданите могат да печелят от това. Получи се обаче нещо като съвпадение във времето. Моята подписка беше входирана с дата юли месец. Тогава беше написан текста към нея, но с хората не можахме да се организираме тогава за събирането на подписи и се отложи за септември месец.

Всичко обаче за тази подписка започна още юли месец, както казах, за това може да питате всички хора в „Струмско”. Аз бях изненадана от инициативата на г-н Тодоров. Не че имам някаква претенция за собственост, всички ние отговаряме за цял Благоевград, но като казвам изненадана, имам предвид в позитивен смисъл от неговата инициатива, защото двама сме по-силни. Далеч съм от идеята, че „сам войнът е войн”, както се твърди от друга дама в политиката. Сам войнът не е войн, а и дори да успее да постигне някакъв резултат, може би ще бъде по-бавен във времето.

- Нещо в този ОБС тотално се обърка! Съветници, които до преди година гласуваха „с две ръце” всяко предложение на кмета Камбитов, днес се обърнаха срещу него. В архивите ни са предизборните клетви на някои от съветниците, които публично обявиха, че подкрепят кмета дългосрочно, защото той знаел как се работи,имал сериозен принос за развитието на града в първия си мандат. Личността на Камбитов бе издигната в предизборен култ, а днес същите тези хора са първи опозиционери. Вие пък бяхте уличена в това ,че преди време,сте настройвала хората срещу него,днес му благодарите за свършената работа? Къде е причината за тази промяна,това политически фалш ли е ,накърнени интереси, или подранил предизборен Театър на абсурда?!

- Аз не знам кой, кога и с какви доказателства ме е уличавал в подобни действия. Искам да кажа, че никога не съм била „сляпа” подкрепа за г-н Камбитов. Ако се върнем към темата за улиците, коментирала съм с хората от „Струмско”, че това е нашият избран кмет. Кметът, който те са избрали и аз не мога да ги асфалтирам сама, това е неговата отговорност. Когато се разхождам навън с децата си и хората ме спират с думите: „Хайде, Гергана- няма ли да асфалтираме тези улици”, аз не мога да кажа „Ще ги асфалтирам”.

Казвам, че водим разговори с г-н Камбитов и той и неговата администрация са отговорни за асфалтирането или липсата на такова. Ние, като съветници, трябва да информираме обаче кмета и неговата администрация за проблемите на града. Всеки път, когато нещо трябва да се свърши трябва да има дискусии. Колкото до въпроса- да, критикувала съм г-н Камбитов за неща, за които наистина само той е отговорен. Никога не съм правила атаки или инициативи за свалянето му. Това не е вярно и категорично го заявявам. Призовавам хората, които твърдят подобно нещо, да извадят документи за тези свои твърдения.

- Напоследък ставаме свидетели на все по-големи скандали в ОБС. Вчера председателят Тасков предложи на колегата си Тодоров лекарства за успокоение! Той му отвърна, че други хора се нуждаят от медикаменти! Има ли нужда сегашния ОБС от медикаментозна терапия,така че да заработи по-добре?! Вместо да си раздават психотропни и успокоителни, не е ли по добре да се излекуват в съвета от болни амбиции в преследване на интереси?! Градивни или деструктивни са позорните караници?

- Моето лично мнение е, че подобни караници са изключително деструктивни за общинския съвет. Последните няколко месеца, когато дойде последния петък на месец, изобщо не ми се ходи в тази зала, защото знам, че ме чакат негативизъм, караници и говорени на висок глас. Витае негативна енергия и хората се гледат на криво. Не е това начина за водене на добронамерена и ползотворна политика за града.

Не знам защо така се получава, че политическата риторика се превръща в махленски скандал. Това е грозно и излага самата институция и личностите, които водят тези дискусии. Дори не знам какво печелят от тези спорове. Това се е наложило не само в Благоевград, но и на национално равнище, говоря за политици, използващи такъв модел на поведение в общуването. Може би това се харесва на част от населението. И политиците, използващи този език, апелират именно към подкрепата на тази хора. Това обаче не красиво, проспериращо нито пък е правилния начин на работа.

- Казват, че този ОБС е най-слабият през годините. Бихте ли опровергали това и как?

- Няма да опровергавам, нито да защитавам подобно твърдение, защото това са само едни думи, които не могат да бъдат доказани. Може би ако направим референдум и попитаме гражданите, тогава ще можем да правим такива заключения. Моето лично мнение е, че работим сравнително добре, и като изключим напоследък задълбочаването на тенденцията за караници, общинският съвет работи структурирано.

Прави ми впечатление, че дори силният глас на опозицията, решенията в общинския съвет си вървят без никакъв проблем. Не знам дали тази опозиция не е фалшива, но не ми се ще да отварям тази тема. Когато един човек е опозиция на властта, той трябва да излиза с конкретни контра предложения, а не просто да казваш- това не работи и да не даваш вариант, или друго решение на проблема.

- Има ли репресии или дискриминация в приемането на предложения от определени политически партии,чийто представители твърдят непрекъснато, че внасят пък не се приемат,не се обсъждат,заради наложена цензура от страна на председателя Тасков?!

- Не мога да твърдя подобно нещо. Аз съм обикновен общински съветник, нито съм член на съвета, който е към общинския съвет, нито стигат до мен предложенията на колегите. Аз гледам своите предложения. Това, което се твърди, от колеги от опозицията е, че наистина има едно конкретно предложение, което наистина не влиза в съвета вече няколко месеца. Чуваме за това предложение вече няколко месеца, но дали го има или не, не мога да кажа.

- Кое е това предложение?

- Предложението е за подпомагане на раждаемостта, т.е. стимулиране на младите майки да раждат, чрез някаква финансова помощ. Но наистина не съм запозната със самото предложение на колегите .

- Какво знаете за сдружението "Спаси Благоевград " ,което трябваше да се регистрира от така наречената опозиция в ОБС Благоевград?

- Чух за него- индиректно. Не съм се запознала със самото сдружение, нито съм сигурна дали вече е създадено. Чула съм и коментари от граждани за тази инициатива, които са по повод на излезли публикации в медиите. Моето мнение е, че всеки има право да се сдружава и да действа както намери за добре, стига подбудите му да бъдат в интерес на гражданите.

Съвсем очевидно е, че опозицията, поне по силата на изказванията им, не е особено доволна от това, което се случва. Затова, ако е така, това е нормално сдружение. Може би това е полезно, защото ако направим паралел с бизнеса, когато има конкуренция, и тя е силна, работата започва да оперира по-силно в полза на потребителя. Логиката е същата и с политиката. Ако има само една партия, която си управлява своеволно, тя много лесно допуска своеволия. Когато има една стегната и добра опозиция, това би довело само до подобрявания.

- Вчера темата „Пирин" предизвика оживени дебати ,все пак гласуваха 200 000 лв. за отбора. Вие как гласувахте! И гласувате ли против предложения на кмета и кога?

- В двата си мандата като общински съветник със сигурност е имало мои решение, против тези на кмета. Както казах не съм неговата сляпа привърженичка. Смятам, че се върши добра работа за града, но отчитам и неща, които биха могли да се вършат по-друг начин. За „Пирин” конкретно моята позиция беше много нестабилна. Отидох на сесията без конкретна позиция по въпроса, дори по-скоро клоняща към „Не”.

Не съм футболен фен, не съм и спортна натура, но вярвам в силата на спорта, затова слушах с интерес изказванията на колегите. Стана много интерес дебат, макар че продължи прекалено много и започнахме да повтаряме някои от нещата. За мен се изясниха и позитивите и негативите от гласуването на тези 200 хил.лв. Лично моята позиция беше: последен път давам своето „да” за този отбор и идея, от следващата година, със следващия бюджет, категорично заявявам, че ако няма ясна стратегия за отбора, няма да давам повече своята подкрепа.

Проблемът на „Пирин” е, че това е един прекрасен клуб, с „тежък” мъжки отбор. „Тежък” от гледна точка на финанси, не коментирам нито играта на момчета, нито каквото и да било във футболно отношение. Като цяло разходите за отбора са големи и ние като община, с бюджета, с който разполагаме, трябва да преценим дали можем да си позволим лукса да задържим това ценно наистина за града нещо, но на каква цена. Какво трябва да заменим и какво ще остане без пари, за да може „Пирин” да има финансиране?

- Вие доволна ли сте от работата си като общински съветник? Каква е оценката на вашия труд?

- Ако не бях доволна, щях да направя така, че да бъда доволна. Дори на моменти да съм била недоволна от себе си, да съм чувствала, че съм малко по-пасивна, винаги съм мислела какво може да се направи, давала съм принос към каузи и съм го правила. Моето присъствие с общинския съвет не е самоцел. Не знам до каква степен гражданите си спомнят, но моето присъствие в съвета се случи много инцидентно.

Аз отидох като снаха в „Старо Струмско”. Преди това живеех в „Еленово”. Когато отидох в „Струмско” бях леко шокирана от състоянието на улична инфраструктура. Не знаех обаче тогава, дори да ви се стори смешно, каква точно е силата на общинския съвет. Знаех обаче за силата на медиите. Тогава, чрез една медия, се обърнах към тогавашния кмет Паскалев и попитах защо улиците са в такова състояние. Тогава г-н Паскалев ми отговори и се заформи една дискусия.

След това хора ми казаха: „Гергана, ако искаш да помогнеш, трябва да станеш общински съветник”. Общински съветник може да стане всеки гражданин, стига да има малко повече воля за борба и сила за сблъскване с всякакви неприятности и трудности.

След това поех други инициативи, много подписки: направи се детската площадка при бившето „Волга”, тогава това беше счупен фонтан, направи се оградата на градската градина в Благоевград и много други инициативи. Не знам колко от тези инициативи са значими, но това, което ми се е сторило важно и по силите ми е било инициирано от мен, и е срещнало разбиране от общинска администрация.

- Какво още трябва да се направи в Благоевград,вие като майка ,как виждате града,развивали се и бихте ли искала децата ви да останат в Благоевград?

- Това е един прекрасен въпрос и благодаря, че ми го задавате. Аз съм родена в Благоевград и израснах тук. Учила съм в чужбина, след което отидох да работа в София. Там обаче не беше моето място и поне за мен важи максимата, че „камъкът си тежи на мястото”. Всичко ме теглеше към Благоевград.

Един град, който горещо препоръчвам на приятели и колеги. По-рано, когато работех в Американския университет, когато съм разговаряла със студенти, съм казвала, че Благоевград е реклама на университета, а не че университета е реклама за града.

В този редна мисли, ще бъда щастлива, ако моите деца изберат да останат в града, но за да останат тук градът трябва да ги задържи с нещо, когато те са вече възрастни. За нас възрастните е нужно да имаме поле за развитие, правилна инфраструктура, и не говора за улици, а за детски градини, училища, болнична услуга и т.н. Моите деца са още малки, надявам се, когато те пораснат и дойде време да създават семейства, Благоевград да бъде едно още по-привлекателно място.

- Ще се кандидатирате ли за следващ мандат в ОБС?

- Още е рано да се говори по тази тема. Имам намерение, но не съм твърдо решена. Предполагам, че някъде по пътя, до края на този мандат, някакви сигнали на съдбата или нещо подобно, ще ме доведат до едно или друго решение.

За мен наистина, каузата да бъда общински съветник са улиците в „Старо Струмско” и това,че те се проточват толкова много във времето ме задържа, защото се притеснявам, че каквото и да си говорим, всеки един от общинските съветници, има допир най-вече с квартала, в който живее и с хората, с които общува. С техните проблеми.

Ако няма представител от „Старо Струмско” в т.нар. „власт на града ни”, се притеснявам, че отново ще изпаднем в забвение. В този ред на мисли, може и да се наложи да се проиграе още един мандат.

Костадин Костов

 


Още от: Отблизо

Принтирай статия
36 коментара
27 Октомври 2018 19:35 | Колега
Оценка:
-17
 (
29
 гласа)

Браво Гери, умерена и точна както


27 Октомври 2018 19:49 | Сс
Оценка:
14
 (
30
 гласа)

"Обикновенна снаха"?!


27 Октомври 2018 19:59 | Hина
Оценка:
-17
 (
31
 гласа)

Поздравления, много си израснала в политиката Гергана, ние в струмско ти вярваме, браво


27 Октомври 2018 20:04 | Ваня Т
Оценка:
-15
 (
27
 гласа)

Адекватен коментар. Браво!


27 Октомври 2018 20:47 | Пухи
Оценка:
19
 (
27
 гласа)

Оооо да, тя стана съветник защото искаше да стане .....?
Как тогава "Растер юг" е помогнала..... навярно с "идей" за асфалтиране на улици ;


27 Октомври 2018 20:51 |
Оценка:
-15
 (
27
 гласа)

Не знаех че госпожата е съветник. Струма показвайте повече такива млади хора а не злобното същество което вчера съскаше на записите ви


27 Октомври 2018 20:59 | Милен
Оценка:
26
 (
32
 гласа)

И тук ли платени коментари, стига сте хвали ли съветници (съветник и) набутани с парички


27 Октомври 2018 21:29 | Име
Оценка:
-8
 (
24
 гласа)

Ми че то всички са набутани с парички бе приятел. В ОБС в България, независимо от града, всички си плащат да са там. Все едно не си взел и ти някой лев да гласуваш. Тази жена поне явно се опитва нещо да прави за хората, въпреки че им е платила... пак държава на абсурдите!


27 Октомври 2018 21:36 | Алиса
Оценка:
-14
 (
26
 гласа)

Харесвам Гергана много. Пример за достоен гражданин. Браво, много стилно интервю


27 Октомври 2018 21:40 | Приятел
Оценка:
-12
 (
22
 гласа)

Имам честта да познавам Гергана и твърдо мога да заявя, че всеки негативен коментар към нея, особено това което прави в съвета е плод на незнание, злоба и чиста нужда да се ръсят негаативизми. Толкова се раздава жената, ако повечето там бяха като нея, града ни щеше да е далеч по-добре


27 Октомври 2018 21:42 | Tanq
Оценка:
-14
 (
24
 гласа)

Радвам се, че на млади, мислещи хора


27 Октомври 2018 22:40 | Съсед
Оценка:
-12
 (
24
 гласа)

На изборите за първия й мандат не гласувах за нея. Като дойдоха машините на Агромах след 3 години да ми асфалтират улицата се щипах по ръката да вида дали не е сън. Живея на тая улица цел живот! Винаги кал, прах ... Хвана ме срам от мене си. Герганче, с тебе сме всички вече и сме благодарни


27 Октомври 2018 22:45 | Гошо гошев
Оценка:
-8
 (
22
 гласа)

Тая мома един ден ни носи баница и боза като асфалтирахме една улица в Струмско. Такова чудо за пръв път ми се случи а съм строител 25 години. Добро дете ми се виде


27 Октомври 2018 22:58 | Баба
Оценка:
22
 (
28
 гласа)

Тази госпожа явно е роднина на Тони Муртов.....? Хитрец е Тони. С Васко Костов тръгнаха със СДС, после с областния. Този град е като тиня, където и да стъпиш потъваш, ако не си с властимащите. А госпожата може да се откаже от работата си, като е толкова изморена.


27 Октомври 2018 23:56 | До по-горния
Оценка:
-14
 (
22
 гласа)

Разбира се, че може да се откаже. Но дано не се, че тогава ти ли ше се бориш за нас? Айде де, кажи как ти ше се бориш за моята улица? Тя ни е надеждата. А и всеки да има претенции към тези, за които е гласувал. Аз за нея съм; ако се кандидатира догодина пак, пак за нея ше гласувам.


28 Октомври 2018 06:28 | старогражданин
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Покрай Закона за местното упрвление има още 10-на закончета, които трябва да се знаят поне информативно за да се възприема сесията като нещо по-различно от седянката. Тогава и общуването с хората на улицата става на друго ниво. Обосновано общуване. Дамата тепърва трябва да преценява до колко и е полезен жаргона на Герб.


28 Октомври 2018 07:01 | Къде е кмета
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

А къде е кмета в цялата схема? Два мандата 10 улици не може да асфалтира? Нали имал много голям бюджет? Ми Айде покажи го де! Заря, лош футбол и сандали, те в това е добър. Ама сега те чухме - 2019 каза, чак толкова къса паметта ни не е...


28 Октомври 2018 08:24 | Майка от Старо Струмско
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

За улиците не знам, но благодарение на тази жена имаме детска площадка в Старо Струмско. Засичала съм я често с нейното момиченце. Винаги усмихната и приветлива. Харесвам я


28 Октомври 2018 09:34 | obogatel
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

Гергана, почти четри години ти нищо не направи за струмчани в този Общински съвет но сега идват отново избори и свекър ти пак ще плати за да влезеш.
Ти пое отговорен пост в Американския но неможа да се справиш и след 8 месеца беше принудена да напуснеш. Е ние се знаем кой какво може нали!


28 Октомври 2018 09:47 | Доктора
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

Този женски природен орган била израснала в политиката... и била длъжна да похвали Кмета? Израснали са парите на Тони Муртов, който "печели" обществени поръчки от същият този Кмет. Т. Муртов е свекъра на същата тази израснала снахичка от Струмско. Стига заблуди.


28 Октомври 2018 09:59 | Милата
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

Тя "не иска", но Старо струмско иска да бъде съветничка още един мандат... Ти да видиш! Тони Муртов ще извади парички от обществените поръчки, ще намали парите на топлата си връзка и на Огнян от Лебеда, и закупуването на "гласоподаватели" е в ход. Честито на Старо струмско.


28 Октомври 2018 10:24 | Трагедия
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Абе Оги от Лебеда може и да е по-интимна с нея, не се знае


28 Октомври 2018 11:04 | Иван
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

И тази краде като другите


28 Октомври 2018 12:37 | Тити
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Хем лейка, хем куха. Господи защо ни остави на тези паразити?


28 Октомври 2018 13:44 | obogatel
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Забрави ли Гергано кога одеше при Кунева да искаш да те прави общинска съветничка, благодарение на владо Елезов стана ама и него изигра като сите маже около теб.


28 Октомври 2018 14:50 | Злобни дребни душици
Оценка:
-18
 (
20
 гласа)

Мале как сте жалки, всички злобарчета! На тази жена не можете да й стъпите и на малкия пръст. Браво, Гергана, само така! Ти си класи над масата от този град и пак се мъчиш нещо да направиш. А затова какво е направила за Струмско - питай тези около нея - за всяко нещо все при нея ходим - лампите не светят, Гергана търсим, кучета има по улиците Гергана търсим, Аре стига злоба, кажи кой е направил повече от тези дето й са колеги?


28 Октомври 2018 14:58 | Лъжеш другарю
Оценка:
-18
 (
24
 гласа)

Муртова сама си напусна АУБ, защото имаше по-добра оферта. лично аз съм виждал офертата - за завиждане. Злобейте си вие колеги мои драги, но тя си е добре


28 Октомври 2018 16:09 | Паренка ша духа
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Ега ти "ключовият играч" в "голямата" местна политика, ке умрем от смех!!! Кога излезна от село, още мирише на урда и овце...


28 Октомври 2018 17:21 | Сашка И.
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Само да подсетя всички хейтъри, че Гери във втория си мандат бременя и гледа второто си дете. Тя едва преди няколко месеца се върна активно в ОБС. Но явно някой се чувства застрашен и говори глупости. Спокойно, народе, проблеми в Благоевград има много, не се карайте кой кой проблем е решил/иска да реши - има за всеки. А да ви видим другите с какво ще излезете...


28 Октомври 2018 17:33 | добре запознат
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

А, бе, Вие за кого пишете-тази малка лисица помните ли как стана съветник първия мандат-с Албина. Веднага щом влезе, напусна Албина и стана съветничка на Камбитов, а сега на Тасков. Вие акъл имате ли точно на тази да давате трибуна-Струма станахте смешни! Как са я избрали, щом никой досега не е чул за нея! Пълна смешничка и я сочите за ново лице-нищо подобно смешна натегачка! Да е жив и здрав свекър й!
PS-Струма чакам кога ще изтриете този коментар!


28 Октомври 2018 18:44 | До Лъжеш другарю
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Муртова напусна АУБ не заради по-добра оферта, а защото имаше съмнения, че е интимна с тогавашния президент, който също напусна и се прибра при семейството си в САЩ.


29 Октомври 2018 08:29 | командос
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Не мога да разбера тук пак намесват кмета. Оставете хората да работят бе малоумници. Т ое ясно кой нищо не прави и само рие. Дончо, мончо и разни други подлоги.


29 Октомври 2018 09:58 | Чавдар
Оценка:
-14
 (
16
 гласа)

Гадна паплач сте ейййй, тя е избрана от хората от струмско.... там са й насочени усилията за подобряване и се справя. Бълвате жлъч..... заслужавате си съдбата. Прост гаден мършав народ..... Гери я познавам и е най - хубавия човек в ОС. Вие знаете ли къде работи и защо напусна АУБГ? Прост народ..... завистлив..... Това показва колко ви е IQ-то. На повечето ви е Q7 както се казва..... Пф


29 Октомври 2018 10:50 | Милата
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Нещо много "интимности", където и да отиде... Това е друга работа, или някакво женско заболяване, но как му беше името? Муртоов, Муртов!


29 Октомври 2018 16:13 | Гери Президент
Оценка:
-11
 (
13
 гласа)

Герито един ден може и президент да ви стане, така че внимавайте кой как я плюва сега. Да не дойде видов ден. В това дете има толкова потенциал, колкото злоба в този град, демек много. Образована, интелигентна, дипломатична, работлива, и най-вече с желание да прави добро и да помага. Молил съм я за услуги и никога не отказва да пробва да помогне. Евала, момиче!


18 Ноември 2018 01:40 | Петър
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво... и все пак съм за СДС!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар