Областният лидер на "Български глас" Кр. Алексиев пред Struma.com: Политиката ни е насочена към обикновените хора, останали незабелязани, отхвърлени и забравени в годините на промяна

27 декември 2022 06:43   4 коментара   30566 прочита


Наричаме се народна партия – от народа. Ние всички сме обикновени хора. Нямаме офшорни сметки, десетки имоти и коли, но искаме хората да живеят по-добре.Надявам се ние да съумеем да слушаме повече, отколкото да говорим и да бъдем един добър изпълнител на нашия възложител – народът. 

Само преди дни в Благоевград бе учреден нов политически проект, партия "Български глас". Единодушно начело на партията в областта бе избрат 31- годишният Kрасимир  Алексиев.  
 Алексиев е роден в  Разлог, но  от близо двадесет години живеe в Благоевград. Тук e завършил средното си образование – / Езикова Гимназия /, след това право - / ЮЗУ „ НЕОФИТ РИЛСКИ“ / 
Управлява собствена охранителна фирма – „ С. И. А. СЕКЮРИТИ ‘‘, И КЛУБ ПО КАРАТЕ – „ АСИКС ‘‘. Работил е като юрист три години. Не е семеен, няма деца и твърди ,че това   е единственото нещо, което не е постигнал в личен план. След учредителното събрание на новата партия, г-н Алексиев бе любезен да отговори на няколко въпроса на репортер на Struma.com:
 
 Г-н Алексиев бяхте избран за областен координатор на новата партия "Български глас". Кой Ви откри за политиката и защо избрахте Български глас? 
 
Първият път, когато станах част от политическа формация, беше преди десетина години и колкото и странно да звучи стана случайно. 
Приятел ме помоли за помощ и аз се озовах. Макар и проектът да пропадна не съжалявам, защото създадох приятелства, които имам и днес. 
След това съм помагал отстрани, като съм имал симпатии към определен кандидат или партия и съм сметнал, че заслужават да им се гласува доверие. 
В Български глас ме покани моят  приятел Георги Попов. И въпреки, че не ми се занимаваше повече с политически проекти, той ме убеди  
 
Наричате се народна партия, народняци, какво означава това? Разкажете повече за проекта Ви? 
 
Народна – от народа. Ами ние всички сме обикновени хора, ако мога така да кажа. Нямаме офшорни сметки, десетки имоти и коли, но имаме приятели и хора, за които се грижим и искаме да живеят по-добре. Затова и политиката на партията ни е насочена към обикновените хора, които през всичките тези години на промяна останаха незабелязани, отхвърлени и забравени. 
 
Има ли връзка вашият проект с президента на републиката Румен Радев? 
 
 Изпитваме уважение и респект към президента Радев. Като президент на всички българи той не може да има политически пристрастия. Но все пак с него ни свързва това, че трябва да се помогне на народа. Имаме много общи идеи и ще работим за благото и доброто на хората.
 
С какво сте по-различни от другите партии, казахте, че сте разочаровани от партиите на промяната, кои партии визирате и с какво Ви разочароваха? 
 
Ами…. Мисля, че някой хора и проекти доста умело използваха вълната от недоволство. Да не забравяме обаче, че преди всичко политиката е огромна отговорност и саможертва. Ако погледнем около нас, ще видим, че цялата тази енергия от недоволството на хората се пропиля. Нищо не се е променило. Изгуби се връзката с първоизточника. Няма комуникация, няма идея. Всичко се върши по инерция. Надявам се ние да съумеем да слушаме повече, отколкото да говорим и да бъдем един добър изпълнител на нашия възложител – народът. 
 
 
Какви са целите Ви? 
 
Прости са. Целим като за начало малки неща. Малки, но значителни промени. 
Не искам да бъдем високопарни и да обещаваме на хората някакви невъзможни неща. Да продаваш надежда днес е актуално, но винаги за мен е било отвратително. 
 
Как Ви приемат хората, като се има предвид, че много ни лъгаха напоследък? Еуфория около ИТН, надежди около ПП, сега нова партия. Не мислите ли, че народът е уморен от лъжи и обещания? Как ще върнете доверието на хората в политиците и политиката? 
 
Това е най-трудното. Да…много ни лъгаха! Всички!  Разбирам всички хора, на които им се гади от политика. За нас е важен контактът с хората. Това трябва да е в основата на всяка политическа партия. Не искам да убеждавам никой в илюзия. Просто ще поканя тези, които искат да се борят, да бъдат с нас. 
 
 
Какво реално искате да промените и как ще го направите?! 
 
Програмата ни е гъвкава. Работата ни с юристите на партията ни не спира. 
Ще се опитаме да облекчим малкия и среден бизнес. Ще се борим за облекчение на административните процеси по институции. Искам, когато хората търся помощ, да не се притесняват и да не бъдат разглеждани само като входящи номера. Всеки един човек е значим и той трябва да се чувства такъв. Да бъде зачитан от държавата си като достоен и уважаван гражданин. 
 
Ще участвате в следващите парламентарни избори със сигурност, а в местните? 
Участието ни на местните избори е задължително. Малките населени места, а и не само, имат своите проблеми. Сигурен съм, че ще успеем да излъчим достойни кандидати по места, които ще защитават интересите на хората. 
 
 Идва Нова година, какво очаквате от тази година и какво си пожелавате? 
 
Първо пожелавам на всички много здраве, щастие, късмет и любов. Това са най-важните неща. Другото с много или малко усилия, можем да постигнем. 
На себе си искам да пожелая спокойствие, здраве и любов. Очаквам годината да бъде добра за всички и да постигнем това, което досега не сме успели. 

Разговаря П.Петрова 


Още за: интервю   Красимир   ЛИДЕР     Още от: Отблизо

Принтирай статия
4 коментара
27 Декември 2022 07:47 | Последно десет
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Ко рячи?


27 Декември 2022 08:12 | Тано
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

Не знам какъв си, но гледам, че се изживяваш на мутра.


27 Декември 2022 08:20 | Бицин
Оценка:
35
 (
37
 гласа)

Защо триете? Поредната селска мутра, взела пари по някакъв начин, правеща се на умна. ПУЦ-ЮЗУ капацитет. Аре бегай!


27 Декември 2022 09:37 | Демокрация
Оценка:
35
 (
39
 гласа)

Тоз хамелеон не беше ли от Има Такъв Народ? Тия, дето сменят партийте като носни кърпички ще ни оправят.... не мерси!