Най-старият мияч на автомобили в Благоевград пред Struma.com! Венци Петков: Тези със старите коли са с най-много претенции, искат да им ги направя чисто нови, баровците са яко стиснати...

17 октомври 2017 13:56   1 коментар   27601 прочита


40-годишният Венцислав Петков, от благоевградския квартал "Еленово" е най-старият мият на автомобили в областния център. Той е истинска енциклопедия и познава всички баровци, които ползват услугите му на мивката, в която работи в момента. От 15 години е в занаята и твърди, че е най-добрият.

"Обичам работата си и въпреки, че съм семеен с дете, тя ми позволява да се изхранвам и живея добре. Познавам колите, които почиствам, и техните собственици. През тези години съм измил хиляди автомобили от много луксозни до много стари. Баровците не са много претенциозни, но са яко стиснати. Никога не оставят бакшиш. Тези със старите коли ме побъркват, като че ли съм някакъв вълшебник, искат да ги направя като нови, е няма как да стане, колкото и да се старая", разказва Венци..

Тук на мивката можеш да разбереш какви са хората и у дома им. Идват автомобили, които са страшно мръсни, само дето трева не е поникнала в тях, а собствениците им с такова самочувствие те подценяват, като че ли си някаква второ качество човек. Не се срамувам от работата си, няма срамна работа, важно е да си професионалист, а аз съм такъв.

Има и педанти, които са при мен през ден "Мий, та мий", викам им, ще падне боята от толкова миене, ма те не. Това вече газарлък, най-вече млади момчета търкат всеки ден колите, сигурно тръгнали на любовна среща, разказва Венци.

Истински образ е Венци Петков, символ на чистотата, перфекционист и шегаджия. Докато си миеш колата и чакаш Венци повдига настроението ти. Пожелаваме му да е жив и здрав и скоро да има собствена автомивка..

Петър Трифонов

1 коментар
17 Октомври 2017 19:34 | до дъртио мияч
Оценка:
-2
 (
24
 гласа)

абе помпадур к'ви бакшиши бе-миете като циганин лъжица, аре стига.... нема стари и нови-миеш и траеш - анадъму.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар