Младите, с които Благоевград се гордее: 24-годишната Ил.Петрова разработи собствена козметична марка и спечели престижна награда в конкурс на Академия за местни предприемачи

06 февруари 2020 11:14   8 коментара   36950 прочита


Работя по марката си от десети клас, експериментирах у дома с множество натурални масла и така се роди: "Старсийдс", казва Илияна

24- годишната Илияна Петрова, завършила Американският университет в Благоевград, спечели парична награда и едногодишна менторска подкрепа на конкурс на Академия за местни предприемачи, като вдъхнови журито със своята уникална козметика.

Награждаването на победителите се състоя на 30-ти януари, след представяне на всеки от финалистите пред жури. От всички 50 кандидати, 14 екипа бяха избрани да участват в обучения и подкрепяща програма. 13 екипа се изправиха пред журито в състав Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМПС, Д-р Камен Колев, съветник на Председателя на УС на Българска стопанска камара, Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България, Михаил Дюзев , Мартина Георгиева, ръководител бизнес кредитиране и международни проекти в СИС Кредит, Елица Баракова, изпълнителен директор на Фондация „Бикоуз“ и Диляна Якова, мениджър „Регулации и устойчиво развитие“ във Филип Морис България.

Илияна Петрова , поставила началото на собствен бизнес с името "Старсийдс", базиран в Благоевград, който се занимава с производство на козметика за тяло и лице, създадена изцяло от натурални масла. Нейна подкрепа в бизнеса и личния живот е приятеля й Никифор Никифоров. Илияна се съгласи да говори пред struma.com за стартиращия й успешно бизнес, чрез който тя иска да разпространи идеята за по природосъобразен начин на живот сред хората и колко е важно съзнателното опазване на околната среда.

Ето какво сподели младата бизнесдама Илияна Петрова : " От десети клас бях привлечена от идеята да мога сама да се грижа за кожата си, като избирам внимателно продуктите, които използвам. Започнах да правя експерименти вкъщи, като смесвах различни масла и био продукти до постигане на желания резултат. Не всеки опит в началото беше успешен, но постепенно се усъвършенствах и сега имам собствени лосиони за тяло и серуми за лице", споделя младото момиче.

Илияна е истинско вдъхновение за хората около себе си, тя е изпълнена с много нови идеи за разработването на "Старсийдс" и получава голяма подкрепа от семейството й в изпълнението на мечтата си. На въпрос от наш репортер дали ще прибави и други продукти към марката си, Илияна каза: " Имам много идеи те включват балсами за устни, гримове и създаването на мъжка серия, но осъществяването им ще стане постепенно".

Благоевградчанката е истински пример за упоритост, всеотдайност и мотивация за постигането на успешни резултати. Чрез своята работа тя иска да покаже ползите от използването на изцяло натурални продукти за кожата. В интервюто си Илияна сподели: Искам да дам пример на младите, за това колко е важно опазването на околната среда и чрез козметиката ми да изразя любовта си към природата и към по - здравословния начин на живот." Екипът на struma.com и пожелава да продължи да носи вдъхновение на себе си, хората около нея и да следва мечтите си!

Вени Иванова

8 коментара
06 Февруари 2020 11:58 | 123456
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Браво на момичето! Успех!


06 Февруари 2020 18:37 | гр. Места, пардон Благоев
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Браво


06 Февруари 2020 19:01 | Сериозно
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Никакво присъствие на пазара и преподаването на масла не е особено изгодно, но успех все пак в тази пренаселена от гиганти нисша...


07 Февруари 2020 17:24 | До 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

И какво ако е или не е ? Какво общо има тя с деянията на близките или когото и да било? Трябва да съдим и оплюваме човек по действията на някого другиго освен него ли ? За един приятел питам.


07 Февруари 2020 18:28 | �������
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

ДА СИ НАМАЖЕ ЗАДНИКА ЗА ДА И ПОМОГНЕ КАТО Я ИЗОРЯ С МОЯТА ПРЕДНИЦА ЩОМ Е ТОЛКОВА КВАЛИТЕТНО. И СПРЕТЕ ДА МИ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ.


07 Февруари 2020 18:40 | ***
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Абе пич �������, какъв ти е шибаният проблем, комплексите ли си избиваш тук или??


07 Февруари 2020 19:58 | до Сериозно
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Пишеш ниСша и имаш претенции за някакви познания и оценки ?! Я първо си оправи правописа и се научи да уважаваш работата на другите, пък тогава пиши коментари!


08 Февруари 2020 00:24 | Десислава Станоева
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Гордея се, че познавам това прекрасно дете и си радвам за успеха и! Поздравления, Илиянче! Продължавай със същата упоритост до постигаш мечтите си!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар