”Изгорелите” депутати от Пиринско в позиция изчакване - Е. Масева и Б. Ячев чакат държавни постове, Сн. Гроздилова захвърли окончателно учителския дневник, М. Дикова намята адвокатската тога

08 юли 2009 00:10   6 коментара   37524 прочита
Е. Масева
Е. Масева


Е. Масева

Надеждата на благоевградчани за промяна и по-добър живот в неделя изкара на гребена на вълната политическа партия ГЕРБ и хвърли в бездната редица досегашни народни избраници

55-годишният юрист
Елиана Масева,
която започна депутатската си кариера като народен избраник от СДС и го завърши в партийния клонинг ДСБ, пада от най-високо след 3 депутатски мандата. От всичките си местни колеги тя обаче има и най-големи шансове да остане на топло място в София. Причината са изключително близките й приятелски отношения с ДСБ лидера Иван Костов, чиято щерка Яна в началото на 90-те години като студентка живееше под наем в дома й в центъра на Благоевград, докато Масева бе кметица. В НС тя не влиза за пръв път от 1997 г., но затова пък Костов е вътре. При евентуални положителни преговори между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Синята коалиция не е изключено Костов да получи някоя и друга квота за изпълнителната държавна власт и мястото да е особено подходящо за юрист, коментират наблюдатели на горещите политически процеси в страната през последния месец. Самата Масева потвърди тази теза с думите: “Ще чакам партията да ме разпредели”. По-късно уточни, че може да започне работа и в някоя частна адвокатска кантора.     
Депутатът 2 мандата от НДСВ
Марина Дикова
ще навърши 44 г. извън парламента. Дамата с 2 дипломи за висше образование - по право и начална училищна педагогика, вчера призна, че ще се захване с адвокатстване. Вписала съм се в Адвокатската колегия, но още не съм решила дали ще остана в София или Благоевград, зависи от това къде ще преценя, че ще има повече работа. Признавам обаче, че ми се връща в Благоевград, там се живее по-добре, по-евтино е и по-спокойно. Там са приятелите ми, а аз обичам да седна някъде с тях на кафе и да си поговорим, изпадна в мечтание Дикова. За момента тя още не е решила дали ще отмаря някъде, преди да замени депутатската банка с адвокатска тога. Докато разговаряхме с нея по телефона, тя пътуваше към централата на НДСВ във Враца по партийни дела.  
Колежката й от групата на царя
Снежана Гроздилова
изрази увереност, че ще намери с какво да се занимава напред, оптимист е за себе си, но й трябвало време, за да реши нещо конкретно. Родената в с. Катунци бивша учителка по физика сподели, че се надява да предаде опита, който натрупала в парламента, на по-младите. Не, нямам предвид да се върна към учителската професия, не се чувствам чак толкова уверена, че да взема отново дневника, но има и други сфери, в които мога да съм полезна, демонстрира Гроздилова политическа рутина, формирайки завършено изречение, без да казва нищо конкретно с него. В най-пресните й планове е да вземе за лятната ваканция в Благоевград внучето си от София, за да могат родителите му малко да си починат. За 8-те си години в политиката тя бе категорична: Излизам удовлетворена от парламента, защото много от нещата, които искахме да направим в образованието, вече са факт, другите са в процес на реформа и съм убедена, че развитието на науката и образованието вървят в правилната посока.  
Мажоритарният
кандидат на НДСВ
Станимир Илчев,
който бе и втори в пропорционалната листа на жълтите в Пиринско, също остана зад борда на 41-ото НС. Връзките с Благоевград на 56-годишния журналист, роден в Бургас, са две - в 39-ото НС той бе депутат от Благоевградска област, а през периода 1994-2001 г. бе директор на отдела за връзки с обществеността в местния Американски университет. Все още не е ясно къде Стенли ще се реализира занапред в тази предпенсионна възраст, но през последните години в няколко интервюта той обяви, че страшно много му липсва време да бъде истински дядо, така че със сигурност ще си даде поне няколко месеца почивка.  
Депутатът от “Ред, законност и справедливост” Яне Янев вчера съобщи, че става депутат от Първи благоевградски многомандатен избирателен район. Това праща на борсата втория в листата на РЗС


Още за: Е. Масева   избори   резултати   Още от: Отблизо

Принтирай статия
6 коментара
09 Юли 2009 10:39 | Реалист
Оценка:
44
 (
222
 гласа)

При този жлъчен, просташки коментар вече си личи кой е със селски манталитет. Що се касае за "празнота отвътре.." по-голяма празнота от изписаната в горните пет реда едва ли някой душевно и морално богат би сътворил.


09 Юли 2009 15:52 | realist
Оценка:
-5
 (
289
 гласа)

Tova ochakva vsichki deputati koito sega vlizat v parliamenta. Dano da im e za urok i da ne gledat da kradat za sebe si i rodninite si a naistina da rabotiat za tezi koito sa gi izbrali!


10 Юли 2009 13:21 | Мигрена
Оценка:
5
 (
327
 гласа)

Причината тези госпожи да не бъдат вече народни представители се крие в самите тях. Много ми се иска да разбера къде беше г-жа Гроздилова по време на учителската стачка . И да попитам г-жа Масева какво остави след себе си, когато стана от кметския стол на Благоевград. не може дас е иска нищо съществено то хора, за които любима книга в детството е била "Овчарчето Калитко" на забележителния български писател Хаджи марчев. Поради простата причина, че те друго не са и прочели.


16 Юли 2009 20:21 | пео
Оценка:
-9
 (
149
 гласа)

наи лошото нешто за един народ е да даде власт на бедни и ал4ни хора На теяа ве4е им е все едно те са откраднали толкова много 4е и внуците им ще живеяат охолно


22 Юли 2009 13:59 | юрист
Оценка:
-44
 (
170
 гласа)

За Гроздилова - поне беше красива! НА МАСЕВА не и берете грижата! Тя си има Спас Димитров ! Пък и други като него! ....


06 Август 2009 12:31 | обикновен човек от Петрич
Оценка:
-29
 (
143
 гласа)

Тези дето не успяха да влезнат в новия парламент им предлагам да дойдат да скубят раштина и чучоци от нивите на хората за да видят как се изкарва хляба.Или хареса им в парламента и срам нямаха та отново се кандидатираха.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар