Интервю "по женски" с депутата от ГЕРБ Д. Савеклиева: Когато политиката е самоцел, тогава плащаш висока цена, тогава жената-политик престава да бъде добра майка и съпруга

07 март 2016 16:28   1 коментар   29659 прочита


Как си мамо?, и казано без повод "Обичаме те", са най-милите подаръци, които получавам от най-скъпите мъже в живота ми-синът и съпругът ми.. Вижте видео пожеланието на лидера на ППГЕРБ Д. Савеклиева към всички дами за утрешния празник:

Даниела Савеклиева е една от най-популярните жени на територията на област Благоевград, областен лидер на най-голямата политическа сила ПП ГЕРБ и депутат от Пиринско. Тежките и отговорности на жена в политиката не помрачават слънчевата й усмивка, и не са нанесли засега трайни негативни следи върху обаянието и женствеността й. Ето защо в навечерието на най-женския празник - 8 март разговаряме чисто "по женски" с Даниела Савеклиева:

Г-жо Савеклиева, как една жена съчетава отговорностите на политиката с отговорностите на жената - майка и жената - съпруга?

Трябва да намериш баланса между тези отговорности, които на пръв поглед са несъвместими. Тогава е по-лесно да бъдеш и майка, и съпруга и политик. Старая се да планирам ежедневните си задачи така, че да изпълнявам политически и професионалните си ангажименти, да бъда добра майка и съпруга. Сигурно не винаги успявам, но ми дава сили фактът, че искам да направим България по-добро и красиво място за живеене, защото искам моят син, да се реализира тук, в родината си.

Когато политиката е самоцел, тогава плащаш висока цена, тогава жената-политик престава да бъде добра майка и съпруга. Когато тя е средство за добруването на много хора, нямаш време да се замисляш от какво се лишаваш. Когато нещата се случват, удовлетворението е огромно.

Къде е силата на жената Даниела Савеклиева?

В моето семейство – съпругът ми, синът ми, майка ми - те са голяма и истинска опора в трудните моменти. Те ми дават силата, нужна ми да се справям с всички проблеми. Тяхната вяра в мен ми помага. Те са моя най-точен и обективен коректив, за всичко което правя. Благодарна съм им, че са до мен.

Но всъщност, семейството ми е и моята слабост, защото то е най-важното нещо в живота ми. Притесненията ми за сина ми, за съпруга ми, особено, когато съм далече, ме карат да се чувствам тревожна. И признавам си, понякога се чувствам слаба, беззащитна.

Кой бе най-милият подарък, който сте получавали за 8 март?

Топлината, ежедневното разбиране от моя син и моя съпруг са най-милите ми подаръци. Въпросът „Как си, мамо? ” и казаното без повод обичаме те от двамата най-важни мъже в живота ми – това са най-големите и най-желани подаръци, които радвам се често получавам. Те ме правят истински щастлива, те ми дават сила. Такива мигове на близост с хората до мен ме зареждат емоционално и ми дават още повече хъс да работя по-здраво и целеустремено.

Какво ще пожелаете на жените за празника?

Мили момичета, пожелавам ви да останете такива, каквито сте! Пожелавам ви щастливи мигове и бъдещи победи!

Бъдете обичани, затова че сте истински! Обичай те, защото любовта е сила!

Разговаря П. Иванова


Още за: Д. Савеклиева   ЛИДЕР   жена   Още от: Отблизо

Принтирай статия
1 коментар
07 Март 2016 16:45 | Наблюдател
Оценка:
-46
 (
76
 гласа)

Страшна чаровница ! Остани си все такава и на теб весело прекарване в утрешния женски ден
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар