Горещо на метри от старта на голямото политическо състезание! Председателят на ОБС Г. Динев: Роден съм в Петрич, децата ми са родени тук и предците ми! Обичам града и до болка познавам проблемите му

22 февруари 2017 08:30   44 коментара   44307 прочита
Георги Динев
Георги Динев


Георги Динев

Ръководих местния парламент с отговорност, дадох всичко от себе си и фактите говорят за работа ми! А оценката ще я направят моите съграждани! Аз съм човек от народа, заобиколен от много приятели и това никога няма да се промени

Георги Динев е роден на 20 юли 1975г. в град Петрич. Завършил е основното си образование в III ОУ "Гоце Делчев", средното си образование в "Пейо Яворов" в града. След което завършва магистратура в Техническия университет в гр. Габрово специалност "Предприемачество и мениджмънт". Женен с две деца. Работил е като мениджър във фирма "Зида-92"- гр. Петрич, която се занимава с търговия на строителни материали. Бил е общински съветник през 2007г. от ПП "ГЕРБ". От една година е председател на Общински съвет - Петрич. Преди да напусне председателския пост и да влезе в разгорещена предизборна кампания, в качеството му на кандидат-депутат от ПП ГЕРБ разговаряме с Георги Динев:

Г-н Динев, една година сте начело на ОбС-Петрич, как оценявате работата си като председател?

- Преди всичко много важна за мен е оценката на жителите на Община Петрич и на моите колеги от Общински съвет Петрич. Лично за себе си бих могъл да кажа, че през тази близо година и половина съм давал всичко от себе си в работата и мисля, че успях да се справя. Казвам го с чувството на отговорност и подкрепен от факти, които се виждат от цялостната дейност на Общински съвет – Петрич.

Кое или кои бяха най-трудните решения на местния парламент?

- Всяко решение е трудно, защото е отговорност. Но наистина имаше и решения с голям обществен интерес, които предизвикаха широк отзвук. Едно от най-трудните решения беше решението за МБАЛ „Рокфелер”. Според 2/3 от общинските съветници това беше единственото правилно и отговорно решение за сливането на МБАЛ „Рокфелер” и МБАЛ „Свети Врач” – Сандански, което касае живота и здравето на хората.

Решението за присъединяването на общинското водно дружество към водната Асоциация също бе много важно за петричани. Отново 2/3 от колегите от Общински съвет подкрепихме това решение. Решение за въвеждането на часове по вероизповедание за учениците от предучилищна възраст и първи клас. Към днешна дата над 700 деца се обучават по този предмет.

Решението за приемането на Наредбата за синя зона в централната градска част. Приемането на тази Наредба бе отлагана във времето от 2007 година насам. Решението за приемане на нова Наредба за реда и начина за подпомагане на спортните клубове и финансовото стимулиране за високи спортни резултати. С тази Наредба се въведоха европейските механизми за подпомагането и финансирането на спортните клубове на база реално постигнатите спортни резултати. По този начин се спря порочната практика за финансиране и подпомагане на „кухи” спортни дружества.

Колко решения Ви върна Областният управител?

- Областният управител ни върна общо 14 решения от приети 483. В повечето от тях бяха допуснати чисто технически грешки, които се изчистваха на следващото заседание. Смело мога да твърдя, че в областта сме ОбС с най-малко върнати решения. И тук е момента да благодаря на целия ми екип, на колегите си от ОбС и на областната администрация, в лицето на областния управител, за добрата ни съвместна работа.

Ако трябва да дадете оценка на представителите на отделните партии в ОбС Петрич, кои са отличниците по активност и кои са с най-слаби изяви зад трибуната. Ще Ви помоля за смел коментар в случая и конкретика?

- ОбС Петрич 2015-2019г. се състои от 14 различни партии, коалиции и сдружения. В повечето случаи, всички колеги бяха активни, както на заседания на ОбС така и в работата на комисиите. Получиха се добри диалози, които помогнаха за взимането на важните решения. Персонално едва ли бих могъл да откроя някои от колегите. Имайки в предвид, че заседанията се предават по местна телевизия ще оставя преценката в ръцете на жителите на общината. Но не мога да скрия лекото си разочарование от последните две сесии, когато мои колеги най-демонстративно напуснаха заседанията още в самото начало и поставиха пред огромна въпросителна решенията, касаещи както жителите на Община Петрич, така и хората от бизнеса.

Оправдаха ли съветниците „народното доверие”?

- Не мога да дам точен отговор на този въпрос. Мога да гарантирам, че ние, съветниците от групата на ПП „ГЕРБ” – Петрич, работихме през цялото това време в интерес на жителите от Община Петрич. Нормално е на този въпрос да дадат отговор и колегите от другите групи към Общинския съвет.

Какво не успяхте да свършите?

- Има много неща, които според мен трябва да се свършат. Но все пак сме в началото на мандата си. Продължаваме смело напред.

Бихте ли казали какво в човека Г. Динев помогна на председателя на ОбС Г. Динев?

- Да бъда себе си. Моята толерантност и отговорност. Умението ми да водя диалог, да разговарям и да изслушвам както колегите си, така и хората от Община Петрич.

Готов ли сте за голямата политика? Кандидатирате се за депутат?!

- Да, кандидатирам се за народен представител и съм готов да поема тази отговорност.

Познавате ли проблемите на петричани? Назовете някои от крещящите!

- На 41 години съм. Роден съм в Петрич. Живея в Петрич. Децата ми са в Петрич. Със сигурност познавам почти всеки проблем в общината. А в последните 15 месеца като Председател на ОбС се сблъсках с много от тях. Основният проблем на Община Петрич е здравеопазването. С взетото от Общински съвет решение вървим към решаването му. Другият основен проблем на общината е проблема с водоснабдяването. Тук, ние от групата на ПП „ГЕРБ” Петрич, ясно и категорично заявихме нашата позиция за присъединяването на общинското дружество ВиК към водната Асоциация. Друг основен проблем е благоустрояването на селата от Община Петрич / улици, тротоари и др. /. Много важен за решаване е проблемът с пазара в Петрич. Тук, благодарение на фискалната политика, провеждана от правителството на г-н Борисов, бяха отпуснати 1 300 000 лева за изграждането на нов кооперативен пазар в Петрич. Отделно за втора поредна година се заделят по над 120 000 лева за благоустрояването на борсата в с. Кърналово. Не на последно място е и проблемът с НСБ „Цар Самуил”, която в последните години се използва за всичко друго, само не и за спорт.

Бившият депутат Димитър Танев, дали не Ви е обиден, затова че го изместихте в листата на партията и неговото отстраняване ще повлияе ли на работата в предстоящата предизборна кампания? Очаквате ли подводни камъни по пътя към парламента?

- Разчитам на всеки да подкрепи каузата ГЕРБ и мен. Отворен съм за диалог с всеки, готов съм да приемам съвети от всеки за решаването на проблемите на жителите на Община Петрич. Мисля, че не съм изместил никой от листата на ПП ГЕРБ, поради което и не очаквам подводни камъни в предстоящата кампания. А затова дали г-н Танев ми е обиден – трябва да попитате него.

Ще Ви промени ли властта?

- Винаги съм бил човек от народа, заобиколен от много приятели. Няма как власт или каквото и да е друго да ме променят. Всеки, който ме познава би могъл смело да го потвърди.

Накрая бих искал да пожелая на всички кандидати за народни представители от Община Петрич успех и нека проведем една толерантна и позитивна кампания.

А. Георгиева

44 коментара
22 Февруари 2017 09:01 | ГЕОРГИ
Оценка:
-14
 (
34
 гласа)

УСПЕХ ДИНЕВ


22 Февруари 2017 09:02 | ася
Оценка:
27
 (
37
 гласа)

борисов бе прав когато каза че синовете на кумонисти и агенти ни ръководят но дали знае че е допуснал това в петрич..... разопосочни сигнали..... или не .....а гласуваите за тях. факт динев син на много активен доносник към бившото мвр


22 Февруари 2017 09:05 | Бареков
Оценка:
14
 (
28
 гласа)

ки те подкрепим гоше теб итвойта кауза Герб както те подкрепихме и на предишните избори теб и твойта тогава кауза Ббц. особено ако пак раздаваш парички


22 Февруари 2017 09:11 | сотир попстоянов
Оценка:
26
 (
40
 гласа)

крушата не пада по далече от дървото .навремето татко му пак от името на народа и че милее за петрич донасяше за глупости в мвр и за глупости пребиваха хората. абе за дребни нещица само и само да се облагодетелства. сега същите неща ги слушам и от сина му. и ме хваща страх .тогава ни биеха а сега ще малтритират внуците ни. трябва наи сетне да се спре това


22 Февруари 2017 10:19 | ХАХА
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

Гоше, не си лош човек, но не си и готов за голямата маса мойто момче. Теб те питат нещо ти само твоето си знаеш, човек на народа, израстнал в гр, Петрич власта няма да го промени знае проблемите на града, знае ам нищо е кел файда, не се хвърляй по вихрушките че ще има да мълчиш в парламента. Като тъпите общински съветници от твоята партия от с. Рупите и др неграмотници, да не цитирам поименно.


22 Февруари 2017 10:27 | КИРО
Оценка:
-9
 (
25
 гласа)

ИЗДИГНЕЙТЕ СИ САРАНЧО И СИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО КАФАЛИ. ПРИ ВАС И ГОСПОД ДА ВИ ПРЕДЛОЖАТ КИ МУ НАМЕРИТЕ КУСУРИ.


22 Февруари 2017 10:36 | ха ха е прав
Оценка:
30
 (
36
 гласа)

прав е защото като знае за проблемите зашо нищо не се прави от него и от другарчетата му от съвета от Герб?? за масите за пийне и ядене нема кой да ги настигне но проблемите не ги решават а задълбочават!! нищо не казва за снегопочистването-трагедия за улиците по града и селата-дупка до дупка. в петрич околовръсната улица се прави седем месеца. пътища няма, транспорт няма. в нашто село учениците идват в 9 часа на училище, смениха транспорта сега е трагедия а директорката касаветова вдига ръце. Еми водата -нема вода в половината села нема и конкурс за шеф на тва ВК вече от 5. 6години парк нема само се лъже. Проблемите растът не се решават. А хората ще гласуват за този които ги решава не дека само пише че ги знае. То всички ги знаем


22 Февруари 2017 10:44 | мими
Оценка:
-25
 (
41
 гласа)

Успех! Наистина знам, че ще се справиш. Имаш подкрепата ни.


22 Февруари 2017 10:46 | фиьуд
Оценка:
-23
 (
41
 гласа)

Млад и интелигентен човек. Това е кандидат, който ще се справи! Аз лично харесвам Динев и ще го подкрепя.


22 Февруари 2017 10:49 | Гражданин
Оценка:
-23
 (
39
 гласа)

Аз ще дам гласа си за това момче. Изключително умно и работно е. Тряват ни такива хора, които ще направят всичко за нас! Много добре ръководи общинския съвет и ще се справи и в народното събрание!


22 Февруари 2017 10:50 | 1
Оценка:
-24
 (
36
 гласа)

Браво, Динев. Пожелавам ти много успех!


22 Февруари 2017 10:51 | 101
Оценка:
22
 (
36
 гласа)

ЩЕ СЕ СПРАВИ С КАКВО ?????И С КАКВО ДОСЕГА СЕ Е СПРАВИЛ ?????С КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИ ????? ДОБРЕ !!!!!ДРУГО ИМА ЛИИИИ?!?!?!?!!?!?


22 Февруари 2017 10:55 | 9
Оценка:
-27
 (
41
 гласа)

Ей ама не се спряхте, както виждате улиците се асфалтират. Все под вола теле търсите, когато беше вельо да не беше по добре???? Да напомня ли, че улиците се асфалтираха само преди избори или да напомня за големия сняг 2010 или 2011 година, когато пак ни затрупа и много добре знаете, че няма как с магическа пръчка да изчезне.. Винаги има недоволни, седите си пред компютрите и само гледате лошото, не виждате, че града ни върви в положителна насока! Моля ви спрете се. Според мен Георги Динев е отличен кандидат и е най-добрия избор за нас!!!!


22 Февруари 2017 10:59 | Гражданин
Оценка:
-14
 (
30
 гласа)

101 написа:ЩЕ СЕ СПРАВИ С КАКВО ?????И С КАКВО ДОСЕГА СЕ Е СПРАВИЛ ?????С КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ НА ИЗБОРИ ????? ДОБРЕ !!!!!ДРУГО ИМА ЛИИИИ?!?!?!?!!?!?

Айде пак с глупостите, ти пък от къде си сигурен.. само говорите ей така на изуст. Дори не познавате човека и се изказвате неподготвени, само да има какво да кажете. Смешно сте и много добре го знаете!


22 Февруари 2017 11:05 | xxxxxxx
Оценка:
13
 (
29
 гласа)

Ей Динев, спри да си пишеш коментарите, бе. Ще се задушиш от толкова положителни емоции.


22 Февруари 2017 11:08 | xxxxxxx
Оценка:
23
 (
31
 гласа)

А и само един въпрос. Кое промени възгледите ти толкова скоро след предишните избори?
Добре си спомняме как напираше да председателстваш ББЦ, защото усети, че набира сила.
Сега вече си гербаджия. Не Гошка, не. Бояджия си и супер амбициозно момче. Защо ли те виждам и във ВМРО на следващите избори, щото и те набират сила.


22 Февруари 2017 11:11 | до....
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

тук тия шо коментираме сме от народо ниския ешалон бачкатори и всички се знаем кои що струва и нали он казва че е от народо демек от нас значи го знаем познаваме и колко е и кои е завлчал с пари и шменти капели. ако бе казал друго че сосипа стадиона купи и препродаде летищито на джуджето ощетяваики общината та сега за мани лъка да плащат на марио евала значи има топки а он п.. а от народо бил от петрич. слагаш си го петрич там дек слънце не грее и ние го знаем барем не се излагаи.


22 Февруари 2017 11:16 | 111
Оценка:
22
 (
34
 гласа)

Божееееемалко свян бе човек
Да, роден си в Петрич и те познаваме добре, така че ....спри се!


22 Февруари 2017 11:18 | пешо
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

изберейте си Рибнишки и се ки биде о кей.


22 Февруари 2017 11:20 | Дзън
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Да идат с Тренчев и Живел пак да почистат гроба на Мануш. Предния път си направиха страхотен пиар.


22 Февруари 2017 11:20 | мукарчо
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

111 И АС СЪМ СЕ РОДИЛ В ПЕТРИЧ ГЛАСУВАЙ ЗА МЕН КИ ОПРАИМ КЕРКАТИ.


22 Февруари 2017 11:30 | 222
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Анитке, сега чакам гооооолямо интгервю с приятелката ти и кандидат депутатка Атастасия, смях, смях, ама преиз сълзи ще ни излезе!


22 Февруари 2017 11:31 | Haha
Оценка:
-10
 (
18
 гласа)

Вмро са палячовци.... псевдо патриоти!!!! Каква скорост набират вие луди ли сте с техния кандидат хахах този Божинов не може да говори.. не знам защо се кандидатира... хахах ще се изложи много... Динев е най-подходящ!!!


22 Февруари 2017 11:31 | до мукарчо
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

имам предвид, че е роден в Петрич и се знаем добре кой каква стока е, какъв морал има, какъв умствен багаж има....


22 Февруари 2017 11:33 | Иии
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Айде вмро спрете да пишете тъпотия хахахаха няма какво да кажете щото вашия кандидат не струва и грам... да не говорим пък за данчето от бсп.. хахаха пълна трагедия


22 Февруари 2017 11:35 |
Оценка:
-16
 (
28
 гласа)

Роден е в Петрич и да познава проблемите в града! Няма как да говорите глупости за човека и съм сигурен, че дори не го познавате!!! Динев е много кадърен и интелигентен! Ще се справи и ще се бори за Петрич.


22 Февруари 2017 11:35 | убавец
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Боже, много болни за власт хора има, изкиприл се като... плакатите му са готови, чакаме клипчето със семейството и...


22 Февруари 2017 11:38 | мукарчо
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

НАПИШЕЙТЕ КОЙ Е НАЙ ДОСТОЙНИЯ КАНДИДАТ ЗА ДЕПУТАТ. ДАЛИ КИ СЪБЕРЕ 10 ГЛАСА СПОРЕД КЕФАЛОНИЯ.


22 Февруари 2017 11:52 | Гражданка
Оценка:
-19
 (
35
 гласа)

Не се написахте на глупости, в повечето коментари напоследък, относно личността на г-н Георги Динев. Не е нормално да се пишат толкова простотии за един човек, при това млад и перспективен .То не беше "наркоман", то не беше "мамино синче". да не пропуснем и това, че не може да говори и е тъп. Последните простоти са по повод баща му, заради когото са пребивани хора. Забележете, че всичките тези писания са написани много неграмотно! Освен това са недоказани и изсмукани от пръстите. Естествено е не всички да го харесват, но вместо да плещят глупости, просто да не гласуват за него. Все пак от гр. Петрич има и други кандидати, на които в интервюто си г-н Динев е пожелал успех. Аз лично го харесвам и му желая успех от все сърце! /да отбележа, че между другото не съм фенка на ГЕРБ, а харесвам самият човек и неговото поведение и работа в местният парламент/
Успех млади човече и да бъдеш избран, да работиш все така дейно и твоите съграждани да се гордеят с теб!


22 Февруари 2017 12:12 | Пръднимаец
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Смях и сълзи селският кандидат Стоянчо копа и пише коментари оти за него нема статия..... Изпий една ракия с вожда Юри и ки заповяда да се пусне статия и а тебе в Струма24 - вемерейския саит и там сам ки се хвалиш колко ракия си изпил


22 Февруари 2017 12:18 | 0745
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

Не кефят ГЕРБ но ще гласувам за Динев, защото като погледна другите кандидати и чак ми се досира
В. Илиев - скандален бивш кмет дето разпородаде града ни и пак нагал бе Богородички селяндур
Стоян Божинов - бившо ченге уволнен по скандален начин
Йорданка Атанасова - комуниска и ученичка на градеца капитанов


22 Февруари 2017 12:45 | ВМРО
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

За организаията! За Стоян Божинов! Да има маси и ракия


22 Февруари 2017 12:46 | ГЕОРГИ
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

КАНДИДАТА Е ГЕОРГИ ДИНЕВ . НЕ ТАТКОМУ ИЛИ ДЕДУМУ.


22 Февруари 2017 12:48 | Колъо
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Ееееее гербаджииии ки ве изтепаме ние ки сме номер 1 у общината само ВМРО и вас ки ве наденим на дедовия ..


22 Февруари 2017 13:00 | пешо
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

СОТИР ПОПСТОЯНОВ СИН НА НАЙ ГОЛЕМИЯ АПАШ НА ПЕТРИЧ. РАЗПЛАЧАЛ НЕ 1 ИЛИ 2 КЪЩИ И ОН ПИШЕ ЗА НАСЛЕДСВЕНОСТ.


22 Февруари 2017 13:51 | 123
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Та Гошката семейството си неможеше да оправи до преди няколко години, та общината ли.


22 Февруари 2017 18:08 | Ай
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

Като прочетох, че е работил като мениджър в "Зида" се сещам за следната история: Собственик на компания вика млад служител и му казва:"Много съм доволен от работата ти. Започна само преди две години при нас но бързо се издигна от редови служител до началник на отдел. Сега ти предлагам да станеш вицепрезидент на компанията. Нещо да кажеш? " "Благодаря тате. "- отговорил служителя.


22 Февруари 2017 18:53 | xxxxxxx
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Виждам че метресите от общината са активни в коментарите.


22 Февруари 2017 19:17 | Успех
Оценка:
-10
 (
20
 гласа)

Достоен кандидат! Успех, Динев!


26 Февруари 2017 12:17 | Пена
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И той също е в ДС.


10 Март 2017 08:24 | ГРАЖДАНКА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Динев, с нищо не можен да ни убедиш, че ще изпълниш предизборните си обещания ам с нищо човече. Когато ни върнеш банята, когато ни върнеш киното, пазара, Яворите и работата в бившите ни заводи и фабрики тогава ще имаш сто процентовата подкрепа от всички петричани, но сега май няма никой да ти повярва в твоите измислени обещания. И да влезеш в парламента с нищо няма да промениш града ни, нали?


17 Март 2017 13:41 | герб
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

защо сте толкова негативно настроени мили хора имайте малко сбеуважение дайте шанс на динев мислете позитивно има бъдеще за общината .
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар