Дни преди “Planet Win 365” да алармира: Mачът “Локомотив” /Пд/ - “Литекс” е манипулиран

02 декември 2011 00:18   17 коментара   44258 прочита
Йордан Динов
Йордан Динов


Йордан Динов

НАП и полицията влязоха в клиентските й центрове

Главният мениджър на австрийската букмейкърска фирма “Скай Спорт 365 - България” ООД Йордан Динов и управляваните от него клиентски центрове на “Planet Win 365” в страната отново бяха взети на прицел от властите. Въпреки това няколко дни по-късно благоевградският бизнесмен, който вече спечели една съдебна битка у нас на тема “Нелегални залози”, предаде информация от фирмата партньор на ФИФА за манипулирането на мача от “А” група “Локомотив” /Пд/-”Литекс” /2:1/. Й. Динов потвърди, че австрийската фирма подава жалба срещу полицията и НАП, заради незаконосъобразно извършени проверки.

- Г-н Динов, как си обяснявате новата вълна проверки в клиентските центрове на “Planet Win 365”, повечето от които са базирани в Югозапада?

- Това е явен стремеж да се тормози фирмата и да не й се позволява да работи спокойно на българския пазар. Така мисля, защото въпреки оказаното пълно съдействие проверяващите, вместо да свалят необходимата им информация от компютрите или да направят копие от документите, са взели техниката и самите документи. По този начин са спъвали дейността ни. Съгласно изискванията на ДОПК, закона по който е извършвана проверката, и съгласно заповедта издадена от началника им е следвало да взимат компютри само ако не им се окаже достъп до информацията, която ги интересува.

На няколкото места, където са я поискали тя им е била предоставена, но само на две от тях проверяващите не са взели техниката - в Симитли и в Кърджали. В другите клиентски центрове обаче са прибрали мишки, клавиатури, принтери и други вещи, които по никакъв начин не могат да им предоставят каквато и да било информация, камо ли някаква информация, относима към проверката. Освен това на повечето места са се държали по начин, неотговарящ на държавни служители, извършващи нормална проверка. Най-фрапиращият случай е в Струмяни - човекът, представил се като полицай Веселин Маламов, се е държал сякаш е на мутренска акция за сплашване.

- Какво точно е станало?

- Когато написаното обяснение от служителката на фирмата не му е харесало, той го е скъсал и изискал тя да напише това, което неговият колега ще й продиктува.

- Не се ли е възпротивила?

- Тъкмо обратното. Първоначално е поискала взетия й за проверка мобилен телефон, за да се свърже с мен и да получи инструкции, но й било отказано. Тогава е поискала адвокат. Това съвсем е вбесило служителя, който в прав текст заявил, че вместо адвокат ще я просне на пода, ще й сложи белезници и ще я прибере за 24 часа в ареста.

- Как е постъпила тя?

- Написала е обясненията, които са й продиктували. Докато не го е направила не са я пуснали дори да отиде до тоалетна.

- Притеснени ли сте, че написаното може да навреди на “Скай спорт 365 - България”?

- Ни най-малко. Карали са я да пише, че е приемала залози и изплащала печалби. А от самите документи, които проверяващите са взели, както и от информацията в компютрите е ясно, че залозите не са взимани и изплащани от нея, а от австрийската компания, чиито услуги клиентите ползват. Все едно да отидеш в банка и да заставиш касиерката да подпише обяснения, че дава заеми и приема влогове от свое име.

- Какви ответни действия ще предприеме вашата фирма?

- Подаваме жалба срещу полицията за действията на нейните служители и срещу проверката на НАП, заради пристрастното й и незаконосъобразно извършване. Веднъж вече бяхме проверени от НАП на 10 август 2011 г., а към момента нито от предишната, нито от сегашната проверка е издаван акт или друг документ, в който да се твърди, че е установено извършено нарушение на данъчните и финансовите правила на държавата. Фирмата най-редовно и съвестно внася осигуровки и други дължими данъци. Например предплатен данък за наеманите помещения.

- Как реагира австрийският ви партньор?

- В Австрия такива проверки обикновено приключват в едномесечен срок. От августовската проверка този срок изтече и те постоянно ме питат какво става, защото желанието им е нещата възможно най-бързо да минат през съда. Имат предвид най-вече европейския съд, за да имат съдебно решение по казуса, което би било задължително за всички български институции и съдилища. За съжаление към този момент българските власти не са издали нито един документ за глоба или друго наказание, което да внесем в съда и да стигнем до окончателното решение на въпроса. Харчат се грешни пари, както на държавата, така и на фирмата. А подобен спор вече е решаван веднъж в Благоевградския съд. Крайно време е българите да приемем, че европейците вече са ни съграждани и трябва да гледаме на техните интереси като равностойни на интересите на българските юридически лица.

- Като партньор на ФИФА в установяването и борбата с уредените мачове австрийската фирма съвсем наскоро алармира, че срещата от “А” група “Локомотив” /Пд/-”Литекс” /2:1/ е манипулирана да завърши с повече от 2 отбелязани гола. Какво доведе до това и защо се обръщате към медиите, а не към властите?

- Правени са опити да се покаже на властите, че фирмата е готова да съдейства в решаването на тези проблеми, но нали разбирате, че не можем да отидем при полицаите и да им наредим да работят по какъвто и да е случай. Властите са тези, които следва да потърсят съдействие, ако такова им е нужно. През октомври на пресконференция в София адвокатът на фирмата Франческо Баранка ясно заяви желанието на “Скай спорт 365” да съдейства и още тогава даде информация за съмнителни обстоятелства около мача “Славия”-”Локомотив” /Сф/. До ден днешен фирмата не е потърсена за съдействие от българските власти.

- Изглежда доста сериозно накърнявате нечии интереси на българския пазар за спортни залози. С проверките в клиентските центрове ли се изчерпват начините, с които ви притискат?

- Засега други заплахи не сме имали. Но заплахата не би свършила работа, защото един човек и да се откаже винаги ще се намери друг, който да извършва дейност, която е законна. Аз и да се откажа, австрийците ще изпратят чужденец да следи за интересите им в България. Ако нещо странно се случи с мен или друг служител на фирмата, това би показало, че отделянето на държавата ни от престъпността е само на думи, а не е реалност. Странното е само, че от втората проверка насам имам проблем да проведа разговор по мобилния си телефон по-дълъг от 10 минути без прекъсване.

- Как си го обяснявате?

- Предполагам, че ме подслушват. В този ред на мисли, проверката беше организирана в 18.00 часа, тоест след работно време и в Деня на адвоката, когато повечето юристи празнуваха и бяха изключили телефоните си, а аз бях на другия край на България - във Варна. По този начин проверяващите ми вързаха ръцете и попречиха да предотвратя тормоза над служителите ни.


Още за: Й. Динов   проверки   центрове   Още от: Отблизо

Принтирай статия
17 коментара
02 Декември 2011 02:05 | ,,,,
Оценка:
19
 (
35
 гласа)

Мафиотска комунистическа мутренска е държава е това .Скоро няма да се оправим щом държавата е подчинена на Васил Божков–Черепа. Трябва да минат много поколения за да станем бяла държава. Така е тука изпраща ги тия проверки някой.


03 Декември 2011 00:16 | хкийо
Оценка:
-12
 (
38
 гласа)

Този Динов е такъв мошеник време е да влезе зад решетките.


03 Декември 2011 00:18 | хкийо
Оценка:
-14
 (
32
 гласа)

Едни и същи мошенеици защитават Динов тука.


03 Декември 2011 18:36 | пепи
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

абе селски терикат като искаш да работиш ще плащаш данъци. какво ти е законното къде в България официален документ видя на латиница и от кога официалната валута е в евро всичко това е на твоите фишове и защо лъжеш че сте някъкви посредници та вие пускате фишове.


04 Декември 2011 17:25 | ех
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

предплатен данък за наеманите помещения плаща човека. хахах


05 Декември 2011 11:42 | jj
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

аве тоя се опитва да не прави на идиоти аве сельо в БЪЛГАРИЯ на хазарта има данак върхо оборото ти на кой го плащаш и защо върхо всички фишове е твоито име .ти ли ги залагаШ ОТ ТВОЕ ИМЕ по законите на бг това е пране на пари във особено големи размери и с мача на локото платихте разликата на един човек който си плаща данаци върхо оборота


06 Декември 2011 12:41 | Ерик
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Интересно защо всички контролни органи бездействат, а от България изтичат милиони в джоба на такива като този мошеник Динов. Хора не знам как разсъждавате, хванали сте с някакъв Васил Божков, който си плаща обаче данък 15% върху оборота и неговата фирма е един от най-големите данъкоплатци, плаща стотици заплати и осигуровки и заставате в защита на един престъпник който работи напълно незаконно. Законът в България е категоричен ако искаш да извършваш тази дейност ще си плащаш и ще си вземеш лиценз, няма такова нещо като клиентски центрове. Ей заради такива като вас, дето един престъпник ги манипулира и заблуждава и те го подкрепяте държава няма да прокопса!!! Защото ако сложиш 1 лв в български оператор 15 стотинки отиват за пъщита стадиони пенсии, като сложиш един лев при тоя и нищо не влиза в бг затова бабите ни ще умират по улиците, защото няма пари за пенции и лекарства а вие се правите на демократи подкрепяйки нелегалните бизнеси!!!


06 Декември 2011 16:54 | преминаващ до Ерик
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Ерик - защитника на Божков следва да бъде информиран, че за 3 месеца при Динов са на работа вече около 200 човека, на които се плащат надлежно осигуровки и заплати. Фирмата си плаща и 10% данък печалба, а тези 15%, които цитира необразования Ерик ги няма в никакъв закон, освен в част от медиите. Точно затова парите не изтичат никъде, а остават тук - разликата е, че се разчупва монопола на един съмнителен бизнесмен, което всъщност е най-доброто нещо на Европейския съюз. А това, което разправя тоя ерик или е от неграмотност и завист, или е някакъв все по-жалък опит за манипулация на хората.


07 Декември 2011 07:28 | Адвокат
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Уважаеми господине, всички лицензирани оператори в България се облагат с данък 15 процента върху оборота по ЗКПО. Планет уин не е лицензиран и няма право на подобна дейност и не плаща никакъв данък в в България. Не заблуждавайте хората къде Динов плаща тези 10 процента, мога да ви цитирам още 10 закона които нарушават тези консултантски центрове но не тук е мястото. Динов плаща само на местната преса за ПР за да въвежда в заблуждение хора като вас. В българия има само 3 оператора които упражняват законно тази дейност и спазват закона това са тотото евробет и еврофутбол. И къде и какво работят тези 200 човека и колко пак е платено на местната прокуратура, че не са затворени въпросните центрове и защо се издава квитанция за приет залог от името на Динов....


07 Декември 2011 09:35 | минаващ до адвокат-/ерик/
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

В сегашния закон за хазарта в България няма нито дума за хазартни залагания он-лайн. Жалките пунктове на Ерофутбол, от които явно сте и вие, също нямат лиценз, а работят с договори с Еврофутбол, което е забранено, но никой не ги проверява. Залаганията на Динов се приемат в Австрия, която е страна членка на Европейския съюз и всеки гражданин има правото да избира къде да залага. Ако на вас не ви се иска да живеете в ЕС, пропътувайте 500 или малко повече километри и си изберете подходящо място /Турция, Русия и т. н. /. Местната прокуратура направи всичко възможно да тормози Динов и това продължи 6 години, след което претърпя крах, именно заради европейското законодателство. Писането на глупости и поръчковите проверки от милицията няма спрат процеса на навлизане на европейски фирми, които са конкурентно способни за разлика от еврофутбол. Ако не е Динов, ще е някой друг - въпрос на време е.


07 Декември 2011 17:28 | Адвокат
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Уважаеми минаващ, не мога да си обясня как великия Динов е допуснал толкова некомпетентно лице непознаващо законодателството да му прави ПР в местната преса това е обида към хората, които са тук не ги подценявайте! Всеки обект който е свързан с лизензираните оператори в България и всеки работник там е деклариран в Държавна комисия по хазарта. Европейския съд на 15. 11. 2011 година каза, че всяка страна членка има право сама да решава как да регулира хазартната дейност поради нейната специфика. Защо г- н Динов не отиде да консултира в Германия Франция Чехия - защото там ще го вкарат където му е мястото . Това може да го прави само тук в България където корупцията се шири в огромни размери


07 Декември 2011 17:46 | Адвокат
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

И за да приключа тази безсмислена дискусия само, ще ви кажа, че ако вие който и да сте делите развлекателния бизнес на Динов и Божков, то разликата е че единия е пич и си плаща данъците и спазва законите а другия е мижитурка, който пуска незаконни залози в незаконните си консултантски пунктове през собствения си акаунт и това съм го виждал защото аз също залагам и на двете места! И е прибрал всички изгонени за злоупотреби лично от Божков букмейкъри на еврофутбол! Та не знам колко пари ви дава Данчо да му търкате имиджа то вие очевидно само му вредите с вашата некомпетентност и непознаване на законодателството и европейското и българското ама ако е тръгнал да се мери с божков да спре да се излага и да ходи да се легализира ! Защото ако на божков пунктовете окачат по една табела консултанти и спре да налива по 50 милиона на държавата на година, ще стане война и ходи разправяй че ония никой не ги проверява ама аз ако съм на божков, ако вас не ви вкарат в затвора ей това ще направя


07 Декември 2011 19:52 | до адвокат
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Стараех се да не вкарвам квалификации, но след толкова тутурутки по адрес на Божков и неграмотни опити за правен анализ, моят съвет е да се откажеш от дипломата си, ако си адвокат.


07 Декември 2011 20:29 | Адвокат
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

http://www.dkh.minfin.bg/index.php
http://www. dkh. minfin. bg/ZAKON_za_hazarta. pdf
http://www. gref. net/links_reg. html
http://www. cybercrime. bg/bg/internet/3ad1da/
Хайде да прочетеш какво е хазарт и какво е престъпление и стига с тоя божков от много време не е интересен като няма какво да кажете и все го споменавате, разбирам, че ти е идол ама е около 20 години напред срещу него да тичаш ще ти е трудно и Данчо дано не пишеш ти, а да си хванал някой друг, че те мислех за по умен :) и еврофутбол не е вече на твоя идол провери там където ги пише тия неща ако не знаеш в кой сайт ще ти помогна :) и аз толкова време изгубих да коментирам под платени публикации:) бъди щастлив и дано скоро разберем има ли държава и закони или Данчо Динов си е купил част от нея, защото ако е така да бягаме докато сме млади!!!


08 Декември 2011 18:07 | до адвокат
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Ама ти говориш за Божков бе, не аз. А освен това си свали капаците и виж какво ти пиша. Нямаме никакъв спор за това какво е хазарт и какво е престъпление. Просто си абсолютно неграмотен и не можеш да вденеш какво е това ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, както и да квалифицираш действията на Динов. Явно е, че не си адвокат, а някое от платените ченгета, тип Явор Колев, които обявиха и торент сайтовете за опасни за сигурността само, за да покровителстват други. Жалко, че ченгета като теб са на преден план в момента, защото сред полицаите има и нормални все още.


11 Декември 2011 00:38 | темпора10
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

до адвокат ама не съм сигурна дали въобще е минал покрай адвокатите защото ако е такъв няма начин да е толкова прост аа всъщост може все пак сме в БГ може да си е купил дипломата любимото на всички адвокати ама въпреки това този тука ме побърка то бива прост човек ама чак пак толкова гледай сега да ти обесня мойто момче 1. работя в еврофутбол от основаването той е единствения български букмейкър с лиценз и евробет също .2. данък който еврофутбол и евробет плащат след изтичането на всеки тираж е 15% върху оборота а не като гореспоменатата измислена фирма 6% върху печалбата ама някъде си в австрия .3. няма право да упражнява каквато и да е букмейкърска дейност без лиценз когато му издадат лиценз на този да си прави терминални устройства да издава квитанция за потвърждение на залог и да си връзва терминалите с НАП тогава му пожелавам на драго сърце приятна работа то така всеки може да отвори някой гараж и да приема залози от уж австрийски букмейкър


10 Януари 2012 18:00 | 9089
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Момче, не те познавам ама да ти имам самочувствието. Толкова силно е изразено на снимката, че ми напомня на Ката Пандурска.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар