Бозукито на благоевградския маестро Серго събира на една маса край брега на Бяло море почиващите от Балканите

09 юли 2009 00:10   4 коментара   45581 прочита
Серго е във вихъра си, свири безплатно на почиващи от Благоевград
Серго е във вихъра си, свири безплатно на почиващи от Благоевград


Серго е във вихъра си, свири безплатно на почиващи от Благоевград

Собственикът на туристическа агенция “Оазис-А” Васил Ангелов отвори в началото на сезона български ресторант “Ана-Мария” в Неа Врасна, в който наравно с гръцките специалитети се предлагат традиционните нашенски ястия - таратор, шкембе чорба и шопска салата Хит сред почиващите - месо под връшник, месо, приготвено и сервирано от българи

Жива музика, изпълнена на традиционния за Гърция инструмент бозуки, звучи изпод сръчните пръсти на най-добрия благоевградски изпълнител на бозуки Сергей в българския ресторант “Ана-Мария”, открит в началото на сезона от Васил Ангелов, собственик на благоевградската туристическа агенция “Оазис-А”, в гръцкия курорт на брега на Бяло море - Неа Врасна.
Познавам Серго отдавна, открих го и му предложих да свири за българите, почиващи на Бяло море в гръцкия курорт Неа Врасна, обясни оригиналното си хрумване “виновикът” за пламенните ритми на бозукито Васил Ангелов. Разпалващите кръвта страстни гръцки ритми, които се леят от бозукито на Серго, изненадват не само почиващите в Неа Врасна туристи от половин Европа, но и самите гърци. Те забавят невярващо крачки пред таверна “Ана-Мария” и омаяни от бозукито на Серго, сядат за по едно узо в българския ресторант. И всичко идва от самосебе си. В началото аплодират изпълненията на благоевградския музикант, след което с разпалена страст на “сцената” на новия ресторант скачат от масите, за да се завихрят в сложните, но елегантни стъпки на сиртакито. Четиричасовото и безплатно за туристите инструментално шоу на Сергей включва и най-любимите ни народни песни, прославили българския фолклор далеч зад границите на страната ни. Изпод неуловимите за окото бързи движения на пръстите на Сергей се леят песните на Балканите - от българската “Хубава си, моя горо” и “Македонско девойче” за западните ни съседи до музиката на Горан Брегович.
Българският ресторант, предлагащ традиционните ни национални ястия, отвори врати в началото на сезона в хотел “Ана-Мария”, един от осемте хотели и вили, осигурени от Васил Ангелов в курорта Неа Врасна, за да могат туристите не само от Югозапада, но и от цяла България да се насладят на ласките на Бяло море. Доскоро обрасналото в бурени и пустото място между хотел “Ана-Мария” и брега на морето, благодарение на Васил Ангелов, който вижда с една идея по-напред от останалите си колеги, и открил пръв преди 8 години за българите почивките на Бяло море, се превърна от пущинак в сцена за кулинарни изкушения. Оформлението на ресторанта, от люшканите от морския бриз завеси до вълнообразните и подобни на дишащото море на апликирания с бяло платно таван, са дело на декоратор от благоевградския драматичен театър, чието ръководство и артисти са отколешни приятели на Васил Ангелов.

4 коментара
09 Юли 2009 11:32 | Турист
Оценка:
46
 (
462
 гласа)

Къде се намира този курорт?В Халкидики ли е в кой ръкав,на др.място лие.Как ще го намери пътуващ с кола,на колко км е от границата ни?От Кулата или от Свилинград се отива и е оп-близо?Конкретно се пише.Който знае да напише информация.Цените и т.н.


09 Юли 2009 12:32 | razlog oasis
Оценка:
-128
 (
456
 гласа)

Повече информация на www.oasis-a.com


10 Юли 2009 13:16 | Мигрена
Оценка:
65
 (
287
 гласа)

Много информация за Неа Врасна, за пътя до там и за хотелите, а така също и снимки на блога на Владимир Илиев:
http://vladimiriliev.com/blagoevgrad-nea-vrasna/


10 Юли 2009 16:00 | stoyankura
Оценка:
-63
 (
203
 гласа)

taia macka ot desno e mnoo ubava....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар