Бойко Борисов: Тодор Живков ми казваше "Недей псува, а накарай другите да те псуват"

20 април 2012 00:20   93 коментара   98602 прочита


В досието ми пише: "Бойко Методиев Борисов", роден еди-къде си, дядо му еди-кой си, "монархофашист, враг на народната власт, да не се допуска да заема ръководни постове". Написано черно на бяло и "да не се допуска да заема ръководни постове", подчертано с червен флумастер. Значи те "скопяват", е точната дума, още докато имаш "жълто" по устата. Цветелина Бориславова не само ме тласкаше напред, но ме и предпазваше да не вляза в никоя "схема". Възхищавам се на Ангела Меркел, тя е жена по облекло, иначе е просто желязна, заявява премиерът в интервю за hotnews.bg.

- Г-н Борисов, кога разбрахте, че ако искате нещо от живота, трябва да си го вземете сам?

- Бил съм на 16-17 години и усещам, че каквото почна, нещо се запира работата. И си го спомням като ден-днешен, татко се върнал от работа и вика: "Дай да се разходим малко!" Излязохме в Банкя, в гората, и започва да ми обяснява, че досега не са ми казвали, но навремето ДЯДО АСЕН Е БИЛ ОБЯВЕН ЗА "ВРАГ НА НАРОДА"... ИЗВЕЛИ СА ГО ОТ НАС НА 12 СЕПТЕМВРИ 1944 И С ТОЯГИ СА ГО ПРЕТРЕПАЛИ В ЦАРЕВИЦАТА НА ДВОРА.

Това са го видели децата тогава - майка, леля...

- А Вашият баща защо Ви разказва всичко това?

- Баща ми работеше в пожарната и го беше викал кадровикът на МВР Даскалов, спомням си го като име - който се занимаваше с кандидат-студентите. И му казал: "Мето, няма шанс твоето момче! Ако максимум нещо може да се помогне, за да е в МВР, то е за пожарната, трети факултет. Няма шанс другаде". А на мен "Отличен" /6,00/ ми е дипломата. Знаете, за пълен отличник дипломата се удвоява и това ти дава голям старт. Аз исках да кандидатствам за един от двата факултета - Държавна сигурност или Народна милиция.

Моята сила беше литература, история - това, което е говорилнята... Математиката ми е била най-слабата част от познанията. Обаче за пожарната само с математика се кандидатстваше. Осен това баща ми вика: "Гледай сега, това, което си говорим, майка ти не трябва да го разбира, защото просто ще се поболее!" А майка ми, тя беше толкова свястна жена, толкова добър човек, не можете да си представите... Викам: "Татко, как ще й казвам? Ако трябва, шофьор ще съм!" Защото пък тогава много ми се караше кола.

- Търсили ли сте документи за дядо Ви?

- Аз като станах главен секретар, намерих документите от затвора. И в смъртния акт - той е от 26 септември, когато им го връщат да го погребат, пише: "Умрял от червен вятър". Наглеци! От "червен вятър", минал "червеният вятър" и задухал всичките. Това го има написано. А в досието ми - може да го извадим от МВР - пише: "Бойко Методиев Борисов", роден еди-къде си, дядо му еди-кой си, "монархофашист, враг на народната власт, да не се допуска да заема ръководни постове". Написано черно на бяло и "да не се допуска да заема ръководни постове", подчертано с червен флумастер. Значи те "скопяват" е точната дума, още докато имаш "жълто" по устата.

- Как реагирахте тогава?

- Можете ли да си представите КОЛКО Е ТЕЖКО ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ОСВЕН ПОЖАРНИКАР НЕ МОЖЕШ ДА СТАНЕШ ДРУГО.

А понеже бяхме заедно в казармата и гледаш - тия от Държавна сигурност, другите от милицията - и виждаш, че по нищо не те превъзхождат... Но просто имат "сой" - тяхното потекло е друго.

- Как преодоляхте този момент?

- Татко беше приятел с Кръстьо Чакъров. Той беше треньор на "Левски". Отборът идваше да се готви в Банкя. Даже Гунди, Бог да го прости, с татко и той беше приятел, идваше у нас, като са на лагер. Сега ми е пред очите - майка, колкото и да сме били бедни, извади буркан месо, а Гунди: "Венче, кисело мляко и баница, това ми е най-сладко. Не искам друго!"

И един ден Кръстьо Чакъров си го спомням, дойде по едни бели къси гащи... Седнахме и той ми вика: "Бойко, с твоето досие, моето момче, имаш два варианта - единият е спорт, другият е да правиш нещо с наука. В МВР полковници - много, учени - нема!" Запечата ми се в съзнанието и ми стана като програма... Тогава каратето беше много модерно, но в пожарната не беше разрешено. Ама аз си намерих един клуб - в Института за чуждестранни студенти се събираха да тренират - и почнах да ходя...

- А кога започнахте да пишете дисертация?

- Бях се амбицирал страшно много, затова и ТРЕНИРАХ ПОВЕЧЕ, И УЧЕХ ПОВЕЧЕ. ЗНАЕХ, ЧЕ НЕ МИ Е ПОЗВОЛЕНО НИЩО, КОЕТО НА ДРУГИТЕ Е ПОЗВОЛЕНО.

Това ме правеше по-дисциплиниран. Затова се хванах здраво и записах свободна аспирантура, защото иначе, като кандидатстваш, могат да те спрат. На първата година си взех всички изпити, за две години и половина я завърших. Защитих дисертация на 27 години, само един имаше "въздържал се". Аз имах изобретения, ефективни предложения, бях събрал за доцентура вече и ме направиха началник катедра. Бях капитан с няколко полковници подчинени... Паралелно с това направих карате клуб "Нешев". Кръстихме го на капитан Нешев, който е загинал при пожара във фабрика "България". Това е първият мой клуб, където само пожарникари бяха. Избрах си селски момчета, яки, и след занятията в пет - по три часа тренировки здрави. Като направихме отбора, си спомням какви подигравки бяха: "С шлангове ли ще се биете?", "С кофпомпа ли?", "Кои сте вие?"... Обаче като почнахме да ги понапердашваме...

- Кого пердашехте?

- Спомням си зала "Универсиада", когато за пръв път бихме баретите, бихме УБО, започнахме да правим шампиони... И в Лондон от целия национален отбор всички бяха пожарникари, само Пламен Ангелов - от Търговище едно момче, мисля, че беше от баретите. После, когато напуснахме през 1991-1992 година, дойде "Василка" - фирмата за почистване - стана ни спонсор и прекръстихме карате клуба на "Василка". Така на практика по линия на спорта - това, дето ми го каза Кръстьо Чакъров - станах национален треньор, а по линия на науката станах доктор на науките. И се измъкнах.

- Но преди това сте гасили пожари.

- Като завършихме и дойдох вече в пожарната като взводен командир, баща ми вече можеше да ми помогне. Каза ми: "Сине, ако искаш да си в моята сянка и да ти е леко, трябва да станеш профилактик. Ако искаш да си правиш твоя биография и кариера, трябва да станеш боевак и да минеш през най-трудното".

- Какво е "профилактик"?

- "Профилактик" - това са тези пожарникари, които са със зелените униформи. Ходят на работа с чанта, правят проверки, работят от осем до пет... Аз станах боевак - поделение 702 220 А - и ме направиха командир на централна рота. Ако намерите от СТАРИТЕ ПОЖАРНИКАРИ, ЩЕ ВИ КАЖАТ, ЧЕ АЗ НЕ СЪМ ДОПУСКАЛ ДРУГ ДА ВЛЕЗЕ В ПОЖАРА ПРЕДИ МЕНЕ...

- И че сте гасили без каска и противогаз.

- Абсолютно! Тогава имах много готина коса и като си сложа каската, си смачквам косата.

- Това не звучи много...

- Да, това е безумие. Това е глупост! Да не си смачкам прическата и да съм хубав. Аз целият в сажди, мръсен, та мръсен, ама да не си смачкам косата. Спомням си с Васо Стоев - страхотен старшина - един случай. Между другото аз имах най-добрите старшини - Еленков, Паунчев, Васо Стоев... Страхотни! И отиваме на един пожар - беше гръмнал газов бойлер и беше убил човек. Страшна паника, ние влизаме през грешен вход, понеже хората викаха: "Тука, тука, тука!" Аз най-бърз, нали спортист, бягам напред и след мене върви линията - войниците хвърлят шланговете, скопчават и тичат нагоре. Отваря ни една жена, влизаме вътре в таванското помещение и разбираме, че пожарът е от другата страна, през другия вход. Обаче от дупката на пожара - пара, вода, пушек... Вратата се затваря след нас и не мърда. Ние с Васо Стоев искахме да минем от другата страна - не може. И като почнахме да се давим вътре...

- Вие сте без противогаз и каска - това е ясно, ами старшината?

- Васо Стоев - и той така! Махнал всичко, за да ме стигне, понеже е по-възрастен. Той беше почнал работа на 13 юни 1959 година, когато аз съм роден. Рядък старшина, рядък пожарникар и много готин човек. И като легнахме през цепката на вратата долу да взимаме въздух, ама то ужас - няма измъкване... И аз като се вдигнах и като се засилих - с един шут от каратето извадих вратата с пантите и с трупчетата. Падна цялата. Отидох, взех Васо и излязохме. И сме застанали на един прозорец - дишаме, дишаме... А отдолу една жена, по пеньоар, ама с едни страхотни гърди. И ние, както бяхме се зашеметили, и двама та: "А!" Мина ни, мигновено ни мина.

- Къде ви завари 10 ноември 1989 година?

- На тренировка, във факултета на пожарната. Излязохме и срещам един колега, Ценов, гледам го - облякъл се официално. "Къде отиваш бе?" - "На митинг!". "Какъв митинг?" - "Има митинг!". Никой не знаеше какво се случва, но ние използвахме деполитизацията - ако не се откажеш от членството в партията, напускаш без никакви претенции системата - и си тръгнахме целият отбор. Станахме фирмен отбор на "Василка". Тогава се запознах с ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА, ТЯ МИ КАЗА: "ИМАШ ПОВЕЧЕ КАЧЕСТВА, ОТКОЛКОТО ДА ХОДИШ И ДА СЕ РИТАШ КАТО МАГАРЕ - ДАЙ ДА НАПРАВИМ ФИРМА!"

Тя много ми помогна със знания. Научи ме - договори, преговори, акредитиви... всичко това как се прави.

Всъщност Цветелина е кръстницата на ИПОН. Каза ми: "За да ти се работи във фирмата, тя трябва да носи някакво име, което ти е близко". Така стана ИПОН, което значи "победа", "чиста победа". После станахме членове на Световната асоциация на охранителните фирми, IAPPA се казваше. Разви се добре КАТО ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА - ПАЗИХМЕ ТОДОР ЖИВКОВ, ЗЮГАНОВ, САМАРАНЧ... ПОСЛЕ ЦАРЯТ ДОЙДЕ.

- Цветелина Бориславова ли беше човекът, който ви тласкаше напред?

- Абсолютно! Казвам го, защото обичам на всеки да отдавам заслуженото, тя не само ме тласкаше напред, но ме и предпазваше да не вляза в никоя "схема". Защото тогава с момчетата бяхме много диви, много буйни, много организирани. Но нямаме нито един съмнителен договор, нито едно произшествие, нищо, от което да се срамуваме.

- Охранявали сте и Тодор Живков, и Симеон Сакскобургготски. От кого научихте повече?

- Запознах се с Тодор Живков, когато беше под домашен арест, и съм много доволен, защото съм имал време, часове да го слушам по много теми. Има доста неща, които съм чувал и от Тодор Живков, и от царя за историята. И казаното от двамата се припокрива по един изключителен начин. Примерно за посещението в България на Реза Пахлави, шаха на Иран. Това, което от Тодор Живков съм чул, е съвпадало с това, което после ми е казал царят. Има дори една сентенция, която съм чул от двамата, но казана с различни думи. Царят казваше: "Бойко, не се ядосвай, а прави другите да се ядосват!", а Тодор Живков: "Недей псува, а накарай другите да те псуват!" (смее се). В общи линии смисълът е един и същ, но е казано в единия случай с народния език на Тодор Живков, а в другия - с по-аристократичния език на царя.

- Как се почувствахте, когато станахте главен секретар на МВР?

- Споменът е много пресен... Изборите бяха юни 2001 година. После с царя се разделихме, прие го НСО да го пази и аз си заминах. Не се бяхме чували месец и половина, а може би повече. Изведнъж царят се обади, покани ме на вечеря и каза: "Моля Ви се да вземете и Цветелина!" Отиваме и двамата на вечеря, дойде и царят: "Трябва да станете главен секретар! Знам какво ще ви причини това, но важно е да имам сигурен човек там"... И вечерта стана катастрофата, Весела - на Цветелина малката дъщеря - се беше обърнала и се обадиха от "Пирогов"...

И оттам вече амбицията пък да се докажа. Два тежки момента имам като главен секретар. Единият, когато яхтеният скандал гръмна. В тоя кабинет дойдох, обясних на царя всъщност кой е Доктора, какво правят там, каква е цялата ситуация и очаквах пълна подкрепа в това, което сме направили, защото нямаше нищо, и АКО ЦАРЯТ БЕШЕ ЗАЕЛ МОЯТА СТРАНА, АЗ СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ВТОРИ МАНДАТ.

И вторият, когато сложиха Румен Петков за министър. Аз отидох при царя във "Врана" и му казах: "С този човек няма как да сме заедно! Не може ли да дадете на БСП военното министерство, а Петканов да си остане в МВР?" Царят ми отговори: "Не може!" Тогава си написах оставката. Даже пак тук с Румен Петков дойдохме. На тия два стола седяхме (посочва), а Станишев беше отсреща. И аз на Румен Петков направо му казах: "Виж, просто ще се сбием накрая, с вода и олио няма как да направиш сплав".

- Не Ви ли предричаха тогава, че напускате завинаги политиката?

- Да! Даже си спомням репортажа по телевизията - "Залезът на Борисов". Вечерта се прибирам, Цветелина направила едни спагети - ям, ама съм си забил носа в чинията и само гледам да се нахвърлям... А Цветелина най-човешки ми вика: "Добре, не можеш ли да разбереш, че МВР за тебе вече е затворена страница? Никога няма да се върнеш повече в МВР". Все едно ми отряза главата още веднъж. Аз никога не съм удрял нито жена, нито дете, но как не я плеснах Цветелина тогава, не знам... (смее се)

- Как го преболедувахте това нещо?

- Прибрах се после в Банкя, ама внимавах, защото много врагове имах, и много-много не се показвах... Пак извадих късмет де, избраха ме кмет на София. Фактически по някакъв друг начин се върнах, но ако ги нямаше тези избори...

- Имаше ли момент, в който си казахте: "Аз няма да се откажа. Аз няма да се предам!"

- О, през цялото време!

ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ СИ КАЗВАХ: "АЗ ЩЕ ИМ ГО ВЪРНА НА ВСИЧКИ!"

- През последните години България се управлява от премиери, които не може да се каже, че са мечтали за този пост. Първо Симеон Сакскобургготски. Той е роден за цар, възпитан е като цар и винаги е искал да бъде цар. После Сергей Станишев. Той е искал да бъде историк - да чете и да пише статии, книги. Вие пък винаги сте искали да работите в МВР... Не мислите ли, че има съдба и тя решава?

- Аз съм благодарен, че си извървях пътя - първо главен секретар, после кмет... Всички други, които изброихте, ставаха премиери, без да са ръководили нищо. Има голяма разлика. Аз винаги съм бил началник на много хора. През годините там, където съм бил, съм бил винаги лидер на групата. Малка, голяма, средна. Имало е винаги хъс да се наложа... Не съм лъгал, не съм бил свадлив, винаги съм си бил принципен и съм се разбирал с хората. Освен това НА СТАНИШЕВ БАЩА МУ Е ЧЛЕН НА ПОЛИТБЮРО НА БКП. ЦАРЯТ - БАЩА МУ Е ЦАР. И ДЯДО МУ Е ЦАР (СМЕЕ СЕ). В СРАВНЕНИЕ С ТЯХ АЗ СЪМ "ОНЯ ОТ БАНКЯ" ИЛИ "ЕДИН ПОЖАРНИКАР".

Обаче ги бия пет пъти поред, а в края на краищата на мене никой не ми е помогнал за нищо. Всичко съм си направил от "А" до "Я" сам!

- Понеже много се спори за осемте милиарда лева резерв от предишното правителство - има ли ги, няма ли ги?

- Не, това са неща, които не са спорни. Взимате 2009 година, месец август, архивите на всички медии. Във финансово министерство министър Орешарски дойде лично - бяхме със Симеон Дянков там и всички журналисти - и каза: "Да, към днешна дата сме с над половин милиард "под водата"! Аз затова по негов адрес съм забранил лоша дума да се каже - защото той прояви мъжество, а Станишев се скри.

- Срещали сте се с много световни лидери, кой от тях Ви е направил най-силно впечатление?

- Канцлерът Меркел ми е...

- Ангела Меркел? Не очаквах, че жена...

- Тя е жена по облекло, иначе е просто желязна. А от мъжете - Биби Натаняху. Това са много корави хора! Иначе много приятели имам вече - Реджеп Ердоган, Борис Тадич, Туск... С Виктор Орбан например сме много близки приятели.

- А с президента Барак Обама?

- Два пъти съм се срещал с него, но не мога да кажа, че имам такива отношения... Доста се забавлявахме, понеже и на двете ни срещи бяхме с еднакви вратовръзки, костюми и ризи (смее се).

Даже вечерта ме представи на съпругaта си Мишел и обясни, че вече два пъти по един и същи начин сме се облекли. А тя казва: "Много искам да доведете другия път Вашата първа дама - явно имаме еднакъв вкус, защото аз му избирам облеклото". Пък на мене сутринта, като тръгвах, единият ми костюм беше измачкан и Краси, който беше шефът на екипа в Ню Йорк, извади друг и вика: "Шефе, ето тези дрехи!"... И като излизаме от срещата с Обама, Краси, понеже чул какво си говорихме, вика: "Нали никъде няма да споменете, че "първата дама" Ви е избрала дрехите!" Смях страшен. Аз, разбира се, споделих и сега, като излизате, питайте охраната коя е "първата дама". Ще ви кажат веднага.

- Всъщност като се обърнете назад и погледнете през годините, за какво съжалявате?

- До осми клас бях изключителен атлет. Сега тука може да не съм точен, дали бях осми, дали бях девети клас - пък и майка ми не е жива да ми каже - но ме хвана една болест.

ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ИЗРАСНАХ С 30 САНТИМЕТРА. МАЙКА СУТРИН МИ НАПРАВИ ПАНТАЛОНА, СЛЕД ДВА ДЕНА ВЕЧЕ МИ Е МАЛЪК.

Обаче от това израстване не се втвърдява костта, остава хрущял. И ме спряха от всякакъв спорт, даже в училище от физическо ме освободиха и така изпуснах футбола. Съжалявам и за неизпълнения на майка съвет, който и до ден-днешен ми тежи. Затова децата трябва да слушат майките си. Майка ме беше записала на френски език, а аз бягам от уроците и отивам да ритам топка... Е, това е нещото, което ми липсва в подготовката.

АКО БЯХ СЛУШАЛ МАЙКА, НЯМАШЕ ДА ИМАМ ПРОБЛЕМ!

- Oбикаляте много из страната и говорите с хората, научавате ли нещо важно от тях?

- Ами примерно, като ходя на морето, взимам от някой полицейски катер гумена лодка, от онези, двуместните. Излизам и търся най-старата лодка в морето - най-дървената, там са най-добрите рибари. Колкото е по-напудрена една лодка, толкова са по аджамии рибарите. Отивам, и като спра: "Може ли да половя с вас?" Първо се шокират, после им минава бързо, ловим си и си говорим... Аз така смених шефа на ИАРА - на цялата ИАРА и на варненската ИАРА.

- Какво е ИАРА?

- Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури... И рибарите ми викат: "Много калкан за София отива!" О, я кажи сега! А аз, като хвана кончето, навивам, навивам, навивам и още докато бях там, ги ометох всички в агенцията... И всеки път сменям лодките.

- Страхувате се от две неща - от инжекции и от летене. Инжекциите - ясно, ама защо от летене?

- Аз съм гасил два самолета паднали. И няма ранени. Единия път падна самолетът в краварника на Кривина и в чувалите, като ги наривахме, не знаеш дали е крава, човек ли е - коя кост от какво е. Отвратително!

- Но работата Ви е такава, че пътувате много със самолет.

- Летя много... Страхът е опасен, когато не го преодоляваш - щом излетим, с охраната сядаме веднага, слагаме шаха и играем, докато кацнем. И времето минава.

- Какво е да управляваш държава?

- За разлика от другите партии, на мен самия БЪЛГАРИТЕ СА МИ ДАЛИ ОГРОМНО ДОВЕРИЕ, ЗА КОЕТО ИМ БЛАГОДАРЯ. НО И НИЩО НЕ БИХА МИ ПРОСТИЛИ.

И не ми прощават! Затова, ако някъде сгрешим или стъпим накриво, веднага се връщам, оправяме и пак излизаме.

Лошото е, че сме загубили много години, защото ако едното правителство беше направило магистрала "Струма", другото - "Тракия", третото - "Марица", аз сега щях да правя "Хемус"... Тогава можеш да вдигаш и доходите... Но съм сигурен, че ако устискаме тези две години като нация, ще имаме чудесна инфраструктура и съвсем различно самочувствие.

- Знаете ли точно какво искаме ние, българите?

- (замисля се) Българинът иска сега, днес и веднага да му се случи всичко хубаво на света. Правилата да важат за всички други, без него самия (усмихва се). Което, да се надяваме да разберем, че няма как да стане.

- За Вас какво е успехът?

- УСПЕХЪТ Е - КАКВО ДА ВИ КАЖА - И ЛИШЕНИЕ. АЗ НЯМАМ ЛИЧЕН ЖИВОТ.

Това, което обичам да го правя, не мога да го правя. Да ходиш на мач, да се разходиш из Витоша... А и нямам време. Аз, ако ви покажа графика - и съботите, и неделите, всичко ми е заето. Всяка вечер до девет. Това е цената. Но пък така съм спокоен, че отговарям само за себе си и че времето ми е ангажирано на сто процента.

- Кои са тези пет качества, които човек трябва да притежава, за да постига резултати и да успява?

- Те се свеждат до едно - характер. Упоритост, труд, почтеност, да не си алчен и, както казва Ботев, на добрия добро да правиш, лошия - с ножа по главата. Феноменално! Това казва всичко. Неслучайно Христо Ботев ми е любимият поет... А за успеха, успеха трябва да го търсиш, той не идва никога сам. Той минава през много трудности.

МЕН НИЩО ЛОШО НЕ МЕ Е ПОДМИНАЛО.

Нищо. Но щом имаш качества, трябва да ги развиваш. Трябва непрекъснато да се учиш.

HOTNEWS.BG


Още за: Б. Борисов   интервю   живот   Още от: Отблизо

Принтирай статия
93 коментара
20 Април 2012 04:27 | ххххххх
Оценка:
22
 (
70
 гласа)

Браво! Който е минал през тези неща може ясно да си даде сметка за какво става въпрос. БКП/БСП могат само много да съжаляват, че не могат да кажат: "Този е дете на наш другар! " Няма начин!


20 Април 2012 05:54 | 1111111111111111111111111
Оценка:
17
 (
31
 гласа)

Подредени мисли. Е министър председател е.
. Пък затова са журналистите да коригират постоянните му изцепки. Но едно въпросче. Той е бил буквално "скопен " от написаното за дядо му, да така е, тежко е няма съмнение. Какво ще каже пък за тези които нямат убит дядо, баща или друг близък и не пише персонално нищо в тяхните биграфии. Но са отхвърлени от силните на деня само защото са родени в някоя етническа общност. Изолирани унижавани смачквани буквално без да имат никакъв шанс да се измъкнат от там. Защо ги смятат за граждани второ качество. Дали това е справедливо? И при капитализма и при социализма и в демокрацията промяна няма. Сигурно в етносите всички са"говеда", знам ли, така изглежда. Дано да греша. Но за сега промяна няма.


20 Април 2012 06:37 | ххххххх
Оценка:
6
 (
32
 гласа)

11111 написа:Какво ще каже пък за тези които нямат убит дядо, баща или друг близък и не пише персонално нищо в тяхните биграфии.

Всеки сам решава за себе си дали е скапан или не е скапан. Въпрос на личен избор, а не на етническа или друга принадлежност. Никой няма да те измъкне от калта ако не се хванеш сам за косите и не се измъкнеш със собствените си усилия. Не можеш да седиш цял ден във възхитителната си локва и да крещиш: Дай, аз съм от онеправданите слоеве, длъжен си ми.
Това е инфантилно поведение, т. е. детско поведение - мама, тате, министър-председателя са виновни за всичко.
Как може да търсиш оправдание за нежеланието си да управляваш собствения си живот в министър-председатела (който и да е той)?
От това интервю може само пример да се вземе, но не и да се отправят упреци. То може да бъде дадено от много български граждани - с малки разлики в детайлите. Включително и произлизащи от различни етнически общности и онеправдани слоеве.


20 Април 2012 06:45 | 234
Оценка:
7
 (
55
 гласа)

Уникален човек!


20 Април 2012 06:57 | Елиф Шафак
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

ххххх написа:От това интервю може само пример да се вземе, но не и да се отправят упреци. То може да бъде дадено от много български граждани - с малки разлики в детайлите. Включително и произлизащи от различни етнически общности и онеправдани слоеве.

Факт, но е факт и това, че при тези общности житейската задача на реализация винаги е била, и е, с една звездичка повече по-трудност. Не индивидуално изрязване, така или иначе несправедливо, а под общ знаменател! Преди- поради партийна арогантност и неразбиране, сега- от некомпетентност и предразсъдаци.


20 Април 2012 07:33 | АЗ.
Оценка:
5
 (
99
 гласа)

БОЙКО БОРИСОВ Е НАЙ КАДЪРНИЯ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ДО СЕГА, ИМА СМЕЛОСТ ДА ВЗИМА РЕШЕНИЯ БЕЗ ДА СЕ СТРАХУВА ЧЕ НА НЯКОИ НЕ ИМ ИЗНАСЯ. САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ИЗВАДИ БЪЛГАРИЯ НА ПРАВИЯ ПЪТ.


20 Април 2012 07:44 | АЗ.
Оценка:
13
 (
75
 гласа)

ДРУГ ДО СЕГА НЕ СМЕЕШЕ ДА РАЗРУШИ НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ НА БОГАТАШИТЕ, ТОЙ ГИ ПОЧНА, ПЕРЛАТА НА МОРЕТО ВЕЧЕ Я НЯМА.


20 Април 2012 08:11 | ???
Оценка:
45
 (
69
 гласа)

Лъжа. Навремето ако някой, не дядо ти, а който и да е, дори на шурея ти шуранайката, да е бил "невъзвращенец" или "враг на народа", не можеше да влезеш в МВР дори като пожарникар!


20 Април 2012 08:15 | читател
Оценка:
34
 (
54
 гласа)

абе айде остави го на мира тоя дедо бащата на майка ти кажи за другия бащата на баща ти кажи как стана член на бкп кои ти станаха поръчители ти не си бил китка ама цвети е от сой нали и тя ти стана ракета носител нали


20 Април 2012 08:16 | Петрич
Оценка:
-4
 (
66
 гласа)

Много завиждат тия комунисти бре ;


20 Април 2012 09:02 | Прав
Оценка:
21
 (
33
 гласа)

Прав е Бойко ! Литературата и историята са били неговата СТИХИЯ ! Ама то си личи де, дори да си недобронамерен (и добронамерен), пак би го забелязал


20 Април 2012 09:02 | тъч
Оценка:
24
 (
54
 гласа)

Абе тоя луди ли ни прави. Дедому бабаму. Малко да е пикал накриво някои роднина не можеш и помириса симеоново Аи Живков маи е прескачал през оградата в банкя.. Сложете му мислено един каскет и ще видите приликата.


20 Април 2012 09:25 | Реалист
Оценка:
2
 (
66
 гласа)

Много прочуствено, топло и семпло интервю. Това е Бойко Борисов, човек от народа. Желая му единствено да се обгражда с по компетентни хора.


20 Април 2012 09:28 | от гинес
Оценка:
17
 (
29
 гласа)

ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ИЗРАСНАХ С 30 САНТИМЕТРА. МАЙКА СУТРИН МИ НАПРАВИ ПАНТАЛОНА, СЛЕД ДВА ДЕНА ВЕЧЕ МИ Е МАЛЪК.


20 Април 2012 09:30 | до хххххххх
Оценка:
27
 (
39
 гласа)

А как ще отговориш на въпроса: Защо при такъв ПРЕМИЕР си имаме кметове и кандидат кметове -доказани престъпници от БСП? Защо Прокуратура, Полиция прикриват престъпленията им? Защо фамилиите на тези са на държавни постове и то не случайни?


20 Април 2012 09:32 | дупни4анин
Оценка:
23
 (
57
 гласа)

Б. Б. е изперколясал напълно. Сам направих това, сам направих онова.... Тия ги разправяй на децата от детската градина. Без помоща на майката хранителка БСП и службите, щеше да е кръгла нула. Свалям шапка на комунистие, които пак заблудиха простия народ с подставено лице. Но някой беше казал, че България е обречена на комунизъм.


20 Април 2012 09:35 | Vasilka
Оценка:
-12
 (
66
 гласа)

Много съм впечатлена от интервюто, харесва ми неговата откровеност, точност и искреност. Много е близо до душите на хората, а това е много важно. Смел човек.....


20 Април 2012 09:51 | коко
Оценка:
31
 (
55
 гласа)

Абе що четете измислената биография на ББ. Япрочетете в гугалчета от къде произхожда и тогава ръкопляскаите и му се радвайте. Дядо му е бил убит от фронтовак от втората световна война, че е закачал жена му докато той е бил на фронта, татко му е бил началник на пето районно в София. Как се влизаше едно време в Симеоново-някой помни ли????? Ако има по това време-живковото- да ми каже някой че е влязял в Симеоново без СТАБИЛНИ връзки и протекции от БКП Ще го почерпя с каквото пожелае. Другото са празни приказки за празни глави дето вярват на боса на ИПОН. Чакам коментари -може да се спори много, но не и с празноглавци.


20 Април 2012 09:59 | Избирател
Оценка:
-9
 (
59
 гласа)

Бойко борисов е откровен, народен човек. Казва си истината човека, отговори на въпросите на журналистката. Какво лошо има в това да се издигнеш. Нали 1. 7 милиона гласоподаватели, българи, недоволни от предните кметове, Премиери и др. политически партии са го поставяли на ръководните постове. Направи сам партия и за 2-3 години израстна. Сега му завиждате и го плюете, тези които не го харесват. След като е постигнал толкова много, знами има качества човека. Грешката му е, че се е захванал отновно с магистралите, които не са толкова важни за Народа в тази криза, а има съществено важни такива, които трябва да са приоритет на всяко правителство:здравеопазване, престъпност, по-високи доходи на обикновенните хора и пенсионерите, справедливи наказания и отнемане имуществото на незаконно забогателите през Прехода. Магистралите се правят бързо, а важните за хората приоритети-бавно. Това дразни хората, защото много от тях са очаквали друго на изборите, и това ще рефлектира на следващите избори.


20 Април 2012 10:01 | Вардар
Оценка:
23
 (
51
 гласа)

Титан на мисълта и предворител на дворянството! На 27 защитил дисертация. Никой не влизал преди него в пожар - демек никойпне влизал. Гоуемец! Даже знае и последната цифра на числото ПИ. Егатих хвалипръцкото. Но пък си го избрахме ние - така че трагикомедия с елементи на пародия.


20 Април 2012 10:21 | Учен Козар
Оценка:
24
 (
46
 гласа)

Локум за шарани. Яко кълвете. Боко Тиквата може да ви ги разтяга до безкрай. Дс го попитам Премиерът на всички Българи как така за почти 3 години не изпълни нито едно от обещанията да вкара виновниците за поредната национална катастрофа в затвора. Това са лицата Сер Гей, Дръндарския ибрик и другаря Цар.


20 Април 2012 10:38 | dd
Оценка:
-15
 (
49
 гласа)

е затова си го харесваме и ще си го избереме пак следващия път


20 Април 2012 10:44 | тт
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Господин Борисов нека вашите съветници проучат повече за Браунновия газ. Това е най евтиния газ който се получава от вода, вижте какво правят Корейците със този газ, нали искаме дерсификация. Това е газта на бъдещото. 49


20 Април 2012 10:53 | .................
Оценка:
-5
 (
51
 гласа)

ГОЛЯМ МЪЖ И СТРАХОТНО ИЗЛЪЧВАНЕ. ДО СЕГА ТАКЪВ ПРЕМИЕР НЕ СМЕ ИМАЛИ.


20 Април 2012 10:53 | Rossi
Оценка:
14
 (
44
 гласа)

Борисов, не ни интересува. ИГРАТА СВЪРШИ!


20 Април 2012 10:54 | до хххххххх
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

http://www.struma.com/politika/zagubiliyat-s-3-glasa-kmetskiya-post-v-n-vuchkov-poiska_22453/ Един много, много малък жокер. Тази статия се върти в струма със много красноречиви коментари и обвинения. Защо няма отговор?


20 Април 2012 11:12 | Благоевградски
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Ей кафал! Боко защо стана комунист бе умник? Пък и пръв приятел с най-големия комунист. Като са ме били забранени ръководни постове как стана инструктор в Симеоново?


20 Април 2012 11:13 | Педагог
Оценка:
-16
 (
52
 гласа)

Човек от народа и за народа.

Възхищавам се от откровеността на Бойко Борисов.

Успех за процъфтяване на България

Браво! Желая ти здраве и успехи


20 Април 2012 11:16 | КО4О
Оценка:
11
 (
35
 гласа)

МНОГО ПРОСТО ДА НЕ КАЖЕМ ПРОСТОВАТО ИНТЕРВЮ, И СЕМПЛО СЕМПЛО - ЗА НЯКОИ ТОВА МОЖЕ ДА Е КАЧЕСТВО, НО ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СИ Е ЖИВА ИЗЛАГАЦИЯ.


20 Април 2012 11:29 | Доктора
Оценка:
11
 (
33
 гласа)

От цялото интервю, вярно е само една дума, че си бил пожарникар ! Пожарна, защо не казваш нищо за бай Миле и Пашата ??? Пожарна защо не казваш, че си влязъл в Симеоново, защото баща ти е бил партиен секретар на пожарната ??? Пажарна, защо не кажеш, че дисертацията ти е "кандидат на пожарникарските науки !-пълна измишльотина -комунистическа, имаща е само в бившия СССР и естествено в комунистическа България !!!Пажарна, отговори за убийството на животновъда от Хасково ???Пожарна, отговори, как бай Миле те заведе до бай Тошо, да си ме слуга и да му търкаш ушите !!!Пожарна, разкажи как ти купиха мястото от Кобурга, за колко и кои ????Пожарна, не говори повече за дядо ти, защото ти се смее село Храбърско!!! От София до Драгоман всички знаят как е умрял дядо ти и защо ??? Не си съчинявай легенди, може да си изпечен лъжец, то народа има памет !!!Пожарна, давай акъл, как се отглеждат кучета и как се прави рекет, за това те признава цяла Европа !!!


20 Април 2012 11:36 | КИТА
Оценка:
3
 (
27
 гласа)

Б. Б. се опитва да прилича на Т. Живков ама му липсват много елементи за да стане приликата. Оня си беше човек от народа и до края остана такъв а тоя е вадил дивиденти цял живот от различни уж партии и стигна до някъде, но си остава мн. тъпо парче. Жалкото е, че си мисли, че нас ни прави на такива дето ядат колците с доматите.


20 Април 2012 11:49 | Синковец
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

За дядо му ясно, а баща му какъв е бил?


20 Април 2012 12:14 | Гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И ГО ПРАВИМ!!! ЕДНАКВО СТЕ ПРОСТИ!!!


20 Април 2012 12:43 | тъч
Оценка:
8
 (
30
 гласа)

Успя- цял народ те псува вече барабар с тъпите ти слуги министри.


20 Април 2012 12:49 | до ххххххх
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

http://www.struma.com/politika/4-ma-kandidati-v-bitka-za-kmet-v-gabrene-dvama-v_26452/ Всъщност, това може би е някакъв отговор?


20 Април 2012 13:00 | Запознат
Оценка:
10
 (
32
 гласа)

Пожарникаря е по тъпо парче и от бай Тошо, той поне бе селски хитрец !!!Пожарникаря има само едно качество, което ме е неоспоримо -лъжата !!!Лъжи, така нагло, че сам си вярва !!!Сега по ред : За отличната диплома от училището на с. Банкя: Майката на пожарникаря е начална учителка в това училище, което е с по една паралелка от първи до единадесети клас -сега до дванадесети !!!Началната бабичка, изважда душите на колегите си да пишат отлични оценки на нейния непрокопсаник -справка бивши учители, все още живи от времето на ученето в училището на нашия герой !!!Бащата -полковник от пожарната -цял живот занимаващ се с партийна работа -със средно образование стига до чин полковник, защото е бил винаги партиен секретар на БКП до пенсионирането му-щатна длъжност ! Пожарникаря кандидатства в училището в Симеоново /което не е признато за цивилен ВУЗ, а е само за нуждите на пожарната и МВР. /


20 Април 2012 13:04 | антикомунист
Оценка:
19
 (
27
 гласа)

Само не мога да разбера-наистина ли народа ни е толкова прост, колкото се опитаха да го направят комунягите и дори не се мъчи да мисли сам и да разсъждава трезво, или от умора и апатичност-просто е абдикирал и не иска да разсъждава? Ами помислете трезво-кой можеше да е в редиците на МВР, па макар и пожарникар? Толкова ли сме прости, та глупостите и простотиите, които ги ръси, като "бисери", та останалите му се радват. Язък за народа ни ако един отличник/като Б. Б. /е с толкова ограничен умствен багаж, а се хвали, че има и научни постижения?!?... Наистина ли има някой да приема всичко това за истина или просто е блюдолизец? Много са били хитри комунчгите, когато са дошли на власт и първата им работа е била да избият цвета на нацията ни и всеки по-интелигентен мозък, та простаците са манипулират много, много лесно.... Язък за останалите мислещи, да ги ръководят само простаците...


20 Април 2012 13:06 | Благоевград
Оценка:
-5
 (
37
 гласа)

Браво Г-н Премиер!!!!!


20 Април 2012 13:15 | Студент
Оценка:
0
 (
42
 гласа)

Писна ми да гледам толкова години едни и същи крадци като Овчаров Кунева Орешарски Станишев Първанов имаше май Лиолов Пирински Паскалев Мони Бурготски Велчев Доган Лютеницата Местан Теа пумяри много ги е яд, защото Премиера е човек от народа и сам е градил кариерата си, а те мама и тате и с всичките си привилегии и образование уж са се чудите какво става боклуци такива!!!!! Браво Бойко с теб сме!!!!!


20 Април 2012 13:16 | Запознат
Оценка:
11
 (
33
 гласа)

Поради слабите оценки и намесата на цялата партийна машина, нашия герой е записан в третата специалност -пожарникар ! Следва мъка след мъка, но отрочето завършва, става член на БКП и започва работа в пожарната, а след това и като преподавател по физическо в училището за пожарникари /справка завършили пожарникари по това време /Бащата партиен секретар не изостава отрочето си и с решение на партийното бюро, го предлагат да защити дисертация за пожарникарски специалист по физическо възпитание ! Джудото пожарникаря го е гледал само как другите го практикуват, но желанието не е като моженето и цял живот си остава с несбъдната мечта за състезател и сега на тези години се мъчи да бъде футболист, шахматист, тенисист и балерина, но само стана клоун за забавление на народа !!!Скоро за него ще се пише с присмех и ще се разказват вицове за отмора на трудовия народ, който този измислен герой подложи на геноцид от некадърност и простотия !!!


20 Април 2012 13:26 | Борисов - еврейски кадър
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Стига глупости по тези вестници. http://www.helikon.bg/books/166/147504_tajniiat-proekt-bojko-borisov.html я прочетете тази книга и ще видите истинското минало на Борисов, а не това, което той сам си измисля.


20 Април 2012 13:32 | СИСИ
Оценка:
-8
 (
34
 гласа)

Дали ще четем миналто му или не, настоящето показва, че това е правилния човек, който заслужава да ни управлява още много дълго.


20 Април 2012 13:33 | До запознат
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

Много те е яд боклук такъв. Я да те питам нали си запознат????? Кой открадна от водното огледало в Кърджали, кой открадна от магистрала тракия, кой открадна и се здоби по по проектите Сапард и Испа, кой направи договора за АЕЦ Белене, кой вкара Чез Ивион и Юнион тук и много други..... Давай запознатия казвай


20 Април 2012 13:50 | Благоевград
Оценка:
11
 (
33
 гласа)

КО4О написа:МНОГО ПРОСТО ДА НЕ КАЖЕМ ПРОСТОВАТО ИНТЕРВЮ..... ЗА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ СИ Е ЖИВА ИЗЛАГАЦИЯ.


Та Бойко Тиквата освен да се излага друго може ли!

Ама такъв ни го избра за премиер мателриала и сега ще си го носим ... за съжаление май още дълго!


20 Април 2012 13:51 | Българин
Оценка:
3
 (
29
 гласа)

Пожарникарю, нали си голям майстор и голям спортист, носител на различни колани, каиши и тем подобни, направи един мач по джудо между теб и Алексей Петров в зала "Армеец", която построиха комунистите, а ти довърши !Там ще се види кой кое, но страхът те тресе и ти самия си го знаеш и си се отдал само на лъжата, защото е по лесно !!!Лъжи си, лъжи пожарникарю! От лъжите поне няма да те боли главата !Ти като мислиш, получаваш главоболие и съветниците ти те съветват да си лъжеш и да се занимаваш само с това което можеш -лъжи, слугинаж и да се върнеш да пазиш паркингите, за там поне акъл не се иска !!!!


20 Април 2012 13:56 | антикомунист
Оценка:
12
 (
28
 гласа)

БЪЛГАРИ, СЪНАРОДНИЦИ-НЕ ГО ЛИ СЛУШАТЕ КАКВИ ПРОСТОТИИ РЪСИ? ИЛИ НАРОДА Е ПРОСТ И НЕ МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ БРЪЩОЛЕВЕНЕТО МУ ИЛИ ВСИЧКИ, КОИТО ГО ЗАБЕЛЯЗВАМЕ ТРЯБВА ДА ОСТАВИМ ДА ЗАГИНЕ ДЪРЖАВАТА НИ! ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА! ЛОШОТО Е, ЧЕ ИМА И ПОНЕ МАЛКО ПО-УМНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ВИ ТЪРПИМ, КОЛКОТО И НЕСКРОМНО ДА ЗВУЧИ.....


20 Април 2012 14:06 | кико
Оценка:
-3
 (
37
 гласа)

велик си борисов, ти си белязан от господ да изведеш българия от лошия имидж който създадоха комунистите. вслушвай се в народа и ще печелиш винаги.


20 Април 2012 14:07 | Запознат- до боклука
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Боклук, лизач долнопробен пожарникарски !!!Всичко, което е построено от друг, а не от пожарникарската банда и не са откраднали парите се подлага на огромен пиарен натиск за да се оризелят и да се изкарат крадци !Народа е казъл -крадеца, вика, дръжте крадеца !!!Това бандата го прави с натиск, пари, изнудване и всички средства, които само фантазията на тези болни същества може да роди !!!! А, на теб малоумнико, ще кажа да ги питаш -от къде са им парите за строежа на цял търговски град в Ливан !?!?!


20 Април 2012 14:27 | Другоселец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Съмнението половин мъдрост. Най близо до истината е КОКО. Остап Бендер!!!


20 Април 2012 14:33 | Другоселец
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Запознат за какъв търговски град в Ливан става въпрос?


20 Април 2012 14:39 | хаджиболтов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)


ЕВРО-ШУРОБАДЖАНАЩИНА

Членството ни в Европейския съюз въведе в нашия речник и така наречения коректен политически език. Циганите вече се наричат роми, кражбите - присвояване, а турското робство - османско присъствие. С каквито и нови думи обаче да назоваваме някои стари проблеми, те си остават все същите. Шуробаджанащината например, изобщо не се променя от това, че вече се опитваме да я крием зад коректния израз "конфликт на интереси".

В Министерството на образованието получават сигнал, че в основното училище на село Плетена, Благоевградско има семейственост - директорът Емил Бакалов е назначил цялата си рода на работа в школото. За такива прояви на шуробаджанащина в образователното министерство има специална Комисия за конфликт на интереси. И нейните членове отиват на място да проверят случая. По време на проверката просветната комисия установява, че директорът на училището в с. Плетена, Емил Бакалов, е назначил:

- съпругата си за административен директор;

- сест


20 Април 2012 14:39 | Аполитична
Оценка:
-2
 (
28
 гласа)

В България има едно просто правило - всички гледат кой какъв е бил, а не какво прави! Затова, така обърнати назад, ние няма да прокопсаме! Няма да просперираме, нямаме бъдеще! Ние сме нещастна нация, с дребни душици, които вместо да ходят да работят, за да успеят, висят в чатовете и изливат злобата си! Мене не ме интересува какъв е бил Бойко Борисов, кой е баща му, или дядо му, да знаете! Интересува ме, че за първи път, когато министър бърка - е уволняван! Че се строят пътища, които с години стояха непокътнати, а ние ги платихме! Че мога да си купя истинско месо, истински хляб, мляко и сирене! И за всичко останало, което се прави - браво! Всички са мутри, комунисти, престъпници, мошеници - но от20 години, ние вървим нанякъде - бавно, но все пак нагоре! Не дърпайте този факт в казана с катран!


20 Април 2012 14:42 | хаджиболтов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Вестник стършел
ЕВРО-ШУРОБАДЖАНАЩИНА

Все още обаче се срещат по-необразовани хора, които не знаят, че шуробаджанащината е изчезнала, понеже вече се нарича конфликт на интереси. Такива са каналджиите от "Водоснабдяване и канализация" в град Симитли, които открито обвиняват своята шефка Лиляна Айкова в семейственост.
Дамата е обикновена инкасаторка от ВиК, но през 2009 година подава заявление за членство в ГЕРБ. Партийната принадлежност явно е гаранция за изключителен професионализъм, защото само след няколко месеца гербаджийката Л. Айкова е назначена за директор на ВиК-Симитли. А знайно е, че всеки нов шеф си създава и свой екип. От професионалисти, на които има доверие. А на кого може да има най-голямо доверие една съпруга? Точно така - на своя съпруг. Затова Лиляна Айкова назначава 42-годишния си безработен съпруг Костадин Айков като каналджия в бригадата за поддръжка на канализационната мрежа. С месечна заплата от 506 лева. Редовите каналджии изобщо не знаят, че в бригадата има


20 Април 2012 14:51 | 345
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Бандитите след като откраднат народни пари строят магазини, молове и търговски центрове .Нашите герои закупиха терен в Ливан и строят не магазини и молове, не селища за почивка и търговски центрове, а цял град с МОЛОВЕ, Търговски центрове и небостъргачи !!! В България, заплати и пенсии ще се плащат след сто години !!!Всичко друго замина за Ливан !!!


20 Април 2012 14:54 | Безпристрастен
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

Съвсем нормално е да не се харесва на всички!
Но си е харизматична личност!
Прям и откровен, което не беше характерно за политиците!!! Мисля, че заради това го харесват повечето хора!!!


20 Април 2012 15:37 | тъч
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

как бре БЕЗПРИСТРАСТЕН да го харесвам тоз хамалин-дане съм траверс. Виж му фигурата- това ако мяза на спортис здраве му кажи. Хамалин от солни пазар-- ама тои нее виновен-- виновни са изедените яица и маста- и не на последно място 99 гамаглобулина бит от мама . С това ще го запомним-- и с разходката до Ирак и с армагана които донесе акциятя му там- ако помните двете шофиорчета на тирове.


20 Април 2012 15:44 | Гражданин
Оценка:
10
 (
26
 гласа)

Смешник! Освен "Винету", коя книга още е прочел? Цървул прост!!! Агент на заплата в ЦРУ! Батето бе много прав, "че нищо нестава от него"!!! Такива каши забърка за 3 години, че няма да има оправия в Държавата още 20.
Кога и Как ще ги стигнем дори Гърците??? Само крадци и измамници в тази скапана държава!
НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!! Пожарникар Премиер, Мухльо Президент, Олигофрен - Финансов министър.....


20 Април 2012 16:24 | Ега си ексик беее
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

коко
Оценка: 14 (18 гласа)

Как се влизаше едно време в Симеоново-някой помни ли????? Ако има по това време-живковото- да ми каже някой че е влязял в Симеоново без СТАБИЛНИ връзки и протекции от БКП Ще го почерпя с каквото пожелае. Другото са празни приказки за празни глави дето вярват на боса на ИПОН.
=====

Ами аз познвам, какво ще ме почерпиш? :-) Това разбира се няма отношение към Борисов.20 Април 2012 17:10 | 123
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Винету я четох в 5-ти клас, но после четох и доста други книжки. Явно ББ си е останал на това ниво, то такова му е отношението и към литературата и историята като лаладжиски науки, а пък точните такива изабщо не му се удават.


20 Април 2012 17:15 | АА
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Признавам, че Бойко е голям манипулатор. Хвали си се сам, без никой да потвърди казаното от него... С един шут от каратето извадил вратата с пантите и с трупчетата... Дедо му обявен за враг, а баща му и той членове на БКП и преподавател в Симеоново. По всичко личи, че вече сам си вярва на измишльотините, защото ги повтаря неколкократно пред медиите при всяка възможност за това, но се учудвам, защо си мисли, че му вярваме. Това мания за величие ли е или нещо друго. Иначе да е жив и здрав и да обикаля телевизиите.


20 Април 2012 17:41 | ПО МАЛКО ЩЕ И ПОВЕЧЕ МЕ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Позабравиха се вече хвалбите МУ, че ЩЕ изкорени думата ЩЕ от езика на министрите си и прочие бюрократи. Но нищо друго не чуваме освен това ЩЕ. Ще инвестираме, а трябваше да се отчете с инвестирахМЕ. ЩЕ изкореним корупцията, а трябваше да чуем изкоренихМЕ. Големият смях пада като вземе да говори че се правят реформи - къде бе чоджум сте направили поне една реформа.


20 Април 2012 17:42 | НАВ
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

не знам как има хора да вярват на този шут???
След срещата си с миньорите от Оловно - Цинковия комбинат в Кърджали българският министър председател заяви :
„Иван Костов и компания са покровителствали собственика на ОЦК-Кърджали и на "Горубсо - Мадан“ Валентин Захариев, те му дадоха всички тези предприятия „
Тъй рече Той.
Само че ОЦК беше продаден на Валентин Захариев не от „Иван Костов” и компания, а от Цветелина Бориславова. Със или без компания.
А за който не знае – компанията на Цветелина Бориславова се казва Бойко Методиев Борисов понастоящем министър-председател на Република България.


20 Април 2012 17:43 | гюпче
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

злите езици от банкя и района говорят че 44 45 година въпросния дедо е бил селски кмет и е задявал булките на фронтоваците и после са му светили маслото заслужено та така с комуниста борисов безсрамник простете ми за дедо но не ми се обръща езика за мен е млеко хлеб бели голем и т н нали пусто сме от дивия запад не вземат да върнат буквата е двойно и да имаме и ние тежест в книжовния език повръща ми се от мякялата от изток нйе мйе


20 Април 2012 18:03 | гълъб
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

до нав само това да е преди време ме глобиха отидох в рпу сандански да си платя в управлението има клон на банката на цветелина а б б беше гл секретар на мвр ами сега сменяме лични документи ами узаконяване на лично оръжие и тн е драг ми нав как стават тия работи всички преводи минават от там малко или много ли е като печалба кажете граждани


20 Април 2012 18:35 | Безпристрастен
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Тъч, бре като те чета, май си по-голям хамалин и от него!!!


20 Април 2012 18:58 | Безпристрастен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ааа, седиш и дебнеш! За колко???


20 Април 2012 20:18 | Стони
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Вижте сега. Аз бях милиционер. Там се влизаше безкрайно трудно без връзки и ако не беше простотията на другарите със смяната на имената на турците... няма ше никога да вляза там. А в пожарната се влизаше още по трудно отколкото и в първи факултет. Само това ми е достатъчно за да разбера, че всичкото е една огромна скалъпена и приличаща на истина, лъжа отразена в огледало. По големи манипулатори от комунистите, които са и отявлени престъпници, мародери и Богоборци в световната истори и до днес просто няма.


20 Април 2012 23:20 | реалист
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Театъра на абсурдите продължава, защото все още има страшно много слепци и наивници, на която се харесва тази трагикомедия. О НЕРАЗУМНИ НАРОДЕ, ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС, СРАМ МЕ ОТ ВАС


21 Април 2012 02:09 | антикомунист
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Тези, които бяха наследници на "врагове на народа" нямахме право да учим и в обикновени университети, защото се представяха характеристики и там пишеше и какъв си, а нас ни изключваха от комсомола, макар и да си приет по някакъв пропуснат начин. Този, който не беше комсомолец не можеше да учи повече от задължителното средно образование. Брат ми по някакъв необикновен начин ротния му командир в казармата, който му станал добър приятел го приема комсомолец и му прави нова характеристика и с военната книжка го приеха медицина, но мръсните комунисти го настигнаха и през 1995 година дори в Мюнхен-Германия, където незнайно и скоропостижно почина на 39 годишна възраст. Ето за това става въпрос, защото те са силни и продължават да избиват неудобните, а не да ми пише "Аполитична"и останалите защитници, че не е важно какъв си бил, защото ти си оставаш такъв завинаги-Вълкът козината си мени, но не и нрава....


21 Април 2012 07:50 | Аполитична
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Я кажи, "антикомунист", ти кое правителство харесваш най-много и кой предлагаш да застане начело на държавата? По безупречния ти правопис разбирам, че си грамотен, затова ми е твърде интересно да чуя мнението ти! Жалко за брат ти - неудобните винаги са гонени- не само от тази власт. И все пак....


21 Април 2012 08:43 | 123
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

E хайде, хайде гонили са брат ти до 1995 година, когато го настигнали в Германия. 1995 година е 6 години след падането на ментора на центърнападателя на планетата.


21 Април 2012 10:08 | коко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До Ега си ексик бееее-Много се съмнявам дали познаваш такъв човек-прочети под тебе СТОНИ-бивш милиционер не полицай и след това заповядай да те почерпя .Дори и сега е така -само че сега трябва да имаш ама МНОГООООО пари и да знаеш къде да си платиш. Не ме интересува за кого си-по важно е дали вярваш на глупаци или не. Защото има една приказка-ЕДНА ЛЪЖА ПОВТОРЕНА МНОГО ПЪТИ СТАВА ИСТИНА-А ТАЗИ ПОГОВОРКА НЕ Е КАЗАНА ТОКУ ТАКА-Вярна е ама много е вярна!!!!! Но понеже МАТРЯЛА ни е чалгаджииски, не се получава хубава стока. Вярвам че си ме разбрал. Чакам начин на свръзка-за черпенето.


21 Април 2012 10:13 | коко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А попитай и ГЮПЧЕТО той пише най точно за бащата на ББ


21 Април 2012 11:26 | антикомунист
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Брат ми започна пръв да публикува част от документите уличаващи българските владици. Когато още покойния владика Панкратий беше в Народното събрание-публикува молбата за приемане в РМС, където се отказва от вярата си в Бога..... После от Германия изпращаше публикации за Пимен..... Организираше провеждане на истински-легитимен Църковно-народен събор..... На "Аполитична"искам да отговоря, че още 1990 година имаше антикомунисти-кандидати, които никой не искаше да чуе с промитите си мозъци-Илия Минев, когото пуснаха от затвора и изритаха от т. н. кръгла маса. Кандидата за президент Петър Гогов..... Искам Министър-председател, като Стамболов/има все още такива антикомунисти, но ги игнорираме. Искам Патриарх, като Патриарх Ефтимий, който народа е следвал до последно и го е имал за духовен и политически водач. Има все още живи и такива владици, но и за тях нехаем. Самия Дядо Серафим, от когото са най-истинските православни книги-почина1993 година, но до тогава беше самозаточен в Княжевския ма


21 Април 2012 13:05 | До запознат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ей селяк Давай доказателства и се аргументирай с факти!!!!! Недей да говориш като комунист!!!!!


21 Април 2012 14:20 | антикомунист
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Според ЧОВЕЦИТЕ споделящи идеите ми, най-доброто е възстановяването на Търновската конституция/почти пълно копие на Белгийската, която ползват белгийците до ден днешен/. Това означава-монархия/имаме си наследници на Батемберг-чужденец, пожелал да е погребан в България и на гробницата му да пише"Бог да пази България". Ние никога не сме били пълна монархия, а парламентарна. Още при Кан Аспарух събранието на боилите-предвестник на сегашния Парламент, е приемало важните решения и ако монарха е неподходящ е принуждаван да абдикира, но не харчим пари за избори на партийни президенти. Има много предимства монархията, но е дълго за обяснения. Лустрация на комунягите, но това е най-добре с гражданска война. Нито една държава не се е оправила от само себе си. Гърците-гражданска война, Сърбите, по-далече-Французите, Италианците, Американците..... Румънците екзекутираха Чаушеско, за да им докажат на престъпните комунисти, че това е присъдата им, ако продължават..... и те ни изпреварват вече. И аз


21 Април 2012 16:54 | 2222222222222222
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

На нас Българите никой не ни е по мярка. Царе сме да се самоубиваме. Като не харесваме Бойко, на този етап кой да го смени??? Станишев или може би "великия" политик Доган, или Първанов, Костов ... и всякакви други "доказани" празноглавци и наглеци!


21 Април 2012 17:46 | 2222222
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

До ТЪЧ!
Ти ли си ЦЕЛИЯТ НАРОД, който псува Бойко Борисов? Защо се изказваш, като някакъв див селянин? Предполагам, че не си такъв, но със сигурност нещо липсва в логичните ти разсъждения! Не бяха отдавна изборите, забрави ли, че почти на всякъде ГЕРБ спечели от първи тур? Забрави ли, че твоите "другари" бяха наритани много болезнено. Още не могат да се съвземат - не знаят кой им е лидер, кой ще бъде ...! Не знаят на коя планета са изсреляни и само БОЙКО им е в съзнанието. Шубето е голям страх! Извинявай за тъпия израз, но мисля че е доста подходящ за господата-другари /твоите фаворити/. Тези които избраха Бойко и наритаха другарчетата, те не са ли ЦЕЛИЯ НАРОД?!


22 Април 2012 18:34 | ДС
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Абе, ти само един дядо ли си имал? Що не говориш нищо за другия? Я разкажи малко за него. И как така стана, че ти завърши школата на МВР, после беше батальонен командир по възродителния процес, началник на катедра в школата на МВР, а при деполитизацията напусна МВР с мотив, че искаш да си членуваш в БКП-то? А разкажи малко и за баща си, полковника бай Методи, щото работилите в "6-ти септември" си го спомнят много добре. Плачеш и лаеш срещу държавна сигурност, щото ти е било мечта да си в нея та да се шегуваш с хората, ама са те разбрали що за стока си и не са те взели, затова сега злобееш непрекъснато.


22 Април 2012 22:57 | виден-офф
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ХУБАВА СТАТИЯ, ХУБАВИ ДУМИ, НО НАРОДА ЖИВЕЕ ВСЕ ПО-ЗЛЕ


23 Април 2012 02:13 | ЕДИН ДРУГ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"както казва Ботев, на добрия добро да правиш, лошия - с ножа по главата. " КАМБИТОВ ЧЕТЕ И СЕ УЧИ


24 Април 2012 10:21 | мистър БЕБО
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

....."..... Бойко Борисов: Тодор Живков ми казваше "Недей псува, а накарай другите да те псуват"..... "..... Е, ЩОМ САМО ТОВА ТИ Е КАЗАЛ БАЙ ТОШО, АЙДЕ ЗАПИШИ СИ И ОТ МЕН ЕДНА..... ТЪПАК!.....


24 Април 2012 20:50 | Makedonski
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Бойко! Не се излагай като спортист -комунист!!!


25 Април 2012 01:46 | 4444444
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Самозабрави сеееее Бееее Бойкоооо!!! След година в края на мандата, като погледнеш на зад, какво ще видиш: нови магистрали построени с чужди пари и нио един българин останал в българия. Мисли човече, мисли. Стига с тоя шах - той е за ....


08 Август 2012 23:09 | georgiewa
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Всичко, което не те убива, те прави по силен! добро интервю.


09 Август 2012 22:02 | Кабули
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Бойко лъжи на 100%. Преди години в Стара Загора имаше един много "завързан" случай. Младежът завършва военно училище, получава офицерско звание, но не може да почне работа в системата, защото момичето - ямболийка - с което живеел на семейни начала, с идеята да се оженят, имала нещо "тъмно" в рода си. Младежът се обеси! Завършилият офицер се обеси, защото СИСТЕМАТА му отне правото на развитие и на живот.
А Бойко ни разправя едни лакърдии, размахва дядо си като пропуск в живота и мисли, че ние, всички, ще му се хванем на "оплаквачките". Ами щом толкова охотно разправя "геройската" си автобиография, да каже нещо и по тъмната страна на биографията си. За тази, дето я има в докладите на разни чуждестранни институции и учреждения.


17 Август 2012 23:17 | Н.Иванов
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Сред политиците най-после един МЪЖ и това е Бойко. Бачка като мъж, изглежда като мъж и говори като мъж, нищо, че някои леви пудри не му харесват стила.
Просто е расъл като нормален българин, в нормално семейство и му личи, че е човечен. Е, не е господ да ни нахрани с една риба... Ако и досега бяха такива, нямаше халът ни да е такъв. За досегашните ние не съществувахме. Беше им все тая какво ще остане след тях. А Бойко създава, пък който иска да плюе...


17 Август 2012 23:31 | Бобо Геров
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Демократ, ако Бойко е шменти-капели, то и държавата ни, откакто се помним, е все шменти-капели. Барабар с всички нас ... Барабар с теб в това число. Кой искаш да дойде и да ни управлява, че да си хепи? Путин ... или Медведев... или и двамата заедно? Може би Саркози, Берлускони, Обама... или ти? Може и да не ти харесва, но точно Бойко си е на мястото. Бил кариерист ли? Че кой стигнал до този пост не е??? Станишев ли? Или кой? Разсмиваш ме с твоята критика и с целия зор да си анти ...


19 Август 2012 11:33 | Мйекащ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Гюпче,
комплексарче си като повечето от твоО край.
Прието е, че"мйекащите" говорЯт най-чист български. Вашият български е изкривен, но това НЕ ви прави по-малко българи.
Руснаците и сърбежите са ви набили в главите, че сте "македонци" за да ни делят едни други. По вашиО край и досега се делите от другите, не сте повече, повярвай :)
Да върнат двойното "е" и какво ще стане, питам?
Всяко лято македончета на работа по Черноморието, при "мйекащите" да работите, някой да ви, че говорите по шопски, на диалект? Няма такова отношение.
Баща ми вЯрно ми каза-с "макЕдонци" само на маса да сЯдаш, дано не е прав.
Моля, толерантните от вас да не ми се обиждат, знаете си се като цяло :) Иначе сте добри душици, като деца :)
За феновете на Бойко да кажа-България и българите сме подложени на геноцид.
Без гражданска война няма оправия и всеки умен го знае.
Бойко-той е просто кукла на конци. Човек на Израел, хвали Натаняху, Н. Младенов е евреин-потърсете как е танцувал с РАВИН на


19 Август 2012 11:48 | Мйекащ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

с Равин на сватбата си, писаха го в. "Труд" ако не се лъжа. Н. Младенов е карал военна служба в ИЗРАЕЛ! Вас ви занимават с дребни новини и проблеми, за да не виждате едрите.
Новата форма на геноцид е икономическият! Не ни стрелят с оръжие, не ни колят с нож, но ни изселват, избиват по един или друг начин.
Колкото повече намаляват българите и отслабват, толкова по-явни стават нашите врагове. Те имат банкерите, те купиха масмедиите, те вкарват свои граждани като преселници в България. Те се подкрепят взаимно и тайно, за тях не се говорят лоши неща, те дори кръщават улици и болници на известни евреи в България?!?
Взривиха (уж) 4 евреина и вкараха "МОСАД" -еврейските тайни служби в България ОФИЦИАЛНО-ИЗРАЕЛ НИ ЗАВЗЕМА ОФИЦИАЛНО, но вие СПИТЕ!!!
Страх ви е да се озъбите на истинските врагове на България и Българщината, но псувате, когато нямате сила за повече?!?
А аз имам поне смелост да кажа думите си и да се озъбя, дори и под страх от наказание и затвор, в Интернет не си анониме


03 Септември 2012 19:05 | браво
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Българинът иска сега, днес и веднага да му се случи всичко хубаво на света. Правилата да важат за всички други, без него самия (усмихва се). Което, да се надяваме да разберем, че няма как да стане.
Много точно казано явно има някои които е разбрал що за стока сме


07 Август 2013 15:22 | slavi trifonov
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

0885 161 209


14 Април 2021 15:46 | Пенчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абсолютен простак. Тлъста и нагла мутра.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар