Бизнесменът Георги Ганджов: Владимир Елезов е моят избор за кмет на Благоевград

29 септември 2011 00:18   32 коментара   37615 прочита


Човек не може да е независим, ако членува в партия

Георги Ганджов е роден през 1954 г. в разложкото с. Бачево. Баща му е военен, поради което детството му минава в Смолян, Симитли и Банско, но през 1969 г. семейството се заселва трайно в Благоевград. Завършва бившия Строителен техникум /1973 г./ и ВИАС /1980 г./ със специалност "Промишлено и гражданско строителство". Започва работа през 1980 г. в СМК, където за 5 г. минава цялата йерархична стълбица от пом. технически ръководител до директор. Остава начело на предприятието до 1992 г., когато регистрира фирма "Универсал строй консулт" и влиза в частния бизнес.

През 2002-2003 г. е изпълнителен директор на "Техноекспортстрой" - София, но бързо усеща на гърба си приказката за двете дини, които не се носят под една мишница, и се оттегля обратно в частния строителен бизнес.

Г. Ганджов не членува в политическа партия, въпреки това 3 мандата е общински съветник в Благоевград. В средата на третия мандат - през 2009 г., той официално напусна ОбС заради ангажименти по строителството на Детския оздравителен лагер "Камчия".

- Г-н Ганджов, Детският оздравителен лагер “Камчия” ли е перлата във визитката на “Универсал строй консулт”?

- Гордея се с всеки обект, който фирмата ни е построила, а те са над 100. Но след като в “Камчия” вече получихме две първи награди от правителството на Москва, а и той е най-големият ни реализиран проект в България, явно така излиза. През 2010 г. бе първата награда в категория “Сграда на годината”, която получихме от руското правителство като външна инвестиция за комплекс “Лонгоз 2”. Тази година в Москва ни връчиха награда за най-добре реализиран проект в областта “Социален обект”, където се състезаваха повече от 30 руски фирми. Донесе ни я Детският оздравителен лагер “Радуга”. И съм много горд с втората награда, защото е прецедент външна компания да я спечели.

- Приключихте ли с ангажиментите си в комплекса?

- Не, сега строим учебния център и вилно селище “Пирин” с 82 апартамента, където ще бъдат настанени учителите и възпитателите.

- Какво се крие зад тези 100 обекта на “Универсал строй консулт”?

- Доста сгради в нашия регион, както и огромно строителство в Русия, където имаме жилищни комплекси с 18 и 24-етажни сгради, мол, детски градини.

- А в Благоевград?

- Единственият наш проект като собствена инвестиция тук е молът, а в момента правим хидро, топлоизолацията и подмяната на отоплителната инсталация с газова на
4-о, 7-о и 9-о училище.

- По-лесно ли се строи в Русия, отколкото у нас?

- След изчистване на документацията - да, по-лесно е. Там има лицензионен режим за строителство и без лиценз една фирма не може да строи. Ние сме с I категория за строителство на сгради и съоръжения, затова ни е лесно.

- Продължават ли в България да строят случайно сформирани на комшийско-приятелски принцип бригади?

- Надявам се поне да не са много, защото преди няколко години бяха преобладаващи.

- Вие сте член на УС на Камарата на строителите и вероятно знаете колко са регистрираните строителни фирми в момента?

- 4000, но преди 2 години бяха 5400.

- 1400 фирми жертви на кризата?

- Аз имам друга теза. Българското строителство по-скоро се върна на позициите си от 2006-2007 г., преди да започне бумът. През 2006 г. в България строително-монтажните работи бяха за 9-10 милиарда лв., през 2009 г. стигнаха до 16 милиарда и сега се върнаха обратно на предишните позиции. Тоест положението се нормализира.

Строителният пик в България дойде благодарение на огромните външни инвестиции, които бяха примамени от атрактивните цени на имотите у нас. Тогава, през 2009 г., се почувства рязка липса на работна ръка и много фирми станаха строителни. Оттам дойде лошото качество на обектите, строени в този период. “Универсал строй консулт” затова няма проблем - екипът ни е от 1992 г. почти без промяна, тогава момчетата дойдоха с мен от Стройрайона и почти всички продължават да работят тук.

- Строените през периода 2006-2008 г. кооперации в Благоевград обаче не бяха продадени в голямата си част, каква ще е съдбата им?

- Строителството е подчинено на цикли. Пазарът ще се отпуши, но понеже българинът стана капризен, той ще вземе най-качественото, а другото инвеститорите ще продадат под себестойността му.

- Колко души работят във фирмата Ви?

- 300 и всички са в България, след като миналата година прекратихме дейността в Русия.

- Защо я прекратихте?

- Заради ангажиментите по Камчия, но и защото, за да работиш в Русия, трябва да си там, на място, и да контролираш всичко. Без контрол нищо не става, особено при руснаците.

- Защо не членувате в партия, след като водите доста активен обществен живот и дори 3 мандата бяхте съветник в листата на БСП?

- Ако човек иска да е независим, той трябва да е извън партия. Навремето, без да членува в БКП, човек нямаше възможност да направи никаква професионална кариера. В момента обаче, когато това правило отпадна, през 1991 г. аз избрах независимостта. В БСП винаги съм подкрепял разумната социална политика на партията, но никога не съм бил съгласен с левите уклони в нея. В ОбС работех с желание, но това явно ми беше в повече.

- Наистина ли заради бизнес ангажименти напуснахте съветническото място?

- Да, реално през последните 9 месеца, преди да напусна, аз бях извън Благоевград, но пък винаги идвах за сесиите и нямам нито едно отсъствие - пътувах от морето през нощта и веднага след сесията тръгвах обратно. Оставането ми в ОбС обаче не беше коректно, защото не можех да присъствам на заседанията на комисията по ТСУ, която се събираше 2 пъти месечно, а аз дори й бях председател.

- Как преценявате започналата вече предизборна кампания в Благоевград?

- Много партии, много коалиции, много кметове... дано избирателите успеят да се ориентират в това множество.

- А за себе си успяхте ли вече да се ориентирате?

- Да. Изборът ми е №43 - Коалиция ЕКИП и кандидат-кметът на коалицията Владимир Елезов. Познавам го от 2007 г., когато заедно станахме общински съветници, и веднага ми направи впечатление, тъй като видимо се открояваше сред останалите колеги. Млад, изключително ерудиран, с добро образование. След като се запозна с работата в ОбС, започна да израства буквално с дни пред очите ми - анализираше внимателно съответната ситуация, формираше си лично мнение и успяваше аргументирано да го отстоява.

Елезов изработи отлична програма за управление на общината, която при това е реална. Много сме говорили с него по тази програма и знам, че тя е осъществима и гарантира доразвитие на досегашните идеи на Паскалев. Елезов освен това умее да слуша и да извлича най-ценното от предложенията на хората, които са около него, което също му е голям плюс.

- Кое е най-слабото звено на Благоевград?

- Той е от малкото градове в страната, които могат да се похвалят с добра инфраструктура, много зеленина и почти никакви дупки. Ако някой реши да ме опонира, нека отиде да види какво става във Варна и София и тогава да го прави. Задачата на Елезов като кмет на града всъщност ще е да запази постигнатото и да реализира програмата си.


Още за: Г. Ганджов   интервю   бригади   Още от: Отблизо

Принтирай статия
32 коментара
29 Септември 2011 07:20 | КО4О
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

А ти колко мандата беше общински съветник от бсп? А кои са съдружниците ти в мола? А,..


29 Септември 2011 07:53 | ИЛИЯ ЙОВКОВ
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

ГОСПОДИН ГАНДЖОВ,
Явно проблемите на Благоевград не са Ви ясни и затова така оценявате управлението на Паскалев. Явно проблечите на Москва познавате по-добре, но не и на Благоевград.
ПАСКАЛЕВ НЯМАШЕ ВИЗИА НИТО ЗА УПРАВЛЕНИЕТО, НИТО РАЗВИТИЕТО НА БЛАГОЕВГРАД.
ПИТАМ ВИ И ПАК ВИ ПИТАМ - МОЖЕ ЛИ ЕДИН ГРАД, КОЙТО ПРЕТЕНДИРА ЗА КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР НА ЮГОЗАПАДА ДА НЯМА ЗАМ. КМЕТ ПО ДУХОВНИТЕ ВЪПРОСИ ???
Ако г-н Елезево стане кмет и продължи, както казвате, политиката на Паскалев МНОГО МНОГО ЖАЛКО.
РАЗВИТИЕТО НА БЛАГОЕВГРАД СПТРЯ, КАКТО СПРЯХА ДА РАБОТЯТ ДВАТА ГРАДСКИ ЧАСОВНИКА. СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ СТРЕЛКИТЕ ИМ ВЕЧЕ СИЛНО СЕ ВЪРТЯТ В ОБРАТНА ПОСОКА. [email protected] bg


29 Септември 2011 08:01 | Не
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Гошо, Не ти се сърдя ! Теб те разбирам с избора "Елезов" . Имаш сериозни бизнес отношения с К. П. и К. Д. и става въпрос за много пари. Дори ми харесва колко семпло и против волята си хвалиш Елезов (само 2 реда). Иначе си точен и много по-човечен от първенюто Добрев и "Най-великия" Паскалев


29 Септември 2011 08:21 | Както казва НЕ
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Бизнеса с к. п. е това, което те кара да подкрепяш Елезов. Но да говориш, че е израснал в ОС Благоевград пред очите ти не е честно. Елезов просто не става за нищо друго освен за канцеларски плъх в АУБ. Това, че пуши и пие повече от Паскалев не го прави нещо повече от него. Най некадърният кандидат за кмет, но пък ще бъде НАЙ ПОСЛУШНИЯТ!!! Добре, че няма да стане.


29 Септември 2011 08:26 | 356
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Е добре, но какво общо има заглавието с изложението ? В цялата статия Георги хвали себе си и накрая казва, че Елезовчето е добро дете. Явно Коцето го е помолил освен с пари да помогне в кампанията и с добра дума !


29 Септември 2011 08:44 | Парцалев
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Ганджов, не съм очаквал от теб, че ще паднеш толкова ниско, срам нямаш ли?


29 Септември 2011 08:48 | Майна
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Ти ли си независим бе? Дето три мандата беше съветник от от БСП, а сега предаде партията, защото си зависим от парите на Паскалев? Елезов бил независим кандидат, хахахахах, умрях си от смях!


29 Септември 2011 08:49 | Замунда
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

да бе добър човек, а е спонсор на гробаря на пирин половината от парите които му е дал да ги бяха вложили във възраждането на отбора нямаше да имат проблеми с изборите а сега тц тц ок всеки има право на грешки ама да не ни го набутват като патриотично поведение


29 Септември 2011 08:50 | Потресен съм
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Хора как може тоя въобще да е кандидат? Гледайте клипчето и си правете добре сметката!
http://vbox7. com/play:e4841398bc


29 Септември 2011 08:54 | ЗНАМ
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ЗНАМ ЧЕ ТОЯ БИЗНЕСМЕН ВЗЕ ПОВЕЧЕТО ПОРЪЧКИ НА ОБЩИНАТА ТАКА ЧЕ Е РАЗБИРАЕМО ДА ИСКА ЕЛЕЗОВ ЗА КМЕТ АКО Е ДРУГ ЕДВА ЛИ ЩЕ ВЗЕМЕ ТОЛКОВА МНОГО ОТ ОБЩИНАТА АМА ЛАКОМИЯТА КРАЙ НЯМА


29 Септември 2011 09:28 | ИЛИЯ ЙОВКОВ
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Аз не съм член на БСП и нямам никакви лични интереси и претенции към никого. Интересува ме единствено развитието на Благоевград.
Но това, че в ЕКИП отиват двама водещи представители в досегашното ръководство на общината от БСП, РЕНЕГАТИ, показва, че ЕКИП е групировка, която има само икономически интереси и нищо друго. Приказките, че искат да развиват Благоевград са лъжа и измама.
[email protected] bg


29 Септември 2011 09:46 | Лютов от с. Извор
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Крайно време беше комунистите в този град да се разбият заради лапаламата и парите . Един лагер на Бай Лазар, други на тия от официалното БСП на Нинова и третото БКП - ЕКИП на Паскалев, Данчов, Ганджов и проекта на ДС - НДСВ .


29 Септември 2011 10:15 | Стига бе Георги
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Много те уважавам, но с тази статия, виждам, че в политиката действително има само вечни интереси.
1. Колко години ти беше общински съветник от БСП?
2. Коя кауза защитаваше тогава?
3. Само поръченията на "стария началник" ли ще слушаш или ще си наистина достоен в коментари те си?


29 Септември 2011 10:37 | Срам
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

С тази статия всъщтност Ганджов казва, че Паскалев е зависим кмет, защото е член на БСП! Неговия покровител и хрантутник! Ако Паскалев се беше дъражал достойно и си беше посочил заместник от редиците на партията, БСП щеше да спечели иборите още на първи тур!


29 Септември 2011 10:42 | ттт
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Как няма да го подкрепи после се очаква да му дадат общестените поръчки да изпълни нали там са големите пари. как стана бизнесмен Галчев? С даване на обществени поръчки от Причкапов.
олемите пари. Как стана бизнесмен


29 Септември 2011 10:46 | учуден
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

как е израснал елезов, той въобще не взимаше участие в работата на ОбС, а пък ганджов не идваше на сесиите и затова напусна, леле, като че ли само те двамата знаят, че ЕЛЕЗОВ е израснал с работата си в ОбС, А ПЪК ГАНДЖОВ ГО Е НАБЛЮДАВАЛ, НАБЛЮДАВАЛМ АМА ОТВЪН.. в кабинета на кмета паскалев....


29 Септември 2011 10:50 | Спас
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Вижте ги героите от Екип: http://www.struma.com/krimi/izvestni-blagoevgradchani-sus-zapovedi-za-arest-za-uchastie-v-grupa_21665/


29 Септември 2011 10:54 | Спас
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Привикали са ги екипаджийчетата за да ги пердупредят да спрат с купуването на гласове, което е и единствената им стратегия за печелене на изборите! Защото са наясно, че никой с нормален не би гласувал за тоя псевдонацист Елезов


29 Септември 2011 10:55 | Това може твоят избор
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

http://vbox7.com/play:e4841398bc
Ето от това клипче се вижда колко "израства" кандитат-кмета на Паскалев и Ганджов!
Лумпенизирана история май е това, ама не се знае.....


29 Септември 2011 10:58 | Лютийков
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ганджов, аз имам два въпроса:
Колко пари даде ти лично на Христо Кючуков, дясната ръка на Елезов, за да купуват гласове в кварталите?
Кой те направи директор, и чии пари управляваш в момента?
Ходи да целуваш краката на родоотстъпника Паскалев, след изборите ще забравим, че някога сте съществували!


29 Септември 2011 11:02 | Гарджов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Никога не е късно човек да се изложи и да оцапа гащите! Ганджов се оказа един от най-големите боклуци, които дължат израстването си и парите си изцяло на БСП, а сега предаде партията напълно. Това трябва да е урок на столетницата, а хора като Паскалев е крайно време да излизат в пенсия. Само интриги и раздор в тоя град, нищо градивно!


29 Септември 2011 12:25 | Новинар
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ганджов е откровен лъжец, в този мандат въобще не е идвал на сесии, затова и се наложи да го изхвърлят като общински съветник!


29 Септември 2011 12:26 | Елезов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Гарджов, ти си долен и мръсен подлец! Някой ден ще ти се връща всичко!


29 Септември 2011 15:31 | мони
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Жоро, Жоро, не съм очаквал такова нещо от теб: (


29 Септември 2011 15:40 | джумайлия
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Защо се хабите, та не ви ли е ясно, че гласът и мнението на Ганджов реално са тези на Костадин Паскалев. Ако не беше последният Ганджов щеше да има МОЛ-Благоевград и да строи на Камчия когато пръдне гущера. Ама какво лошо, че подкрепят Елезов? Всеки си има право на мнение, а не да робува на партийни догматики. Още повече, че ако са спонсори на кампанията на Елезов, с пълно право имат право да си кажат за какви политики си дават парите. А всички несъгласни може да си лаят колкото си искат!


29 Септември 2011 18:40 | калитатата
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Еиииии не се наядоха бе едни и същи искат кокала а за нас от трите най-дългото


30 Септември 2011 14:26 | Копакабана
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И какво ни интересува изборът на Ганджов? Платена публикация от асоциацията на притежателите на хотели - Паскалев, Ганджов и сие.


01 Октомври 2011 07:45 | Васко
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Последната обществена поръчка в общината я "спечели" ганджов под масата и от тези пари 250000 са за Елезов на изборите. Това е играта.


01 Октомври 2011 17:21 | Кака
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Владко, какво става бе момче, вчера в БСП, днес в ЕКИП, а утре - накъде?


01 Октомври 2011 17:23 | Дядото
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Та, от къде са ти парите, с които купуваш гласовете Владко?


02 Октомври 2011 09:45 | Е 79
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

сТИГА С ПЛАТЕНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ. Нито Елезов става за кмет, нито Ганджов е бизнесмен. Хората не са глупаци.


16 Декември 2020 19:45 | ТЕЛЕ Зов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БОКЛУЦИИИИИИИИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар