Зърнопроизводителят П. Стоименов от Симитли пред комисията по ревизия: Имам данни за корупция, палеха ни, рекетираха ни ...

11 май 2021 08:10   22 коментара   27811 прочита


Втори бизнесмен влезе в парламентарната комисия по ревизия със сигнал срещу Иван Ангелов - "Пилето". Той обвини собственика на фирма "Градус" в рекет и заплахи. Свидетелелят  е бизнесмена Павел Стоименов от Симитли. 

Вторият свидетел е Павел Стоименов - едър зърнопроизводител и зеленчукопроизводител, собственик на фирмата АГРО-БЕЛ 2001” ЕООД. 

Картелът Г-8 

Павел Стоименов съобщи, че е бил заплашван и изнудван от картелна група, свързана с Иван Ангелов, действаща в Стара Загора. 

Той твърди, че тази група е отнела фирмата му и е поръчала опожаряване на офиси, както и къщата на негов служител. 

Запалени офиси, два пъти опожарявана къща на служителка на фирмата му в Бело Поле, както и принуда да плаща занижена рента. 

Стоименов е решил да продаде земите си след посещения от свързани с Ангелов хора. Митьо Митев от село Бело Поле - изпратен от Ангелов, е заплашил Стоименов с думите "Бате Иван ще дойде". Човек, "собственик на ТЕЦ-ове", също е предложил да изкупи земите му на цена от 600 лв. на декар, която е много по-ниска от пазарната., 

"През 2014 г. тази група по електронен път ми открадна фирмата. Не можех да платя заплати... ", твърди Стоименов. Той съобщи още, че му е била отнета и земеделска земя в област Шумен. 

Стоименов каза, че има и други откраднати фирми в полза на Иван Ангелов "Пилето". 

"Може би и в моята кражба участваше Ангелов, защото в другата учасваше явно", каза Стоименов и спомена като жертва италианеца Фабрицио, който бил най-добрия производител на домати. 

Според свидетеля влиянието на Иван Ангелов в Стара Загора се дължи близостта му с Бойко Борисов: 

"Ангелов е и на входа, и на изхода там. Той определя и цената на зърното, и рентите... В Южна България държат хората в зависимост. " 

"Поземлена комисия, БАБХ и всички са тяхна собственост (на Ангелов и свързаните с него фирми) ", заяви още той. 

Бизнесменът твърди, че въпросните фирми в Стара Загора образуват картел, известен като Г-8. 

Норките 

Иван Ангелов е собственик на единствената в страната ферма за норки. "Ако беше една обикновена фирма, тя щеше да бъде затворена. Сбърках, дори нямаше да бъде разрешено отварянето ѝ", заяви Петя Алтимирска - председател на Националната гражданска инициатива за забрана на добива на ценни кожи в България, пише OFF news. Сигналът е по повод думите на свидетеля Илчовски, който в петък заяви, че "Господин Ангелов, без знанието на собственика на една мина на Христо Ковачки, доколкото ми каза, е загробил норки". 

През 2018 г. фирмата отчита оборот за 3000 лв, а според международните агенции от България са изнесени стоки за 11 млн. лв., заяви още Алтимирска. 

Въпросната фирма е със 128 хил. животни и тя е монополист. В България има и втора, но тя е много по-малка - 1000 животни, твърди тя. 

За връзката между норките и Иван Ангелов тя заяви: "15 тона на ден са отпадъците от птицепроизводството, които норките, които са хищни животни, изяждат. Нещата са много навързани." 

Изслушването в точка "разни" 

Гласуването за изслушване на Стоименов предизвика остра реакция на ГЕРБ. Дани Каназирева обвини Мая Манолова, че е некоректна и взима сама решения "кой да очерни". По този начин беше направен още един опит за забавяне на изслушването на Павел Стоименов. 

Беше предложено изслушване по сигнал за машинния вот, загробените норки, сигнал на бившия евродепутат Бареков, както и сигнала на бизнесмена. 

Павел Стоименов взе думата, още преди да е гласувано изслушването му. 

През това време Бареков изчезна, а сигналите му така и не бяха представени. 

ГЕРБ и Бареков в опит да забавят изслушването 

Депутатите от ГЕРБ и Бареков опитаха да забавят разглеждането на сигнали в точка разни - именно тогава беше предвидено изслушването на втория бизнесмен. 

Николай Бареков обвини комисията, че не работи открито, защото не се знаело кой е издал пропуска на бизнесмена. Тома Биков от ГЕРБ пък видя проблем с пропуска на Илчовски миналата седмица, за който също не се знаело как и от кого е издаден. 

В странен монолог Бареков обвини още Манолова и комисията в цензура. 

Последваха викове от страна на депутатите от ГЕРБ, а междувременно министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова избяга. Това се случи на фона на предстоящото обсъждане на темата "Саниране". 

В полемиката за издаването на пропуски влезе и журналистката Беновска. 

Беновска в главната роля 

След като стана ясно, че пред зала "Запад" на НС чака втори бизнесмен, повечето медии излязоха отвън. Там Беновска нападна неизвестния все още бизнесмен с въпроси дали познава Манолова, как се казва и как му е бил издаден пропускът за достъп. 

Той отрече да познава председателя на парламентарната комисия по ревизията Мая Манолова, както и че има бизнес в различни сектори, но ще се представи в залата. 

Беновска стана още по-настъпателна и всячески се опита да се "запознае" с неизвестния бизнесмен. Тя пробава да саботира изслушването му с постоянно включен микрофон. Манолова се опита да ѝ отнеме думата и да я принуди да го изключи, на което Беновска отговори с репликата: "Вие не стоите над медиите". 

Когато започна изслушването на Стоименов, Беновска се държеше все едно е член на комисията и всячески се опитваше да прекъсне задаването на въпроси по същество. 

Struma.com припомня, че преди години някой бе откраднал виртуално цялата фирма на братята Николай и Павел Стоименови, цялото имущество за милиони. Стоименови имат сериозна база в Симили и са сред най-мощните бизнесмени в областта.

 

22 коментара
11 Май 2021 09:33 | Служебното
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Служебното правителство най-вероятно ще се занимава основно с изваждането на всички документи, доказващи корупция в отделните министерства. И те ще попаднат където трябва - при Президента. Очаквам следващите месеци да са най-интересните през целия т. н. преход. Просто ефекта на доминото тръгна и няма как да спре...


11 Май 2021 10:01 | Гошо Къртачо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е струма. цом вие сте свинска медия бре оти пишете човека ко е казал у другите бъркочи блиц, пик нема нищо за тва тоя месец без заплати малоумници Шиши нареди така


11 Май 2021 10:23 | Blg
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Павката от Симитли да си трае, че ако не беха ГЕРБ базата у Симитли немаше да я има... без документи, без разрешителни... Айде тихо че Манолова не е Бог


11 Май 2021 10:27 | Blg
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Па преди си беше по добре там равно место с разбит хасфалт


11 Май 2021 11:50 | blg
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Павката кмет на Симитли


11 Май 2021 12:07 | blg
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

от не пишете за боя в кафе гея бе умреляци


11 Май 2021 17:27 | Гипсо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какъв бой


11 Май 2021 19:29 | Хичкок
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А защо му го е строшил черепа трябва да има причина


11 Май 2021 19:33 | blg
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

на джудисто мешилката е причината


11 Май 2021 20:05 | 221
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво Павле


11 Май 2021 20:16 | грамажданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

евала за по-горния коментар.


11 Май 2021 20:21 | Гошо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Жалко за момчето с счупения череп


11 Май 2021 20:34 | ушко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

достоен наследник на баща му росен


11 Май 2021 21:31 | Павел джунев ебания гъз
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо са били марти


11 Май 2021 22:21 | Тцтц
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

А когато папкахте от Цветелина Бориславова добре беше, сега срещу Борисов. Момчетата иде Борисов.....


11 Май 2021 23:21 | Flow
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Тоя няма ли земи по Северна България?
До колкото съм чувал, има и проститутки из Европа и с тия жита перат парите


12 Май 2021 00:12 | флоу
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

с тея жита изкарва достатъчно да не се занимава с цигански тънки схеми като проституция у България всеки къде е успешен в нещо пере пари


12 Май 2021 07:15 | клуб гея
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо триете коментари, че в Гоа клуб е станало наркоманско меле и са пострадали хора? Асен малката жъчка е строшил черепа на Мартин Петрунов и е в болница. От Росен жъчката ли ви е страх, че не публикувате новината за това малко ла’но. Какво да се очаква от това място гоа само наркомани и дилъри и някой парцал за разкош


12 Май 2021 07:38 | Та
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крайно време е и тия жъчки да платата кръвен данък за издевателствата през 90' .
Големия уби човек на Вароша и нищо.
Отвлякаха дъщерята на истинския собственик на бензиностанцията на антените за да му я вземе.
Колко пребити има и изнасилени момичета под 18г.


12 Май 2021 11:51 | Камбит АТанасов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

чухте ли Струма??


12 Май 2021 11:51 | Камбит АТанасов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Последен коментар трети на брой. Не насирайте както обикновено


12 Май 2021 18:48 | Фрико
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Е малко ли шамари ядиа жъчките през годините
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар