Зов за помощ след огнения ад в Бобошево: "За минути всичко, което притежаваме се превърна в пепел"

27 май 2020 14:03   3 коментара   34678 прочита


Бетина Граховска, която учи в Благоевград е член на едно от семействата, претърпели огромни щети при пожара в Бобошево, който изпепели 3 къщи. Инцидентът все пак завърши само с една леко пострадала жена. За семействата обаче, чиито домове бяха унищожени, нищо не свършило.

Те загубиха къщите си , в които са поколения от фамилиите им. Построени с дългогодишен труд и превърнати на пепел само за броени минути. Момичето, моли за помощ в социалните мрежи, за да може семейството й да възстанови дома си. Те нямат нищо и трябва да започнат от нулата.

Ето какво написа Бети:

"Дом след пожар Здравейте! Не предполагахме, че ще ви пишем с молба за помощ. Но живота е непредвидим и само за секунди може да се преобърне на 180 градуса. Ние сме тези от новините, с пожара. Тези, които до вчера, най-прекрасния български празник имахме дом, но за по-малко от час всичко събрано и създавано с години, изгоря.

На 24-ти май, деня на Българската просвета и култура и на славянската писменост ни сполетя бедствие. В съседен имот избухна газова бутилка и се разрази пожар, който се прехвърли в нашия двор. За минути всичко, което притежаваме се превърна в пепел.

Добрата новина е, че няма жертви. Лошата - че нямаме нищо. Изгоря къщата на семейство ни, на поколенията преди нас и ни остана само едно - спомена за нея. Знаем, че момента е труден за всеки, но всяка помощ и малко дарение ни приближава към това да възстановим дома си. Бъдете здрави! Сем. Граховски" Всеки, който желаe да помогне на Бети и семейството й може да го направи на тази банкова сметка:

UNICREDIT BULBANK Титуляр: Бетина Ивайлова Граховска IBAN: BG09UNCR70001524012789 BIC: UNCRBGSF

В. Иванова 


Още за: пожар   Бобошево   момиче   къщи   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
28 Май 2020 12:58 | �� �����
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Преведох само 20 лева но от сърце. Нека господ да бъде с вас.


28 Май 2020 15:10 | Пешо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо сте направили статията да изглежда всякаш момичето е изгоряло заедно с къщата? Боже господи, гладни и жадни за пари и внимание


29 Май 2020 16:34 | мисирки
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

за да събуди съчувствие,) чудя се дали са им стоварили и 3 сметки за ток или ние ще ги покрием... къде е шишо пеев и компанията дарители дето се правеха на филантропи преди няколко седмици?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар