Змия прати млада жена в реанимацията на благоевградската болница

20 юни 2024 11:20   9 коментара   23034 прочита


Момиче на 20-години от Кресна е настанена тази нощ в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като е ухапана от змия.

Тя е пресичала жп-линията София - Кулата след полунощ, преминаваща успоредно на Е-79 през центъра на града, когато е ухапана по крака от змия. Ухапването е като от пепелянка.

След 03.00 часа тази нощ пострадалата е транспортирана до СПО на МБАЛ-Благоевград, третирана е с противозмийски серум, съобщават от МБАЛ.

След това е настанена в ОАРИЛ за наблюдение. Няма опасност за живота й.


Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
20 Юни 2024 16:53 | До ness
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Измамници са не поръчвайте нищо


20 Юни 2024 18:00 | ВАГОН-РЕСТОРАНТ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Как се разбра, пепелянка? До 03. 00 + време до болницата са близо 4 ч. Ако е пепелянка пострадалата щеше да свърши, или най-малко в безсъзнание. Преди години Зелените ги пускаха в Кресна за Био Разнообразие с/у $. Сега тия трябва да платят всички разходи медицински и други страдания. По вероятно е да е смок свирец. Може да се установи по разстоянието между 2-те дупки от ухапването, както и от кръвна проба. Ако дупките са 3 в триъгълник -кобра, при което 25 сек след ух. блокира мозъка, безсъзнание и ако няма лекарска намеса с антидот- до час - финал. Зъб шприцващ отровата е долният. За храна на змията-малка доза, за смърт- голяма доза. От Кресна имаше хора донесли от Ирак /Афга кобри и черни мамби за търговия. 1 грам кристална отрова-кобра върви Хамбург 1200 Е. Слон 8 тона ухапан от Кинг-кобра по хобота и др меки части умира след 2-3 часа. "Резервоар" с отрова между горните 2 зъба на 2 метра кобра се пробива със скалпел и изтича 10 -12 Мл кръв с отрова. От нея 0, 5 гр кристална.


20 Юни 2024 21:35 | До Вагоно
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Ка не те заболеа рацете да написаш толко улавщини? Простак.


21 Юни 2024 01:16 | Стюардеса
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

от Вагон ресторанта. До горния ЕнтЕлегент. Тебе трябва да те глобят за замърсяване на българския език и и за използване език на омразата. Човекът си е писал нещо, не е обидил никого. Дай контра аргументи, а не голи обиди. Щото от написаното вибрира на селяндур. Развалихте Благоевград. Стойте си по родните места. С този ЮЗУ сленг май ти си простака, ако знаеш какво означава думата. А дано Банскалийска ковра на 2 крака да те захапе, па да не те пусне докато мърдаш /финансово/.


21 Юни 2024 02:37 | Тъпанар до Стюардеса
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Развалихте Благоевград". Горе-долу всяко населено място в България дето завършва на "град" си е сбирщина от вилидж пийпъл. Така, че по-полека, и ние знаеме да пушим цигари "Кент" и да ядем бонбони "Тик-Так".


21 Юни 2024 09:17 | Балахуров
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Познат лек срещу ухапване от отровна змия: веднага на поразеното място се слага жар или угасява цигара, тъкмо високата температура разгражда отровата. Но е силно болезнено. В романите за индианци често се споменава тази практика, в бележки под линия се ПРЕПОРЪЧВА, че не трябва да се изсмуква отровата, ако помагачът има развалени зъби. Напръхнали кобри са повечето сръбкини, които често се опитват да стряскат сексуалните си партньори с крилатата фраза:" ДА ЗМ`ИЯ ОТКУСИ ОТ МЕНЕ, ОТРОВИ БИ СЕ". По чаршията в Джумаята се проплъзват какви ли не силно отровни змии, нагиздени в скъпи премени, но явно пренебрегват туземците заради зальохани чужденци, които поне си плащат яко за услугите в партер. Малко майтап за развеселяване, дано това момиче се оправи по-бързо, да му помага Бог.


21 Юни 2024 10:37 | КАТЕТО 6-те ку
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

...куфара рокли"; ПопАНДОВ ти ли си"? Гражданите закриха работните места в провинцията и сега пискат, че приоданци им пречат и развалят рахатлъка, същото и за столицата. Въведете визи за неджумалии и тол за преминаване в централаната част на града.


21 Юни 2024 11:04 | ефр*Алла БАЛОВА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До Баламуров- При ухапване, веднага без паника се връзва крака над ухапаното място. С въженце, панделка, презрамка от чанта, кабел, или каквото се намери под ръка. Цел - да се ограничи движението на кръвта нагоре, а с нея и отровата. На мястото на ухапването е добре да се направи малък повърхностен разрез или убождане с на място обгорено острие /игла от спринцовка/ за да тече заразенана кръв навън от тялото. И веднага се търси болница. Описания на змията, дължина, окраска биха помогнали на докторите за антисерума.
*експерт финни работи


21 Юни 2024 12:36 | Балахуров
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Баламурник иде от циганското слово баламуро-будала, глупав човек, наивник и пр. Соцреализмът така и не прие термина за положителен герой -- сияещия балама. Тогава девиз беше:"Прави се на будала и викай ура", де да бях от това гмечило. По ирония на съдбата командир в армията ми беше тъкмо офицер с фамилно име Баламуров, срещнах и Скърцалски, Бричев, Тиков, демек - Тиквов, които често използвах като псевдоними. Благодаря Ви за коментара и заиграване с изпозваната от мен фамилия, ето и дар от мене на руски за словото селянин-- СМЕРДЬ. За напред ще преджобя великия Фьодор Михайлович Достоевский от романа му "Братя Карамазови" и ще се разписвам с името на един от персонажите му СМЕРДЯКОВ, нещо като ущипване по крушовидните зядници на отявлени натегачи и плячкаджии, наплодили се напоследък. Жалко, че я няма бронзовата статуя на пръча по стълбите на Ловния ни дом, щях да ги пратя там да поиздоят висналите му ташки, старо упражнение за изцеление на тарикатите по Джумаята.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар