Зелената инициатива в Благоевград продължава, засадиха 400 дръвчета в областния център

05 декември 2021 07:07   4 коментара   4890 прочита


400 нови дръвчета бяха засадени в Благоевград в рамките на няколко дни. Засадените растения са от видовете Американски ясен (Fraxinus americana), Златен дъжд (Laburnum anagyroides), Конски кестен (Aesculus hippocastanum). Непосредствено преди засаждането на новите растения, част от зелената система в града, бяха трасирани и посадните места. Те бяха определени от служители на Дирекция „Екология и чиста среда“ към Община Благоевград. 
Засадените дървета са из целия град, като най- много новопосадени има на бул. „Пейо Яворов“. Там бяха засадени 100 броя от вида Златен дъжд (Laburnum anagyroides). В процеса на засаждане участие взеха служители от Общинска администрация, Арена Благоевград и доброволци. 
Преди дни на ул. „Алеко Константинов“ бяха засадени 45 броя от растението Американски ясен (Fraxinus americana). 
Голяма част от Конския кестен бе засаден и в ж. к. „Струмско“, в зелените площи около блок 28. По тротоарната площ на ул. „Битоля“ бяха посадени дървета от типа Американски ясен. 
Част от новозасадените дървета се намират още на ул. „Славянска“, ул. „Скаптопара“, бул. „Свети Димитър Солунски“, ул. „Васил Коритаров“, ул. „Тодор Александров“. 
Всички 400 броя дръвчета са дарени от "Югозападно държавно предприятие"- Благоевград, със съдействието на Гората. бг и Арена Благоевград. 
Зелената инициатива е част от целенасочената политика на кмета Илко Стоянов за по-зелен, по-цветен и по-дишащ Благоевград. Общинска администрация ще продължи да работи в посока подобряване и развиване на зелените терени и зацветените площи, както в центъра на града, така и в кварталите и малките населени места. 
Община Благоевград апелира гражданите за отговорно отношение и гражданско самосъзнание за опазването и съхраняването на зелените терени и цветните композиции в града. При забелязване на нередности може да се подават сигнали на тел. : 073/88 44 34 (в работно време), 073/88 44 06 (денонощно), както и на тел. : 112. 
Община Благоевград изказва благодарност към всички граждани и доброволци, които се включиха в зелената инициатива! 


 


Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
05 Декември 2021 07:54 | Зрител
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кафяви кмете, къде е прозрачността, за която говорехте?
Искаме да знаем, колко пари похарчихте за озеленяване до сега?
И какво купихте с тези пари, в крайна сметка….
За брежанската връзка да пиша ли, или е рано още?


05 Декември 2021 09:43 | Иво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмете изчистени се от камбитов ите комисионери.


05 Декември 2021 09:43 | Иво
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кмете изчистени се от камбитов ите комисионери.


05 Декември 2021 23:08 | ..
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не съм му привърженик, но евала на кмета. Колкото са похарчили толкова-аман от нови кооперации в зелени площи. Най накрая някой да засади едно дърво
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар