Засилени проверки в кухненските блокове на детските градини и училищата в Пиринско

19 септември 2019 11:10   1 коментар   4627 прочита


От 24 септември 2019 г., Областна дирекция по безопасност на храните Благоевград стартира тематични проверки в кухненските блокове на детските ясли, градини и кухни, както и в обектите за хранене в училищата, намиращи се на територията на Пиринско. Засилените проверки ще се извършват в цялата област, а в Благоевград 6 ясли, 13 детски градини и 13 училища са обектите, които подлежат на инспекция.

Те ще се извършват във връзка със старта на новата учебна година, а целта им е да се гарантира качеството и безопасността на храните, които консумират децата.

Инспекторите ще проверяват доставените и приготвените храни, плодове, зеленчуци и напитки, с цел уточняване на придружаващи документи, правилно етикетиране, качество и годност, правилно съхранение, както и спазване на сроковете на съхранение.

При установяване на несъответствие ще бъдат предприети действия, съгласно действащото законодателство. При необходимост и по преценка на проверяващите инспектори ще бъдат вземани проби за лабораторно изпитване, които да бъдат изпращани в лаборатории, съгласно съществуващото разпределение.

Масовите проверки ще продължат до 11 октомври 2019 г. включително. След това обектите ще бъдат проверявани на принципа на официалния контрол, който БАБХ регулярно извършва.

П. Пенева


Още за: проверки   блокове   градини   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
20 Септември 2019 10:55 | 111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако чакате тия смешници да свършат нещо полезно- пази боже. 3-4 палячовци, дето само се надуват
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар