Защо ли? Кметът на Рила Г. Кабзималски строи пореден мост над река Рилска

16 април 2015 17:39   9 коментара   14473 прочита


Читатели сигнализират: Не се знае какво става,няма указателни табели за строежа, работниците бъхтаха и на Великден, работят без каски, чия е фирмата?

Нов пореден 3-ти мост над реката, която минава през град Рила издига кметът на града Г. Кабзималски с пари по проект. Кому са нужни толкова мостове над една река, попитаха днес в редакцията ни читатели, силно възмутени от начина, по който се харчат пари за подобни строежи. Пътищата в Рила са разбити, можеше парите да бъдат използвани за куп полезни неща за града, а не за някакъв и то пореден пост над реката, казват читателите ни. Освен това,независимо, че строежът е на няколко метра от кметството, никой не обръща внимание ,че работниците не спряха да работят по великденските празници, няма указателна табела, така както е по закон и всички те са без каски. Коя е фирмата изпратила ги да строят и защо не се упражнява нужния контрол?, това попитаха читателите ни. Репортер на struma.com отпътува за мястото на строежа и ето фактите:

Факт е, че се строи мост. Поредният, да! Факт е също така, че пипсва задължителната указателна табела на строежа, която да посочва, кой, как и защо строи този мост. Според работниците на мястото били я откраднали преди около месец. Всички работещи бяха без каски, бързайки да довършат работата си, тъй като била по проект, а срокът до края на месеца. Въпросът е към кмета на града Кабзималски. Защо се изгражда пореден мост, с какви пари и изграждането на мост ли бе най-важният проект, по които да се привличат пари в община Рила? Това са въпроси, които отправиха читателите ни чрез нас към градоначалника.Очакваме официалния отговор на г-н Кабзималски.

Р. Анднов

9 коментара
16 Април 2015 18:36 | Бай Станко
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Такива като този Р. Андонов/или Анднов както се е подписал/ си отиват, но мостовете остават за радост на хората.


16 Април 2015 19:22 | draskachi ot struma
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Драскачи. Като ни искаш мост оди под него.


17 Април 2015 07:57 | ЕЕЕЕ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

некой строят мостове да вземат едни пари и комисиони това могли да им дадат това вземали тъпаци


17 Април 2015 09:33 | до Бай Станко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Не само мостовете, а и други неща остават в следствие на корупцията на някои управляващи !!!ЕЕЕЕ по-горе ти е посочил отговора защо се строят не рядко напълно ненужни неща. Всички от години виждаме как неистова корупция и откровени кражби от страна на управляващи са ежедневие и никой не взема мерки. Дано вече такива крадци най-после да бъдат поставени на мястото им в затвора, а не да се измъкнат само с условни присъди!!! Нещата в страната съвсем се затлачиха и е време за промяна, ако искаме да просъществуваме !!


17 Април 2015 10:59 | жори
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тези статии се пишат от мними журналисти въз основа на анонимни писма или обаждания т. е най - вероятно обслужват нечии политически интерес
Българите сме интересно племе. Ако се строят мостове, защо мостове, а не се кърпят дупки. Ако се кърпят дупки, защо не се асфалтира цяла улица. Ако се асфалтира цяла улица, защо не е подменен водопровода или канала. Абе въобще няма угаждане.
Някой от драскачите информира ли се всички тези проекти дали са необходими, как се отчита строителството, колко човека /външни/ минават на проверки.
Май всички който говорят за корупция живеят със своето соц съзнание.
Тогава кои, какво намери влачи.
Браво Г-н Кабзималски. В малка община като Рила се строи толкова много и се прави нещо, за разлика от други, където последните 1-2 години е пълен застои.
Продължавайте да дерзаете и да печелите проекти за общината. Ще дойде време и цялостно да асфалтирате, и да подмените водопровода и много други неща, и тогава няма да угодите на хората. Успех.


17 Април 2015 12:10 | до жори...или си жури?!
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Добре де - пореден трети мост над реката в град Рила- че какъв пък чак голям град е Рила, пък каква ще е тази река, та чак трети мост да се строи там?!?! Над Дунава има само два моста, а е най голямата река в България! Въпроса не е просто в печелене на проекти, а в печелене на разумни проекти. През последните 25 години се нагледахме на толкова много неразумност и откровено крадене, че е нормално да сме скептични


17 Април 2015 15:10 | без име
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

То в Рила останаха толкова малко хора .нищо не се прави за младите хора. Ниама работа Рила може да бъде като Шверцариа .защото почти от всяко сем. има персона извън Българиа .и вливат всеки месец пари.....


17 Април 2015 20:18 | от Рила
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Рила става все по-тъжно място... По улиците все по-рядко се виждат млади хора, а възрастните все по-често угасват светлините на повехналите си къщи със занемарени дворове и повече никой не ги запалва.


27 Май 2015 19:02 | без име
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

хубаво е че се строи мост. но къде води този мост ? той започва от пътя към р. манастир и се забива направо в склона над язовира. може би там ще пробиват тунел за по-пряк път към благоевград? не се знае с каква идея се строи този мост ! пълна безмислица идете и вижте!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар