Заразен с COVID- 19 от ТЕЦ - Бобов дол: " Бесен съм! За сетен път се убеждавам, че нещата в здравната система куцат сериозно

28 април 2020 08:37   8 коментара   18869 прочита


ТЕЦ „Бобов дол” се превърна в огнище на коронавирус, след като вчера се установи, че 12 от служителите са болни. Очаква се още проби от работниците там да бъдат готови. 

Влади Станоев е един от работниците в ТЕЦ-Бобовдол,  разбрал, че е заразен  с  коронавирус. Научава страшната новина за здравето си късно вечерта, но не очаква през какво още ще трябва да премине... 
Влади останал крайно възмутен от действията на медици, при случаи като неговия. Той сподели  в страницата си във "фейсбук" възмущението от някои медицински лица, но и възхищението си от други, които не се поколебали да му помогнат. 
Станоев сподели  още, че в същата ситуация са изпаднали и негови колеги. Ето какво написа Влади: 

Бесен съм! За сетен път се убеждавам, че нещата в държавата и конкретно здравната система, са меко казано не както трябва! След като снощи ме уведомиха за наличието на covid-19( за лека нощ след 21 часа), освен, че не спах цяла нощ(иначе всички сме герои във фейса), паралелно започнах да развивам и характерните симптоми. Днес, търсих личния лекар над 5 пъти (включително и мои болни колеги записани при него) по мобилния, за да прецени състоянието ми и съответно да назначи лечение по телефона. Уви, без резултат! Тогава, за миг проблясна светлина!

Намери се ЧОВЕК, д-р Сапаревска, епидемиолог и началник на РЗИ Кюстендил, дошла вкъщи, за да вземе проби и от другите членове на семейството. Разбирайки, че нямам връзка с личния лекар, тази ЖЕНА не спря да ми звъни периодично, за да се осведомява за моментното ми състояние и ме уведоми, че мога да ѝ звъня по всяко време(нещо, което е задължение на личния лекар). В последния ни до тогава разговор, при температура 39 градуса и появата на по-сериозна кашлица, тя ми предложи да бъда под лекарско наблюдение в дупнишкото инфекциозно отделение. Като за целта се обади, за да ги предупреди и да ми подсигури настаняване и преглед!

Само трябваше да се обадя на 112, за да дойде екип и да ме прибере! И тук вече стана страшно, слушах и не вярвах на ушите си! Отсреща някакъв "компетентен" господин започна да ми обяснява, че щом дишам още нормално и не плюя кръв, нямам право на хоспитализация! Също и че нямам установена пневмония с рентген! Ами кой трябва да го установи това бее.........., аз да не би да имам рентгенов апарат вкъщи!

Ето заради такива "врачки" поставени на телефона, всеки ден умират невинни хора! И все пак, светлият лъч се появи отново. Разбирайки каква е работата, д-р Сапаревска (изключителен професионалист, който работи денонощно и неуморно за здравето на болните), успя да ми уреди телефонен разговор с лекуващия лекар в инфекциозното отделение в Дупница. След което ми бе назначена терапия, която започвам от утре, а до тогава ще съм на чай от лайка и джинджифил! 
Бъдете здрави приятели!!! " 

В. Иванова 

8 коментара
28 Април 2020 09:48 | High
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Личните лекари вече работят по 2-3 часа сутрин и тва е ... по-точно си клатят краката сутрин и след 10-на бързи пациента па 3 лв такса гасят телефона.
Като пишат рецепта за определено лекарство взимат бонуси (компютри, телефони, ваучери, почивки маскирани като семинари и прочие прикрити подкупи. Отделно взимат 2-4 хил лв в зависимост от броя пациенти... т. е се падат по няколко стотин до няколко хиляди пациента на личен лекар. Сега станаха и лекари по телефона. Много добре е страдал сульо, а същия до вчера викаше проклон за лекарите. Дано короняса хубаво да види как е.


28 Април 2020 10:34 | Тцтц
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Представете си го горкия ... цял живот плаща здравни, а в най-критичния момент от живота му е препратен на джиесем лечение в РЗИ.... ахахахаха събуди ли се чадо


28 Април 2020 11:06 | abv
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Гарантирано от ГРЕБ,


28 Април 2020 14:10 | �� ����
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

това представлява нашето здравеопазване. от друга страна нямат никакъв контрол, проверяващите също си клатят краката, вместо да ги проверяват дали са в кабинетите. защо не пишете жалба до МЗ или здравната каса. накрая ще се разпишат срещу 3-4 хиляди лева, без да са работили.


28 Април 2020 19:18 | някой
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Да не им ръкопляскаме, ТРЯБВА ТОЯГАТА ДА ИГРАЕ !
И моля Ви дарявайте, ако сте луди


28 Април 2020 23:12 | Васко
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вирус има само в струма точка ком. Айде спрете се вече с тая кашлица бе уроди


29 Април 2020 10:39 | Д-р Бренди
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Нищо не разбрах. По нощите Влади е консултиран от двама лекари, Който са преценили че не се нуждае от болнично лечение. Единият е добър а другият е лош. Влади кажи си критерийте по който определяш добър-лош. А на злобарите с коментари по горе казвам че месечният кеш ми е 4-5 хилки, но колкото, толкова.


29 Април 2020 20:09 | Стефанов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Посто здравната система е сбъркана. Не може в част от националната сигурност, каквато е здравето на народа да има търговци! Личен лекар - да, но не и едноличен търговец. За търговеца най-важното е печалбата, иначе какъв търговец ще е? Поради това трябва статута на личните лекари да се риравно с този на работещите в отделенията. Например да се формира нещо като "Отделение лични лекари" със съответната структура, началници и пр. Да има контрол, постоянен - как се обслужват хората. А не сега - контрола на дейноста на личнигте лекари е предимно да ги дебнат за далавери. Контрол на качеството на работата им няма.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар