Заради напускането на лекари! Скандална сесия на ОбС- Гоце Делчев! Заседанието бе отложено поради създалото се напрежение

08 април 2020 16:16   10 коментара   5159 прочита


Общински съвет - Гоце Делчев днес проведе извънредна сесия  от 14. 00  часа, по искане на група общински съветници, която се състоя в залата  на Общинския съвет при спазване на изискванията, въведени заради   извънредното положение.  Пред залата в подкрепа на лекарите се бяха събрали над 200 медицински  сестри, санитари и граждани.

Под полицейски контрол се следеше  спазването на дистанция и мерките , предвид епидемията от коронавирус.  В дневния ред за разглеждане имаше  една точка. Разглеждане  работата на управителя на МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД гр. Гоце Делчев  във връзка с неговото управление и вземане на решение за  освобождаването на д-р Улевинов, като управител на болницата и  избирането на временен управител.

Димитър Балтаджиев даде начало на заседанието, но още в първите минути  се завихри скандал и председателят даде 10 - минутна почивка. Конфликтът се породи от факта, че на входа не допуснаха напуснали вече доктори.

Общински съветници поискаха допускането на лекарите , защото не било  справедливо  в залата да присъстват   д-р Улевинов и д-р Саша Николова , а те да чакат отвън.  Местните парламентаристи   поискаха и  насрочване на втора извънредна сесия.  След кратката почивка заседанието приключи за минути.

Извънредна сесия  ще бъде проведена отново с председател кмета Владимир Москов. На следващото заседание се реши да бъдат изслушани и двете страни, ще  бъдат проведени разговори с лекарите подали оставка. Техните гледни  точки ще бъдат чути и ще се обсъди възможността да се върнат в  болницата до приключване на пандемията заради коронавирус.

  Новото заседание ще се проведе в понеделник от 13: 00 часа, то ще бъде  с променен състав на комисията.  Припомняме, че 14 лекари подадоха оставки по време на пандемията от  коронавирус, заради заформил се скандал от няколко месеца. Те твърдят,  е управителят на болницата е присвоил средства от Детско отделение без  да е работил там. 

В. Иванова 

10 коментара
08 Април 2020 16:56 | Факт
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тези лекари са от малкото останали българи, но крадеца е с чадър от властта. Не съвещание, а прокуратурата трябваше да разследва моментално и да вкара крадеца в затвора..., но и те са в кюпа с фекалите, а следите вече прикрити.


08 Април 2020 17:26 | Браво
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Лекарите искат господина крадец и съучастниците му в затвора сега, със съвещания няма да ги излъжете!


08 Април 2020 21:20 | Реалист
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Наглия помак Улевинов вън!


08 Април 2020 23:35 | гордост и срам
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сверете си данните. Заявленията на лекарите бяха подадени преди повече от месец. След това заявиха, че ще работят без заплати заради извънредното положение. Моля, бъдете коректни ако искате хората да ви вярват.


08 Април 2020 23:40 | гордост и срам
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До реалист.
Стига с това деление, България е родина на всички нас. Няма лоша религия. Има добри и лоши хора, има и такива, които използват религията за користни цели.


08 Април 2020 23:41 | гордост и срам
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До реалист.
Стига с това деление, България е родина на всички нас. Няма лоша религия. Има добри и лоши хора, има и такива, които използват религията за користни цели.


09 Април 2020 08:07 | Истината
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Гераксиев, Гераксиев, искаш да прикриеш източването на болницата, колите зареждат от твойта бензиностанция, сватото ти Оги е икономически директор, кетъринга пак от твои фирми и сега не ти изнася, по същия сценарии свали д-р Радойкова


09 Април 2020 14:17 | джоро
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

то не става хем на държавна службица, хем и в частния си кабинет /който е с предимство/! то пък са едни доктори, само в ръцете гледат!


09 Април 2020 15:45 | ВСимеонов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Д-р Улевинов им бръкна в джоба на алчните търговци на смърт.
Общината налива, то не беше оборудване, то не бяха ремонти, саниране, а те само крадът, ли крадът. По девет кожи съдират от болните.
Да се махат! Заради тях, младите доктори не искат да идват в болницата.
Айде холан!!!


09 Април 2020 18:51 | джоро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

че то и обс са като доФторите - за нищо не стават!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар