Запълват дупките по Е-79 край Благоевград

09 януари 2016 12:50   4 коментара   6052 прочита


Започна запълването на дупките, "зейнали" по главен път Е-79 край Благоевград. Те се появиха преди 3 дни, след заледяването и снеговалежа в края на миналата седмица, съобщава БГНЕС. Над 100 дупки има само в 2-километровия участък от изхода на Благоевград до Полигона в посока Симитли. Нарушаването на износващия слой, положен през 2002 година, е вследствие обработването на замръзналите участъци от пътя със сол. Дупки има по цялото протежение на Е-79 от Благоевград до входа на Кресненското дефиле.

В 10.00 часа тази сутрин десетина работници на пътно поддържащата Е-79 фирма „Водно строителство” започнаха запълването на дупките от изхода на града след квартал „Струмско“. Работи се по платното в посока Симитли. Сигналисти на фирмата пропускат на етапи моторните превозни средства. Чака се не повече от 4-5 минути, въпреки интензивния трафик по основната пътна артерия в Югозапада. Времето позволява запълване на дупките с топъл асфалт, след което той се трамбова. След като са запълнят дупките по пътното платно в посока Симитли и Кресна, работниците ще се заемат и с другата пътна лента.

 

Припомняме, че наранената асфалтова настилка е положена през 2002 година от италианската фирма „Тудини”. Тя обаче издържа 13 години, нещо немислимо за днешното „ударно” асфалтиране на магистрали и основни пътища, чиято настилка дефектира месеци след полагането й.

 


Още за: дупки   е79   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
09 Януари 2016 23:31 | Тинки Уинки
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Само като им видиш "Валяка" и ти става ясно, колко пари са вложили в техника. И на всичкото отгоре, пари за винетки търсят. А дупките са запълнени, колко да се каже, че дупки няма. Те са там, но не се виждат. С две думи, пътищата ни са като кърпени дънки.


10 Януари 2016 06:29 | CHICAGO
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

а бат БОКО се насра да се хвали колко магитрали е открил, като не-знаеш как се правят тези неща ПИЧ-прати си аргатитепри тези които ти дават акъл, за да видят как стават тези неща, не ще само АИДУКЛУК.


10 Януари 2016 15:12 | възмутена
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

eeeee, нищо не им стигна на тия мафиоти, бе..... режат лентички, поливат с менчета и какво излиза.... това, което цял народ го знае.... кражби, кражби, кражби..... да се задавите, дано.... тоя разбойник Боко е време да се измита.... не, че и другите не крадеха, ама тоя прекрачва всякаква граница..... айде, давай си оставката и да те няма..... боклук!


11 Януари 2016 10:38 | Тотото
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

....вижте само ко-о-о-о-лко дебе-е-е-е-ел асфалт са слагали жабарите!!!.... Публично да се нае-е-е-бе началника на приемната комисия!!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар