Започва укрепването на свлачището преди тунел „Железница” на АМ „Струма”

28 март 2023 14:42   2 коментара   4683 прочита


 Започва укрепването на свлачището преди тунел „Железница” на автомагистрала „Струма”. За него вече има издадено разрешение за строителство. Засегнатият участък от неблагоприятните геодинамични процеси, установени още през 2020 г., се намира след Благоевград, в посока София – Кулата. Това съобщи пред медии днес министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, който днес инспектира строителните дейности там. Той очаква до средата на летния сезон да има възможност движението по магистралата в едната посока да бъде пуснато. 80 млн. лева ще струва извършването на строителните дейности, като се предвижда изграждане на подпорна стена и полутунелна завеса, която да обезопаси преминаването.

Регионалният министър коментира, че все още се работи по екологичните мерки за трасето на магистрала „Струма“ между Кресна и Крупник. Яснота за сроковете там ще има след като се вземе окончателно решение по какъв маршрут ще бъде изграден пътят в Кресненското дефиле. Обследват се всички варианти за преминаване през него. Министър Шишков заяви, че очаква до месец май тези мерки да бъдат приети, като водещо в процеса е Министерството на околната среда и водите.


Още за: министър   АМ Струма   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
28 Март 2023 21:08 | Аз
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това ли е проекта за магистралата от “Антените” до тунела?


28 Март 2023 21:13 | Пълен инженеринг
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Това ли е проекта за магистралата от “Антените” до тунела? Ако е да, защо проектите не са пълни и това укрепване не е предвидено? Каква е причината?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар