Започва рехабилитация на туристическите маршрути на Национален парк „Пирин”

15 октомври 2020 18:00   1 коментар   3756 прочита


Започва рехабилитация на част от туристическите маршрути на територията на Национален парк "Пирин", съобщиха от община Банско.

В строително-монтажните работи е предвидено поставяне на дървени скари на места с подпочвена вода и силно ерозирали участъци, почистване на маршрутите и поставяне на табели за насочване преминаването извън увредените участъци от регламентираните пътеки и маршрути. Предстои да бъдат затваряни дублиращи се пътеки и да бъде оставяна само по една основна.

Рехабилитацията включва и монтиране на дървени пешеходни мостове за преминаване над потоци и реки, а по дължината на пътеките ще бъдат поставени дървени маркировъчни колове и указателни табели. 

Проектът предвижда да бъде обновен и подходът към най-старото иглолистно дърво в България - Байкушевата мура.

Началото на строително-монтажните работи е дадено с празничен водосвет, а символична първа копка е направена от директора на парка Росен Баненски, заедно с ръководителите на проекта, фирмата изпълнител, председателя на общинския съвет в Банско Димитър Русков и секретаря на общината Иван Докторов.

Проектът се реализира чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата му стойност е близо 6 300 000 лева, от които над 5 300 000 лева от Европейския фонд за регионално развитие, а останалите са национално съфинансиране от държавния бюджет.


Още за: Банско   път   Пирин   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
15 Октомври 2020 19:10 | Методи Христов възпитател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Утивам в балкана да се спасявам
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар