Започва основен ремонт на пътя Дъбница-Долно Дряново

31 октомври 2012 17:47   4 коментара   9601 прочита


По инициатива на депутати от ГЕРБ

7-километровата отсечка между селата Дъбница и Долно Дряново от път ІІІ–197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат, която от години стои недовършена и е в окаяно състояние, ще бъде ремонтирана основно веднага след зимния сезон. Това съобщи днес народният представител от ГЕРБ инж. Веселин Давидов.

Агенция „Пътна Инфраструктура“ е включила отсечката в инвестиционната си програма за предстоящия период след изрично настояване от страна на народните представители от ГЕРБ в Благоевградски избирателен район Веселин Давидов, Любен Татарски и Георги Андонов, и след съответната заявка от страна на Областното пътно управление. Понастоящем по отсечката се извършват ремонтни дейности в рамките на програмата за текущ ремонт и поддръжка.

„Това наследство от тройната коалиция е от серията показателни примери за това как не трябва да работи администрацията и какво държавата не бива да позволява при взаимоотношенията си с фирми-изпълнителки. Случаят е аналогичен с друг до болка познат ни регионален пример - пътят Разлог- Гоце Делчев -Садово, при който гръцката фирма беше взела предварително голяма част от парите за почти никаква работа и дори заведе дело срещу България. Държавата ни спечели това дело пред международния трибунал във Франция и както е известно сега пътят се рехабилитира по проект на Световната банка заедно с участъка Юндола-Разлог”, коментира Давидов.

Път III-197 Гоце Делчев-Сатовча-Доспат е единствената свързваща транспортна артерия между Благоевградска и Смолянска област. С откриването на ГККП - Илинден през 2005 г. пътят става важна пътна артерия и за международния автомобилен транспорт, което увеличава значително трафика и натовареността му.

Павлета Веселинова


Още за: път   ремонт   отсечка   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
31 Октомври 2012 20:49 | мими
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И кво ремонтират? нарежат пътното платно на участъци и полета и дни наред не ги запълват. Вижте пътя от ГД до с. места - пълна скръб, сега ще нарежат и този от Дъбница до Д. Дряново и цяла зима ще е така. Кой да ги запълни с асфалт? Този участък всяка есен и всяка пролет го кърпят и е в окаяно състояние.


01 Ноември 2012 09:06 | Саговча
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Веско, дай изпълнението на ремонта на баща ти Велко и на Мистрията от Крибул и на пролет по него ще садим картофи . ГЕРБ е кауза пердута, ще остане в историята, като най крадливата партия, управлявала с боклуците на обществото и извършила най жестокия геноцид над собствения си народ, начело със сътрапа пожарникар!!!!


01 Ноември 2012 15:25 | ibro
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

кои е тоя мистрята от крибул


01 Ноември 2012 18:28 | !!!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Кемал Хаджигайков -зидаро -мазач, неграмотна калинка, наместник на пожарникаря в Благоевградско, най тъпото парче в окръга !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар