Започнаха поетапно ремонтите на улици в села на община Петрич

31 юли 2021 13:12   16 коментара   13195 прочита


Три улици ще ремонтира след спечелена обществена поръчка фирмата „Растер - юг“ ООД. Работата започна на ул. „Огражден“, с. Първомай, където трябва да се положи нов асфалт върху част от нея, да се ремонтират шахтите и да се поставят нови бордюри.

Ще се ремонтира и част от ул. „Маркови кладенци“ в село Първомай, където дейностите са идентични – нов асфалт, ремонт на шахти, нови бордюри. На част от двете улици се подменя и водопровода, а освен тях нов асфалт ще има и върху част от ул. „Самуилова крепост“. Изкърпване ще се извършва на ул. "Брегалница", с. Кулата. Фирмата „Живел Енерджи“ ООД подписа договор с Община Петрич за ремонт на четири улици в села.

Първата е ул. "Васил Коларов", с. Марикостиново, която ще бъде с нова настилка, ще има нови бордюри и отводнителна решетка. Втората улица в село Марикостиново, която е включена в тези средства, е ул. "Братя Миладинови".

Тя също ще бъде бетонирана и ще има нови бордюри и отводнителни решетки. Благоустрояване започна и на ул. "Витоша", с. Кърналово. Първо се подменя водопровода, а след това ще има нова настилка.

Третата фирма, която спечели поръчка на Общината за ремонт на улична мрежа е „Стройкомерс - 58“ ЕООД. Фирмата започна ремонта на улицата, която води към черквата на с. Генерал Тодоров. Освен настилка ще бъдат поставени бордюри и изградена отводнителна решетка. Предстои започване и на ремонтни дейности на ул. "Христо Ботев", с. Рупите.

Улицата ще бъде ремонтирана, ще се ремонтират канализационните шахти, ще се изгради нова отводнителна решетка. Приключва обществената поръчка за ремонт на улици в още три села на община Петрич – ул. „Старошево“, с. Старчево, ул. „Т11 – Т13“, с. Тополница, ул. „Т14 – Т16“, село Тополница, и ул. „Калабак“, с. Михнево. Изброените улици са без настилка, ще бъде сменен и водопровода преди полагането на такава. Само една фирма кандидатства по поръчката. Работа по изграждане на канализацията в село Кавракирово също предстои да започне. Ще се изгради основният канализационен клон на селото, който ще отвежда всички отпадни води.

До всеки един от имотите са предвидени сградни канализационни отклонения. Строителните дейности се извършват поетапно. Средствата за ремонтите бяха отпуснати на община Петрич с постановление на Министерски съвет. Разпределението им стана след проведена среща между кмета на общината Димитър Бръчков и кметовете на села.

Междувременно се наложи извънредно да се ремонтира и критична улица в село Дрангово, аварийно се извърши частично бетониране и отводняване на улица и в село Митиново. В момента се изпълнява и поръчката за изкърпване на уличната мрежа в по-малките населени места на община Петрич.

16 коментара
31 Юли 2021 13:18 | Първомаец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Асвалтирайте и пред заводо на Киро Петка че като пръдне прае бая дупки в асвалто


31 Юли 2021 13:40 | Асен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Краденето пак почна!


31 Юли 2021 14:33 | Пастало
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Г-н Бръчков кога нещо ще направите за с. Ключ, което има май - слабия кмет в историята си. За 15 години има 2 бетонирани улици. Вие от ГЕРБ имате вина за избора на този кмет, който нищо не прави. Писна ни и ние плащаме данъци. За съседните села има пари за Ключ нищо. Строшихме си колите.


31 Юли 2021 14:51 | Бишето
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бричков ките еба у стария газ каменчо ките опрае само


31 Юли 2021 15:51 | Киро
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ееее боклук вземи да закърпиш дупките по града. Целия град е гробница.


31 Юли 2021 16:09 | Чапай
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И у градо се кърпят дупки, и до Петка ке стигнат оти "Цар Симеон" целата ке се асфалтира. Ама като рекох Петка и като го знам какъв л****мет е - та се сетих за една история:
Чапай и Петка са на корида и Петка решил да се прави на тореадор. Ама бика го подгонил и Петка хукнал към трибуните. Взел, че се подхлъзнал нещо и паднал. Бика се спрял изненадан и през това време другите тореадори му видели сметката. Чапай вика на Петка: Ле-еле, как не напълни гащите?! А Петка му отговоря: Че на какво мислиш се подхлъзнах ...


31 Юли 2021 16:28 | Асен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Големата ИнжИнерка Катя ама на кила и с дебелия гъз от ОА- петрич, па се е разписала


31 Юли 2021 17:50 | Нино
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Струма защо не пишете, за снощната акция на жандармерията, в село Първомай. При Иво масата в заведението?


31 Юли 2021 17:55 | 112
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ай кмет ли си, какво си. Така ли се прави ремонт, на ул. Цар Симеон. Целия асвалът е на вални, а шахтите са стари, и са под нивото на асвалта, и са като дупки. Така ли се прави ремонт?


31 Юли 2021 21:25 | Чапай
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти да видиш :-) "АсВалЪТ е на вАлни" ... Четири думи - четири грешки. Иначе гол-е-е-е-ем специалист. Би било добре да знае, че тревата замайва, та от това може да му се вАлнува :-)


31 Юли 2021 21:47 | Асен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ИнжИнер Катя .....


31 Юли 2021 23:56 | 789
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бръчков е пияница и наркоман


01 Август 2021 00:17 | Боби
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тест за наркотици, трябва да му се направи на кмета!


01 Август 2021 14:40 | От Подгорието
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бръчков е най успешния кмет. Направи много за Подгорието. Особено новия път. Такъв път никога не сме имали.


01 Август 2021 21:03 | Петрич Калифорния
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Селяк еби си путката майчина


02 Август 2021 09:29 | Коларец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво да кажем за ул. Малчика в Коларово. Централна улица под всякаква критика. Дойдоха, мериха, казаха, че тя ще е първата която ще се асфалтира на пролет. До сега нищо. Да не говорим, че осветление няма близо месец.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар