Започна се! Кресна под обсада! Проверяват десетки адреси за изборни туристи! Полицията на крак

11 октомври 2019 15:50   46 коментара   32550 прочита


Десетки къщи в Кресна са обект на проверка за откриване на изборни туристи - нови жители на Кресна, регистрирани преди около 6 месеца в града.

Тази сутрин изненадващо полицаите щурмуваха над 30 адреса, посочени като местоживеене на разни хора, пришълци в града преди малко повече от 6 месеца, практика позната, за да се увеличи броя на гласоподавателите в полза на кандидат за кмет. Регистрират се най-малко 6 месеца преди изборния месец, за да отговорят на условието за уседналост. Резултатите от проверката ще съобщим по-късно.

Припомняме, че многократно в полицията бяха подавани сигнали, че един от кандидатите за кметове в Кресна регистрира хора от всички краища на България, има и македонци, които да му служат в предстоящите избори.

Сигналите бяха подавани от разни политически партии и жители на града, че на техните адреси са регистрирани хора, които те не познават. Внушителна е цифрата на новите жители на Кресна, които според мълвата никой не е виждал.

Днес полицията трябва да установи дали се касае за познатия изборен туризъм, или Кресна просто се е превърнала в предпочитано място за живеене, та стотици са се настанили тук от началото на изборната година.

Очаквайте подробности от полицейския щурм. Започнаха да постъпват и сигнали за развилнели се купувачи на гласове почти навсякъде в Пиринско. Преди около час в редакцията ни се получи и сигнал за изборен туризъм в благоевградско село, където са били регистрирани над 60 македонци, албанци и някакви лица с арабски имена.

Изобретателни са мераклиите за кметове в областта, работа на полицията е да докаже има ли престъпление в подобни действия. Очаквайте подробности от полицейската акция в Кресна.

П. Костадинова


Още за: проверка   жители   полицаи   щурм   Още от: Общество

Принтирай статия
46 коментара
11 Октомври 2019 16:23 | Електорат
Оценка:
24
 (
38
 гласа)

Нормално схемите на герб са ясни отдавна. сега девизът им е "Работа Работа Работа"

Да се чете

"Кражба Кражба Кражба" Нема такава държава!


11 Октомври 2019 16:43 | ДС
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

В Благоевград/предел махала/ и селата в общината е същата история! Ама, нали"родната полиция"ни пази!!!


11 Октомври 2019 16:43 | 123
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А СЕГА НА КОИ СА ХОРАТА ДА НЯМА ПРАВОДА ИЗЛЕЗЕ НА ИЗБОРИ, СРАМОТА БИЛИ ТЕ С ДЕВИЗ ААААА


11 Октомври 2019 16:55 | фиф
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Така е, убаво место е Кресна, а още по-хубаво е хотел "Бриони" . И на футболистите от АРДА Кърджали фного им се аресва и на ромите на Дунгето! Само дето родната полиция няма до отиде там, за да провери! Бунтовна Кресна вижда всичко! На 27 смело и с много разум, народа ще накаже наглите!


11 Октомври 2019 16:56 | Колчагов
Оценка:
11
 (
27
 гласа)

Проверете хотелчето на Караджов? Колко данни е взел от хотела си и ги е набутал в списъците? Само Арда Кърджали и другите му гости.


11 Октомври 2019 17:24 | Независим
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Всички го правят ама дали всички ще се проверяватКато разрешиха мажоритарното гласуване да бяха помислили, че всички близки и познати ще се подкрепят и преференциите за съветници също


11 Октомври 2019 17:37 | 1111
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

А сега Георгиев! Вашият град, дето казваше, че бил добър! Подготвял си се от рано за измама. Срам за теб!


11 Октомври 2019 17:48 | 2222
Оценка:
-11
 (
21
 гласа)

Гласувах за Георгиев минялия път. СЕГА СЕ ПРОКЛИНАМ-ИЗМАМНИКНАГЪЛ


11 Октомври 2019 18:18 | Софри заведения музики
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А да видим след 27. 10 дали тая програма ще продължи. Спускана ви е работата. Още малко им остана на някои дето лежала три мандата


11 Октомври 2019 19:31 | !?
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

От Герб само Гердов и сливнишкия кмет могат да работят, работят, работят.


11 Октомври 2019 20:43 | Арест
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Комунистите пак се изкарват жертви. Защо като Миле е регистрирал изборни номади, Вие не сигнализирахте прокуратурата? Подавате сигнал срещу кандидата на ГЕРБ, излагате доказателствата и край с Бай Миле. Сега се сърдите, че някой е пуснал срещу вас сигнал. Вие покрай регистрираните 150 човека на другите кандидати, се улеяхте и регистрирахте 530. Сега полицията ви е виновна, че си върши работата и ви влиза в домовете, защото сте регистрирали по 30 човека в тях. Бетер едно друго малцинство сте. Заплашвате пак с протестите на бунтовна Кресна. Естествено, че ще използвате невинните баби и дядовци за жив щит. Типично във ваш стил. Там им е мястото на първа линия на бойното поле, а вие кукловодите ще сте се окопали дълбоко в окопите. Подмененият вот, си е подменен вот. Престъплението е на лице. И всички, които са си позволили да използват гласовете на новорегистрираните, трябва да си понесат последствията.


11 Октомври 2019 20:59 | viktori
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Банкетски се уля този път, да си купиш избори и да докараш толкова туристи, е в типичен негов стил, видяха го какво преддтавлява 4 години, окрадоха общината покрай стоичков и братовчедка му, и като няма гласуващи за него, си вкарва отвън момчето, само и само да му викат кмето, вижте само на кои адреси са регистрирани по 15 човека в къща, все на БСп активисти от кресна, начело с лидера им Пешо, жалки са всичките около банкетски и софричков, да жиее БСП- Банкетски- Софричков -Перо


11 Октомври 2019 21:07 | ощава
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Схемата на Емилия Дебелата се разпадна. Дебелият пръх днеска се скри. Вън от общината некадърнице един проект не спечелихте. Пак ли е виновен Кръстев ?


11 Октомври 2019 21:49 | Мишо
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

ДА СИ КАЖЕМ ЧЕСНО СБЪРКАХМЕ ЧЕ НЕ ПРЕИЗБРАХМЕ МИНАЛИЯ ПЪТ ИЛИЯН ДОБРО МОМЧЕ ВЪЗПИТАНО ПЪК НЕ КРАДЕШЕ КАТО ТОЯ ПИЯНИЦА ГОЕРГИЕВ ПЪК И МИЛЧО ЗА КЪДЕ СЕ БУТА


11 Октомври 2019 21:53 | Тони
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Да и нашият квартал почти всички за за Илиян


11 Октомври 2019 22:17 | Ибк
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Илиян хич не крадеше. Абе айде моля ви се .От Тея четримцата кандидати + Газалено, не знам някой от тях да не краде. Те и политическите партии, които представляват са пряко или косвено намесени в управлението на Кресна от последните 25 години .Съветници, заместник-кметове и всякакви други въртележки. Всички кандидати говорят за промяна, но се замислете. Шунтов е над 12 години в управлението на Кресна, Газалено над 10 години, Илиян над 10 години, Миле над 10 години с негови назначени заместник-кметове и поставени хора, Чаушо с негови назначени заместник-кметове и поставени хора над 10 години .Тези ли хора са символ на промяната? Достатъчно образовани ли са да ни представляват пред инвеститори, правителство, конференции на общините ?Имат ли размаха и опита да изправят общината на крака? Времената на дребните далавери от обществени поръчки и работа на дребно трябва да свърши .Докато не се намери млад, образован човек с опит в България и чужбина, нищо хубаво не ни чака от тези кръчани


11 Октомври 2019 22:40 | хнднгсз
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

ей ЧАУШ сега ти ке ми платиш Акто гат мръсна


12 Октомври 2019 06:17 | А.А.А
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Ей тапанари, защо сте толкова зелени, я се огледайте вижте кои са срещу Георгиев, вечно и постоянно облагодетаствани от благата на Общ. Кресна, крадците, некадърниците и така наречените пишман бизнесмени на които Георгиев им отреза кранчето. Сега ревът, неги ли е срам, пък и пак към баницата драпат мамичката им. Ей Илианчо пък ти с тоя Шунтата имате ли цръно в очите, хванете се под ръчичка и се скрийте където и куче не минава. И за последно от 1990г до сега такъв кмет като Георгиев не е имало, е има трески за делане но от първия мандат съм сигорен че се е поучил. Желая му успех сред тая хуна айдуци всички ги знаем няма нужда от имена.


12 Октомври 2019 08:33 | седесар
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

за последно от 1990г до сега такъв кмет като Георгиев не е имало, е има трески за делане но от първия мандат съм сигорен че се е поучил. Желая му успех сред тая хуна айдуци всички ги знаем няма нужда от имена.


12 Октомври 2019 08:39 | арда
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

милчо, скара бира за манталитета ще има ли на корем
а па Иванчо да се скрие


12 Октомври 2019 08:39 | До горният
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

По самото обръщение -"Ей, тапанари,... ", си проличава много ниското, ВИ ниво на култура. Та в този ред на мисли, съветите, Ви, подкрепени с обиди са траги-комични. Съвземете се. Спрете ракиите или си питие хапчетата. Съгласна съм, че Георгиев е добър човек, но далеч не е добър управник на Община .За управител на мивка и магазин може да става, но за кмет -НЕ. В Сливница, Градешница, Брезница, Стара Кресна, Ощава, Влахи няма един пирон забит от него. С какви очи ще ходи по селата да агитира и дава обещания ?Не се прави така. В съседната община Симитли се работи във всички населени места едновременно. За нас от селата не направи абсолютно нищо. Даже обратно. Който му се опълчваше и имаше смелостта да го критикува, беше смазан. Пример с жителите на Градешница, които възродиха отбора и стадиона си.


12 Октомври 2019 08:43 | радев
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Ощава, Стара Кресна, Влади, + всички туристи на Хладката баня са твърдо за НИКИ ГЕОРГИЕВ и неговия екип !
Останалите нека се учат


12 Октомври 2019 09:06 | До горният
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Туристи ?За регистрираните изборни туристи ли говорите? Или за стопанина на ощавската баня, който изреза гората наоколо и продава нелегално дърва? За Паши, който всяка година си прибира по 50-60 кубика дърва от района, в който е кметски наместник? За Гъзалено, който има да плаща 40 000 лева на общината от продажбата на дърва за огрев и целуоза придобити от общинските гори? Трезво мислещите хора наистина ще трябва да се учат, защото си мислят, че кмет се избира и преизбира по свършена работа, а не по рекламни статии в платени сайтове, банкети и подкупи.


12 Октомври 2019 09:17 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Излишно cĸ палите. На тези избори вcички са щмекери. Полицейска акция в 12 без пет. Един Господ знае какъв ще е изхода от цялата дандания. Николайчо срещу Ламята. В София АБВ на Първанов подкрепя Мая Манолова, в Благоевград подкрепя... Камбитов.. Съвсем сериозна... порнография. Или таен заговор срещу Борисов. Полицията ги виждам като наблюдатели на ООН. И ги оправдавам.
Десните на гъби!!!


12 Октомври 2019 09:28 | До всички
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хората не са глупави. Всичко се знае. Кой ял кой пил кой крал. Всичко ще стане ясно на 03. 10. Тогава ще видим къде ще се скрият победените и как ще гледат хората в очите. Успех на работливия човек. Вие знаете кой е той.


12 Октомври 2019 09:57 | 2222
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Не спира да се рекламира този Георгиев!!! Живея в чужбина, но се прибирам два пъти годишно в родната ми Кресна. Няма нищо променено в положителна посока, освен че общината се пука от назначения. Жалко, само платена реклама си Николай Георгиев!


12 Октомври 2019 10:05 | 1111
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Обкръженеито ти кмете те дърпа в пропастта! А може и да сте си лика- прелика! Хората искат работа, а не банкети. Прекалихте..... и ще загубиш


12 Октомври 2019 12:59 | 1111
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А СЕЛО ПЛОСКИ КОГА ЩЕ БЪДЕ ПРОВЕРЕНО. ТАМ СА РЕГИСТРИРАНИ 160 ДУШИ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС А ТЕЗИ ХОРА ДОРИ НЕ СА ИДВАЛИ И НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ Е СЕЛОТО. ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА ДА СИ СВЪРШАТ РАБОТАТА И ТО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ. НАЙ-СЕТНЕ СЛЕДВА ДА БЪДЕ НЯКОЙ НАКАЗАН ЗА ТОВА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ


12 Октомври 2019 13:22 | радев
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ники е #1.


12 Октомври 2019 13:57 | ф
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ники махни Газелено нали като кмет те хвана да крадеш ток на магазино а сега иска да крадете заедно От този за нас не остана Дано спечелиш та да прекраме по край теб вСпартак


12 Октомври 2019 14:10 | Независим
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

От всички досегашни кметове, Георгиев е най-свестен, От обкръжението му има какво да се иска, но да се молим Ламята да ни управлява, че тогава жалба ни майка


12 Октомври 2019 14:17 | В
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тоя Миле защо не го разследват за хотелчето му, за купуване на гласове и за рекет на хора, за купените му дипломи, а за бившите барманки????? има и още


12 Октомври 2019 14:35 | Ух пък вие
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Всички сте правили алъж вериж. Сега се сетихте да си вадите кирливите ризи


12 Октомври 2019 14:38 | 123
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Слушайте утрепки долни не ни интересува нито хотела на Миле' нито барманките му, Важно е да се направи нежто за умрелия град, Водата немойе да я дигне без знанието на обжтинския савет, Даите други аргументи, Нямате, А какво направи Георгиев, какво обежта на предишните избори, Изкараите всицко на бяло, СИТЕ КОИТО СА РЕГЕСТРИРАЛИ ХОРА СПИСАКА НА ВРАТАТА НА ОБЖТИНАТА ДА ГИ ЗНАЕМ ОТ КОЙ СА И ОТ КАДЕ СА, Ако са на адреси на хора от Обжтината Уволнение на тези и солидна глоба, Даже затвор какво е това други жте ни решават садбата,


12 Октомври 2019 16:48 | До 123
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Иване, лесно разпознаваем си, по неграмотността и незнанието. И долу ръцете от града! За него не може да говориш, нямаш капацитет. Ако е умрял някой град, това е този, който е в главата ти и би трябвало да ти помага да мислиш. Етикетът ти от първото изречение е валиден само за теб.


12 Октомври 2019 17:21 | З
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Щом закона го разрешава всеки да си регистрира който колко иска избиратели


12 Октомври 2019 17:37 | .....
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А ако някой е с корени от Кресна, но живее в друг град и се откаже от правото си да гласува там, защото е припознал някой от кандидатите за кмет или съветник като свой? Нали ще гласува само на едно място? Законът му дава право. В тази страна може ли да си свободен човек и имаш ли право на избор, за да осъществиш своя вот? За тези, които идват да гласуват от една съседна държава - може, няма полиция и заплахи. Но на останалите в България се гледа като на престъпници.


12 Октомври 2019 18:19 | Арч
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За тези с корени от Кресна съм съгласен ама за всички тези с имена юсуф, алу, мустафа керем адем, демир, е срамота.


13 Октомври 2019 04:42 | А.А.А
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Просто не мога да се сета кой е с корени от Кресна че немога да се сетя??? Пак ще кажа ей тапанари ни е сме потомци от махалите и селата на с. Влахи, с. Ощава, с. Ст. Моравска и така нататак. А за тоя дето е от чужбина седи си там и недей ръси мозък, защото такива като теб родолюбци осраха позицийте на българите на вън. Плъховете първи напускат кораба. И моляви като се пребирате давайте го по спокойно не се правете на големите баровци знаемве какви мишки сте. Хайде чао и успешна надпревара на всички кандидат кметове, й най вече на Георгйев. Да ви е хайрлия.....


13 Октомври 2019 07:43 | Петров
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Не съм избирател от град Кресна, но по стечение на обстоятелствата познавам Илиян Кръстев. Възпитан, образован и принципен млад мъж. Има опит в общинската работа, което трябва да се оценява от избирателите. Може би е допуснал някакви грешки в предното си кметуването, но ако не са фатални, не се карайте, а си го изберете на 27 октомври.
Успех Кресна!


13 Октомври 2019 07:55 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Най-трудно се свалят местни феодали в малките общини. В първите години на промените властта се даде на СДС-то. Раздадоха земята и унищожиха местната промишленост. Кой успя-напълни гуша и толкова. Към 99год. предимно седесари, барабар с кметовете тръгнаха на Запад и не се върнаха. Останаха на доизживяване текезесарите плюс лумпените, които си одъртяха по кръчмите. Ако някой вижда голяма разлика между Георгиев и останалите претенденти... жестоко се лъже. Устройване на себе си и група от 50-на човека от родата на общинска длъжност със сигурна заплата и толкова. Родът на Георгиев срещу родът на Ламята. Това остава и след изборите като общо впечатление. Дали се е случило около Дупница или около Кресна-няма разлика. И файда.


13 Октомври 2019 08:04 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Спасението го виждам в надпартийна местна личност-един от тези млади хора, които всяка сутрин тръгват към големите градове, но не като собственици на фирми, а работещи във фирми. Имате такива и от Кресна. Търсете ги и им давайте кураж. За нещо повече. Рано или късно това трябва да се случи. Другия вариант го виждате всеки ден.


13 Октомври 2019 10:37 | Да
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

За Илиян 100 % съгласна. Възпитан и образован и няма да си назначи родата на работа. Кресна има нужда от млад, борбен и принципен човек


13 Октомври 2019 13:58 | Наглите
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нали наивни те хора му дадоха шанс два мандата. Избройте на списък направеното от него и оставено за спомен на общината за неговите 8 години.


13 Октомври 2019 17:24 | До А.А.А
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

А. А. А написа:с. Влахи, с. Ощава, с. Ст. Моравска и така нататак

Когато го писатози коментар, нямаше много мозък в главата... освен това използвайки езика на омразата няма да доведе до нещо добро... Всеки има право да го дава, както си иска.. тикато спиш цял живот, не са ти другите виновни... Народа в по - голямат си част не е глупав за да избере червената чума отново.. и да страда още 4 години..


13 Октомври 2019 22:38 | ЗАПОЗНАТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това е практика в цялата страна. И в Благоевград преди около 7 месеца масово се предлагаха по 100 лв за регистриран човек. Казваха регистрирай си в апартамента 10 души и лапаш 1000. Моля полицията да се самосезира и за Благоевград. Да се провери къде има по 10 квартиранти в един апартамент. Лесно е ама нарочно не искат да ги изловят!!! ВЪЗРАЖДАНЕ ще дойде на власт след няколко години и ще сложи нещата в ред.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар