Започна реконструкцията на ГКПП - Кулата

22 ноември 2019 13:42   4 коментара   8995 прочита


Започна реконструкция на ГКПП - Кулата. От Агенция „Митници“ съобщават, че са възможни промени в организацията на движението през граничния пункт, в съответствие с плана за ремонтните работи. Те ще се осъществяват на етапи, за да не се спира преминаването на превозни средства.

Настилката на трасетата за леки и товарни автомобили ще бъде подменяна на няколко етапа. На етапи ще бъдат подменени и четири от шестте канара на пункта, като постоянно ще работят по два кантара в посока. След ремонта всички везни на ГКПП Кулата ще бъдат разположени на нивото на настилката. Очаква се тази мярка да облекчи и ускори преминаването на товарните автомобили.

При ремонта ще бъдат подменени още подземната инфраструктура и осветлението, ще се ремонтира навесната конструкция над пътното платно, ще бъде модернизиран съществуващия трафопост, ще се поставят нови кабини за работа на служителите, ще бъдат изградени нова рентгенова площадка, както и пречиствателна станция за отпадните води.

Реконструкцията на ГКПП Кулата се очаква да приключи през пролетта на следващата година.

К. Тодоров

4 коментара
22 Ноември 2019 14:27 | Апашко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

До тук нищо за ускоряване на преминаването а само кражба да премахнат нап от там никаде го няма в европа та даже в наскоро приетата хърватска и да комбинират паспортен контрол с кантарите


22 Ноември 2019 17:58 | Йонко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

МНОГО са досадни на границата, по бързо в Шенген да влизаме и всички дим да ги няма от там.


23 Ноември 2019 00:04 | Петър
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Като приключи ремонта ще го "ВИДИМ" Шенген .....ама през крив макарон .....


23 Ноември 2019 09:23 | Гошо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За България Шенген няма да има. КОЙ още не разбрал?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар