Започна премахването на пашкулите на борова процесионка в парк Свети Врач

02 април 2024 15:00   5 коментара   3864 прочита


*Тази вечер ще се извърши и химическо третиране срещу боровата процесионка и кърлежи*

Община Сандански започна механичното отстраняване на пашкулите на боровата процесионка в парк "Свети Врач", като всички събрани гнезда на ларвите ще бъдат унищожени термично.

С цел ефективна борба срещу вредителя и контрол над популацията, тази вечер парк „Свети Врач“ ще бъде обработен допълнително с разрешени за ползване биоцидни препарати, в препоръчителната за употреба концентрация.

Всички обработвани площи ще бъдат обозначени с информационни табели.

Междувременно, тази вечер започва и третиране на обществените площи в град Сандански и населените места в общината срещу кърлежи.

Дезакаризационните мероприятия на обществени пространства ще се извършват след 18:30 ч. по предварително изготвен график.

При обработката се използват разрешени за ползване биоцидни препарати, в препоръчителната за употреба концентрация.


Още за: Сандански   парк   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
02 Април 2024 15:54 | До еколозите в общината
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Така не се прави! Правите едни разходи, без да има ефект! Синейс е препарата, но не сега когато има най-много почиващи! Жалко, че правите за смях ръководството!!!!


02 Април 2024 16:48 | Горски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По добре късно отколкото никога колега, така че по добре да се спаси парка


02 Април 2024 17:52 | До горски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вие видяхтели как се свалят пъшкулите? Пълна пародия! Така не се прави!!! Подемник Григоров ще си вземе парите без да има ефект!!! Човека които е във вишката му е разпоредено, но от кой? Има достатъчно лесовъди в този град!!! Дайте идея как драги ми горски? Едва ли може да дадете идея!!! В Пуцовете такъв урок и преподавател няма!


02 Април 2024 20:44 | точен
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

НАЙ-НАПРЕД ПРЕМАХНЕТЕ ПАШКУЛИТЕ С ПРОЦЕСИОНКИ, КОИТО СА СЕ НАСТАНИЛИ В ОБЩИНАТА . ЗАПОЧНЕТЕ С МАЛКАТА ГЪСЕНИЦА, СТОЯЩА НАЧЕЛО НА ПРОЦЕСИЯТА . МИНЕТЕ ПРЕЗ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ВЛАЧЕЩИ СЕ СЛЕД НЕГО И ЛИЖЕЩИ ДИРНИКА МУ НАЧАЛНИК ОТДЕЛИ И СИЕ ДУШЕПРИКАЗЧИЦИ И ...ЦЕЛИЯТ ПАШКУЛ В ОГЪНЯ. ТАКА ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ СЕ СПАСЯТ ОТ ТОЗИ ТОКСИЧЕН, ПРИМИТИВЕН И НАГЪЛ ЕКИП ПРЕДИ ДА Е ТРЪГНАЛ НА НОВА ПРОЦЕСИЯ.


03 Април 2024 09:35 | Кмета
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Не ревете да не се върнат Котевци и компания на власт да ви вдигнат пак данъците с 300% и да видите какво е кражби, части от 5лв. да се изписват по 500лв.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар