Започна монтирането на подземни контейнери за битов отпадък в центъра на Благоевград

12 юни 2019 13:38   1 коментар   5002 прочита


Започна монтирането на първите подземни контейнери за битов отпадък в Благоевград в района на площад „Македония“. Първоначално ще бъдат поставени 8 броя модерни съдове за смет. 3 от тях ще бъдат разположени в пространството между сградата на Камерна опера и Минералната баня, други три ще бъдат монтирани при ул. „Гьорче Петров“ под НАП, а два при паркинга под площад „Македония“. Контейнерите са с опция за комбинирано повдигане на капака, като има възможност за ръчен и крачен контрол.

Постепенно Община Благоевград ще надгражда проекта, като подобни съдове за смет ще бъдат поставени и на други места в централна градска част, както и в кварталите.

Подземните контейнери имат редица предимства пред стандартните такива. Те разполагат с качествени гумени уплътнители, които не позволяват разнасянето на неприятна миризма във въздуха. Температурата под земята е по-ниска от тази на повърхността през лятото и е постоянна, което гарантира по-бавното загниване на отпадъците. Освен това досегът на неоторизирани лица до контейнерите е ограничен. Друго предимство е по-голямата вместимост на съдовете, както и лесно и бързо обслужване, и поддържане. Поставянето на подземни контейнери е поредната стъпка за по-чиста околна среда.

 

1 коментар
12 Юни 2019 16:50 | в изгнание
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Не остана зелена площ в този "град"!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар