Започна акция по ваксиниране на бездомните кучета в Благоевград

17 април 2014 17:09   11 коментара   15173 прочита


От днес започна акция по ваксиниране на бездомните кучета. След многобройните сигнали на граждани, за нашествието на бездомни псета, кастрационния център към общината започна активни действия по прочистване на града от кучетата. По закон, ефтаназията на животни е забранена. Кастрацията обаче става бавно, съобщиха от общинската администрация. Само за едни ден, обаче през тази неприятна процедура преминаха 20 кучета. С помощта на специализиран автомобил и пистолет за упойване, бездомните кучат бяха прибрани за кастрация. Според запознати за истинското нашествие на четириногите има виновници. Това са хора от други общини, които извозват с бусове кучета в посока Благоевград.
 
 
 

П. Петрова  

11 коментара
17 Април 2014 17:37 | аууу
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Малииии тия па ги ваксинират? Обезпаразитете ги даже..


17 Април 2014 18:40 | Пешо
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Щом еФтаназията е забранена, минете към евтаназия и града ще се прочисти от тази напаст.


17 Април 2014 22:47 | СМЪРТ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не да ги ваксинират-ДА ГИ ИЗТРЕБЯТ ДО КРАК!


18 Април 2014 08:49 | гневен
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Колко грешни пари ще изтекат в канала само и само да удовлетворим капризите на така нар. защитници на животните. Де да имаше и такива защитници на нас -хората. Много българи живеят под прага на бедността и едва свързват двата края, здравеопазването ни е в тотален колабс и вече редовно умират хора заради това... а видиш ли пръскаме луди пари да обгрижваме помиярите, които ни хапят до смърт, ръсят бълхи, кърлежи и всякакви болести... ние сме откачено племе и си заслужаваме помията, в която сме се накиснали до уши и позволяваме на всякакви психопати (като защитниците на кучетата) да ни дърпат в помията и да ни пречат да се изчистим веднъж за винаги от пристрастености и зле разбрани цивилизованости!


18 Април 2014 09:45 | Редакторо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"П. Петрова" отново демонстрира неграмотност и заблуждава аудиторията.
1. Браво, "Пешо"!
2. Евтаназията не е забранена. Прилага се при определени изисквания.


18 Април 2014 11:08 | до редакторо
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ти коментирай темата за кучетата, докато не са наръфали някъде, това за грамотността си го демонстрирай пред жена ти.


18 Април 2014 13:33 | аман
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Чувствам се отвратително, когато седна в заведение да пия кафе или да се храня и постоянно ме наобикалят кучета и котки .Такова нещо няма да видите никъде в Европа! Всяко нещо си има граници на поносимост. Не ни карайте да се вземем в ръце и сами да се изчистим от уличните помияри. Аз имам дворно куче, обичам животните, но това с уличните кучета взе да ми писва


19 Април 2014 09:53 | Благоевград
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Предлагам да се направят хранилки за кучета в целия град. Да се забрани на децата да играят по площадки и градинки. Да се налагат много големи глоби на хората, които кучетата (или друго животно) са ги нападнали. Кучето е преценило, че този човек е за на ръфане и човека трябва да плати обезщетение на кучето. Да се направят специални чешми за кучетата. Ако се сещате за други придобивки за подобряваме жизнения стандарт на животните, моля предлагайте.


19 Април 2014 09:54 | ???
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А защо вас да не евтанизират, безполезни голтаци и неудачници? Забележил съм че най-големите шушумиги са най-агресивни към кучетата. Страхливци спрямо хората, тигри спрямо кучетата (но само на думи, страх ги е иначе и от кучета).
Уличните животни нема да изчезнат докато не се премахне причината за съществуването им. Кучета, мачки, плъхове, и лисици може да има, докато намират храна.


19 Април 2014 14:56 | doktor
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Сбъркана е любовта към животните с елементарни правила за превенция. Нека фактите говорят:
85 процента от всички случаи на ехинококоза в Европа се падат на България и Румъния, а от тях 75 процента са нашенски. Да не говрим и за другите паразити и заболявания, които принасят - глисти, кърлежи и т. н. Израз на невежество и простотия и криворазбрана любов към животните е децата ни да играят сред кучешки екскременти, а това че са кастрирани не ги прави безопасни. Свидетел съм как нападнаха една жена в центъра на града и само намесата ни ( бяхме няколко души) я предпази от ухапвания.


19 Април 2014 19:20 | до ???
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

А бе, много неща си забеЛЕЖИЛ, но не си ЗАБЕЛЕЖИЛ че си неграмотен! Или пък си НЕКОЯ МАЧКА?!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар