Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова откри Работилница на Дядо Коледа

11 декември 2017 14:29   1 коментар   5821 прочита


Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри Работилница на Дядо Коледа. Тя поздрави ръководителите и участниците в инициативата, като им пожела успешна работа. „Изключително ми е приятно на днешния ден, за пета поредна година, да открия Работилница на Дядо Коледа.

Инициативата за децата на Благоевград доказа, че има своето място в културния календар, особено в най-светлините коледни празници“, каза заместник-кметът Христина Шопова и благодари на домакините от Общинска градска галерия. „Идеята е да срещнем изкуствата, да срещнем и децата с изкуството, да отворим сетивата им и аз съм сигурна, че сред картините, те ще творят още по- красиви неща.

Децата на Благоевград са доказали, че са много креативни, много сръчни и много умни и аз заставам зад думите си с много аргументи и твърдения, защото знам ежедневно какво вършат и как работят. Искам да благодаря на родителите, затова, че подкрепяте децата си във всички тези инициативи и сте наши коректори. Имаме нужда и от това, но най-вече благодаря, защото подтиквате децата си ежедневно да бъдат в различни школи, да работят с изкуството. Това създава едно ново поколение“, допълни Христина Шопова, заместник- кмет на Община Благоевград. Тя заяви категорично, че ще Общината ще продължи да подкрепя и ще помага за осъществяването на идеите на децата на Благоевград.

Специални благодарности бяха изказани на преподавателите, които водят и предават своите знания на благоевградските деца. „Пожелавам на всички щастливи, весели коледни празници! Мотото на коледната програма е „Сподели любов, сподели добро…“ и съм сигурна, че когато човек прави добро, то се връща, така че ако умножим всички доброто, то ще се върне към нас и към нашия град“ допълни заместник- кметът Христина Шопова.

Градска художествена галерия в Благоевград се превърна в истинска творческа работилница,а в джуджета се превъплътиха малчугани от града. Пъстра, празнична програма в първия ден на работилницата, представиха талантите от Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. В уютното пространство на галерията до 22 декември, от 9.00 до 17.00 часа ще творят над 1000 деца от града. Помощниците на Дядо Коледа ще рисуват, изработват коледни украшения и подаръци за своите семейства и приятели.

1 коментар
12 Декември 2017 11:23 | Срам
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Срамно е за Благоевград да има такъв зам. кмет.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар