Заместник-главен прокурор Иван Гешев и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бяха сред официалните гости на церемонията по дипломиране на абсолвентите от ПИФ при ЮЗУ

19 април 2019 14:50   14 коментара   13258 прочита


Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов бе официален гост на церемонията по дипломиране на абсолвентите от Правно-исторически факултет при ЮЗУ „Неофит Рилски“. Той поздрави възпитаниците на висшето учебно заведение, техните преподаватели и родители. „Вълнувам се почти колкото Вас. Връщам се години назад. Дипломирането е много важен етап от живота на човек. Много важно стъпало от житейската стълбица. Пожелавам Ви да не бъде просто стъпало, а трамплин към върха. Казват, че до върха се стига, ако пълзиш или летиш. Аз не съм привърженик на това твърдение, смятам, че върхът трябва да бъде изкачен, с усилия, труд и с воля.По пътя за върха, опознаваш планината, когато се обърнеш назад виждаш и пътя, който си извървял и стъпките, които си оставил. Пожелавам Ви всеки от Вас да изкачи своя връх. Поздравявам преподавателите за високото ниво на образование. Вие, заедно с Вашите студенти правите, така че университетът да бъде пример, еталон за качествено висше училище“ каза в част от словото си кметът Камбитов.

Сред официалните лица бе още и заместник на главния прокурор при ВКП- Иван Гешев, който връчи дипломи на отличниците на випуска и поздрави, всички абсолвенти. „Вие сте хората, които трябва да спечелят битки, които моето поколение не успя, да промените неща, които моето поколение не успя. Сигурен съм, че с вашия ентусиазъм, ще направите нашата страна още по-добро място за живеене, каза Иван Гешев.

„В тази динамична среда, в която живеем е необходимо всеки ден да продължите да се образовате. Това, че днес получавате диплома, не означава, че трябва да спрете дотук“, каза доц. д-р Борислав Юруков, ректор на ЮЗУ.

Деканът на Правно-историческия факултет доц. д-р Габриела Белова също поздрави и изпрати Випуск 2019. „Този ден е празничен за всеки един от Вас, защото получавате заслужено признание за Вашия труд. Споделям гордостта Ви от постигнатото и радостта ви от перспективите, които се откриват пред Вас“, каза проф. д-р Белова.

На церемонията присъстваха още Катя Белова, председател на Окръжен съд Благоевград, комисар Кръстев,зам.-директор на ОД МВР - Благоевград., Атанас Бръндев, директор на дирекция Национална сигурност – Благоевград, представители на местната власт, на съда, прокуратурата, културни и образователни институции, роднини и близки на абсолвентите.

Студенти от 7 специалности- „Право”, „Публична администрация”, „Връзки с обществеността”, „Международни отношения,” „Европеистика”, „Национална сигурност“ и „История”, завършиха успешно днес и станаха повод за гордост на своите преподаватели и близки.

14 коментара
19 Април 2019 15:15 | Добре запознат страхливец
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Браво Струма доц. д-р Борислав Юруков, ректор на ЮЗУ - та Юруков даже не е и доктор и доцент. Други му написаха, не само професурата, а и докторантурата и доцентурата. Този дето Ви плаща да пишете за него само хвалби и махнахте статията как е станал „професор“ без нито една публикация по специалността е срам не само за университета, но и за града.
Сега заедно със свои приближени бивши кадри на ДС -Андреев и сие, водят университа стремглаво към пропастта и ако не им се вземе волана от ръцете- ЮЗУ определено не го чака бляскаво бъдеще. Спящия и страхлив АС дано се събуди вече..


19 Април 2019 15:22 | в изгнание
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Насо още ли не е подал оставка от поста! Нещо по въпроса?


19 Април 2019 16:03 | Злата
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Няма и да подаде, аз лъжа гщото много съм крала и сега ме е шубе


19 Април 2019 16:21 | Шишо Бакшишо
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Голям миш-маш сте изкензали с доц. и проф. на Белова, пък БоЮр ще ви ореже хонорара че сте го понижили.


19 Април 2019 16:37 | шушумушу
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

през 2014 г Прокуратурата разследваше и ЗЛАТА СОТИРОВА ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ДОКУМЕНТИ И ПРИСВОЯВАНЕ НА ИМОТИ, а сега тя тръгнала да обвинява кмета. А Дон Тодоров застрои целия град с фирмата на брат му, без да има конфликт на интереси с Об. съвет. Златке, подай сигнал и за това!!!


19 Април 2019 16:59 | Дончо
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Какво прави тоя лилипут зад Гешев, ами не хване да се скрие някъде. Срам е за цялата гилдия. Нито е доцент нито е професор, няма толкова умствен капацитет, а си е чисто и просто плагиатство.


19 Април 2019 17:17 | Минчо
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Скоро и двамаката в... Бобов Дол.


19 Април 2019 17:53 | 2452
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Поредните безработни! И какво като са учили, ще работят продавачи, или ще заминат в чужбина да хамалстват на полето!


19 Април 2019 20:29 | Едисон
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Поредните чантаджии с мераци за политици и крадци. Този тъп народ не разбра ли, че на страната са нужни инженери, химици, физици и др. подобни специалисти, които да ПРОИЗВЕЖДАТ, а не да лапат!


20 Април 2019 09:07 | апаш камбитов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Егати майтапа, двама доказани апаши официални гости на бъдещи юристи


20 Април 2019 11:57 | Дончо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Царете на комедията


20 Април 2019 12:20 | Лазар
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Камбитов днес официален гост с прокурора Гешев, а утре негов клиент


20 Април 2019 14:31 | ДоЕдисон, Лазар и другите
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Аман от платени идиоти, безмозъчни и безскрупулни плювачи, мрънкалници и хейтъри! Що не се скриете някъде и не изчезнете! Писна ни от вас!


21 Април 2019 00:27 | R
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На нас не ни е писнало. Като ти е писнало, скрий се ти и не чети.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар