Зам.-ректорът на ЮЗУ проф. Й. Гошев с концерт в най-авторитетния международен фестивал в България

01 септември 2020 11:10   2 коментара   2618 прочита


 Авторският концерт на проф. д.изк. Йордан Гошев е включен в програмата на най-авторитетния международен фестивал в България – „Софийски музикални седмици“. Концертът ще се състои на 8 септември 2020 г. (вторник) от 19:00 ч. в Камерна зала "България".

В програмата участват: проф. д.н. Филип Павлов, проф. д-р Ростислав Йовчев, проф. д-р Галина Апостолова, Симеон Гошев – пиано, проф. Йосиф Радионов – цигулка, доц. д-р Владислав Андонов – виола, Константин Кожухаров – обой, проф. д-р Атанас Карафезлиев – тромбон. 51-вият международен фестивал „Софийски музикални седмици“ ще се проведе от 6 септември до 1 октомври 2020 г. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 г. Международният фестивал "Софийски музикални седмици" се открива за първи път на 24 май 1970 година.

Постепенно се утвърждава като най-значителното за София и страната международно музикално събитие. Отстоявайки основната си цел - да представя пред българската публика най-значимото от световното и българското музикално творчество и изпълнителско изкуство на най-високо равнище - фестивалът получава международно признание с приемането му през 1982 г. в Асоциацията на европейските фестивали за музика, театър и балет, в която членуват престижните фестивали от цяла Европа.


Още за: ЮЗУ   концерт   гошев   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
02 Септември 2020 09:13 | Пир по време на чума
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Преливане от пусто в празно! На 1 човек от населението по 10 "професори", "доценти", "достотинковци" и прочее чантаджийски боклуци и лапачи, начело с крадеца Юруков.


02 Септември 2020 09:21 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Боже Боже тоя Гошев с тая Сашка Васева/възпитаничка на ЮЗУ/ не се трае и музикалните жанрове са абсолютно непонятни за този неграмотник....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар