Зам.-министърът на МВнР Георг Георгиев откри документална изложба в Правно-историческия факултет

22 февруари 2020 10:03   1 коментар   3714 прочита


В Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ бе открита изложба „140 години българска дипломатическа служба“.

Специални гости на събитието бяха заместник-министърът на външните работи на Република България Георг Георгиев и директорът на Държавния културен институт към МВнР Снежана Йовева. Те бяха посрещнати от декана на факултета доц. д-р Николай Марин. „Правно-историческият факултет е най-подходящото място за представяне на подобна изложба, защото във факултета се преподават няколко специалности, тясно свързани с външната политика.

Освен това се провеждат научни изследвания в областта на международното право, двустранните и многостранните отношения, които нашата страна развива. С оглед на бъдещите предизвикателства във външната политика е необходимо България да разполага с добре подготвени кадри в дипломатическата служба, за да се защитават българските национални интереси зад граница“, каза при откриването на изложбата доц. Марин.

Той изрази своята благодарност към Министерството и държавните органи за външни отношения зад граница за оказваната подкрепа на Югозападния университет при реализиране на различни международни образователни програми, проекти и инициативи, в които университетът участва. Доц. Марин отбеляза, че в рамките на девет месеца заместник-министър Георгиев посещава университета за втори път и увери, че доброто сътрудничеството между двете институции ще продължи и занапред.

„Изложбата представя 140 години дипломатическа служба. Този период демонстрира решимостта и смелостта на българската държава самостоятелно да се справя с огромни предизвикателства. Всяко едно от събитията, случили се през тези 140 години, трябва да бъде повод да се гордеем, че дори и тогава, когато сме се изправяли пред проблеми, ние сме успявали да ги преминем и да се изправим по-силни след тях“, каза заместник-министър Георг Георгиев.

П. Попов

1 коментар
22 Февруари 2020 11:28 | водач
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Попитали радио "Ереван":
- Могат ли да се правят мозъчни операции на политици от ГЕРБ?
От радиото отговорили:
- Изключено! Никой хирург не се занимава с дървени глави!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар