Зам.-кметът Христина Шопова и директорът на ДТ „Никола Вапцаров“ Маргарита Мачева закриха седмото издание на международния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

21 май 2019 09:15   3 коментара   3983 прочита


Бурни аплодисменти, публика на крака и много вдъхновение поставиха финала на седмото издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“. Територия за млад театър бе официално закрит от заместник –кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова. „След 11-дневния маратон и тези 22 спектакъла, които Ви предоставихме, със сигурност се убедихте, че младите са голяма надежда за България и аз съм сигурна, че българският театър го чака много добри мигове. Благодаря на театрланата публика в града,която преживя това вълнение и беше част от всичко това. Тази година посветихме седмото издание на фестивала на театралната памет и 100-годишнината на Драматичен театър „Никола Вапцаров”, който в момента има млад и амбициозен директор в лицето на Маргарита Мачева. Пожелавам ѝ смелост, сила и удържане на професионализма на високо ниво!“, каза в словото си зам.-кметът.

Изключителната актриса Жанет Керанова получи стилен букет от заместник-кмета Шопова, по повод рождения ѝ ден. След края на представлението бяха поднесени и кошници цветя от името на министъра на културата Боил Банов, кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от Общински Куклен театър- Благоевград.

Последното представление, което бе поставено на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ в рамките на фестивала „Тара-ра-бумбия“ бе постановката „Под манастирската лоза“ по Елин Пелин. Режисьор на спектакъла е Калин Ангелов, за сценографията и костюмите се бе погрижил Никола Налбанто, а за музиката Мартин Каров. Тази вечер на сцената се превъплатиха актьорите Албена Чобанова, Аладин Алиибрахим, Александър Митев, Андраш Кончалиев, Кънчо Кънев, Мариана Бонева, Мартин Лазаревски и Пепа Манева. С играта си те докоснаха публиката и пресъздадоха произведението на Елин пелин по необикновен и запомнящ начин. В последната вечер на „Тара-ра-бумбия“ премиерно представиха „Под манастирската лоза“. Спектакълът е на ДТ „Никола Вапцаров“.

По традиция Биг Бенд – Благоевград посрещаше гостите театрали на входа на ДТ „Никола Вапцаров”.


Още за: директор   театър   култура   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
21 Май 2019 11:03 | Весела
Оценка:
-11
 (
23
 гласа)

Прекрасна жена, която работи с много хъс и ищях. Възхищавам се на хора като Шопова


22 Май 2019 07:29 | Тъжна
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Само като прочета това тъпо заглавие Тара... незнам коя си бумбия, се сещам за паяк тарантула. Кой тъпанар измисли такова тъпо заглавие


22 Май 2019 08:03 | Жж
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Хич не се възхищавам от Шопова. Нагла, Назначава същите наглеци. Тя поне има изказ, но как откровено нагло се дърхжи ако не си от нейните.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар