Закриха Дома за медико-социални грижи за деца в Благоевград

15 февруари 2021 17:45   3 коментара   10644 прочита


 Съгласно Постановление на МС за структурни промени в системата на здравеопазването, Домът за медико-социални грижи за деца – Благоевград се закрива считано от 15 февруари 2021 година и от същата дата се създава Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания –амбулаторен блок, който ще ползва материалната база на Дома. 

„В Центъра ще се предлагат интегрирани здравно-социални услуги за деца с увреждания и хронични заболявания, отглеждани в семейна среда в общността, с цел превенция на изоставянето и насърчаване на отговорното родителство. “ – информира досегашният директор, д-р Татяна Спасова, цитирана от БНР. Тя припомни, че през миналата година се е извършила оценка на потребностите и е организирано поетапно извеждане на децата, настанени на резидентна грижа в Дома в Благоевград.

Пет от тях с висок медицински риск са настанени в Дома за медико-социални грижи за деца в Плевен, а три – със среден медицински риск са преведени в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“– Благоевград. 
 


Още за: Благоевград   дом   грижи   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
15 Февруари 2021 20:31 | �� ���� ВЪЗМУТЕН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПРИЧИНИ. ТАМ ЛИ СТЕ СИЛНИ.


15 Февруари 2021 21:40 | А
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Аз не разбирам, другите освен извведените къде са?


16 Февруари 2021 09:33 | гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В този дом няма деца, а персонал "бол".....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар