За втора поредна година стартира състезанието „Училище на годината - Благоевград”

21 април 2015 17:19   7 коментара   20517 прочита


Състезанията за „Училище на Благоевград“ стартираха днес с кръг „Знания“. Кръгът се провежда в две възрастови групи - ученици от 1-ви до 7-ми клас и ученици от 8-ми до 12-ти клас.

За да поздрави участниците в надпреварата за знамето „Училище на годината“ на събитието присъства и кметът Камбитов. Той внимателно проследи процеса на състезанието и пожела успех и спортсменска игра на учениците. Като водещ на инициативата се превъплъти Румяна Станоева специалист „Младежки дейности и спорт“ в отдел „Култура“ към Община Благоевград.

Тя разясни условията в кръга. „Всеки пълен и правилен отговор носи по една точка на вярно отговорилия отбор“, заяви Станоева с призив към участниците първо да чуят въпроса, да съгласуват отборно отговора и след това да дадат сигнал за готовност със звънеца. Журито от своя страна призова учениците да не си подсказват. То бе в състав Соня Кацарска учител по български и литература към Център по изкуствата – Благоевград, Кирил Алексиев уредник в Регионален исторически музей – Благоевград и Николай Балтов експерт в информационен център „Европа директно“.

С емоции, прибързани реакции и доста знания победителите в първия етап от днешния кръг са четири училища. ПМГ „Акад. Сергей Корольов” надви със знания СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” с 7:6, VІІ СОУ „Кузман Шапкарев” - VІІІ СОУ „Арсени Костенцев” - 8:7, ІІ ОУ „Димитър Благоев”– ІІІ ОУ „Димитър Талев” - 7:6 и в последното състезание от днешния ден ІV ОУ „Димчо Дебелянов” отново само с точка разлика надви V СОУ „Георги Измирлиев”. Този резултат не е краен. Точките от днес се трупат в актива на училищата. Те ще се сумират заедно с резултатите от кръг „Култура“, кръг „Спорт“,кръгът в който учениците ще представят училищата си и точките от участието в инициативата „Благоевград- Това си ти“.

Утре /22-ри април/ състезанието в кръг „Знания“ продължава с по-голямата възрастова група ученици - от 8-ми до 12-ти клас. Надпреварата по знания ще се проведе отново в зала „22 септември“ по график:

13.00 часа ПМГ „Акад. Сергей Корольов” – ПГИ „Иван Илиев”

14.00 часа ПГСАГ „Васил Левски”-ПГТО

15.00 часа НХГ „Св. Св. Кирил и Методий”

Училищата, които се изправят един срещу друг в състезанието „Училище на годината – Благоевград 2015“ бяха определени с жребий на 23-ти март. Състезанието е с цел да се покаже колко будни и умни деца учат в благоевградските училищни заведения. То се провежда за втора поредна година, организирано от Община Благоевград под патронажа на кмета д-р Атанас Камбитов.

7 коментара
21 Април 2015 17:31 | Даника
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Много добра инициатива. Това е начинът да се стимулират децата да учат и да показват знания и умения.


21 Април 2015 17:37 | Сами М
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Промяната на средата от училище в различни семинари, обучения, училищни състезания и други подобни инициативи винаги е от полза на учениците. Това развива още повече техните способности и винаги води до положителен резултат. Аз съм психолог и знам колко е важно децата да са в една по-голяма социална среда.


21 Април 2015 17:40 | Асенова
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Хубаво е децата да се ангажират и мотивират в подобни практики. Така се създава отговорно и можещо поколение. Браво, продължавайте в същия дух


21 Април 2015 17:43 | Андонова
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

И миналата година наши ученици се състезаваха, беше много интересно за самите тях, да участват, да спечелят знамето и да го задържат и следващата година. Имахме нужда от подобна инициатива от страна на местната власт. Благодарим Ви


21 Април 2015 17:43 | Шериф
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Това според мен е много добро и трябва да се провежда във всички училища на страната. Така всички ще се стараят да се развиват в една или друга посока, поставени в условия на конкуренция, която е положителна за всички!


21 Април 2015 18:53 | Щери
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Най-важното от всичко са децата - а щом те учат и се забавляват значи това, което е направено е една положителна крачка в тази посока!


22 Април 2015 08:34 | запознат
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Проверете си информацията! След равностойна и спорвана "битка" V СОУ спечели за втора поредна година/ 8:7/
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар