За това ли ни даде Европа култура? Паднали и изкривени знаци в цял Благоевград! Мода на вандализъм, метеорологични условия или елементарно възпитание?

05 юли 2019 13:36   9 коментара   6668 прочита


Падналите и изкривени знаци са в цял Благоевград, видя репортер на Struma.com. Някои от тях са преместени чинно, но все още напомнят за себе си. Такъв е случаят на обозначителния знак за улиците „Иларион Макариополски“ и „Захари Стоянов“. Знакът на ул. „Христо Чернопеев“ е наклонен, а ситуацията е идентична със обозначителнитата табела на ул. „Костур“, както и пътният знак около Джамията.

Това са поредните пътни знаци, за които пишем и които едва ли метеорологичните условия, бури и „ураганни“ ветрове са привели в това състояние. Остава единственият, възможен отговор на въпроса какво е причинило тяхното неестествено състояние и на кого пречат знаците. В Благоевград има достатъчно зали за тренировки, фитнеси и различни спортове, спортни площадки и уреди, където младите могат да изкарват насъбралата им се агресия, да блъскат по някоя боксова круша, вместо да рушат изграденото с парите на данъкоплатците.

И ако родителите нямат воля да възпитават децата си, да ги учат на ценности, тогава кой трябва да го направи? Това ли е начинът да показват отношението си към света - да чупят, блъскат, изкореняват общинска собственост? Дали в домовете им има изпочупени лампи, надраскани стени, кошове за отпадъци, разпилени из стаите…?

Отговорът оставяме на всеки един от вас. Защото, докато се търси постоянно сметка на община, управление, училищни институции, културни такива, то тогава ние ще потърсим сметка на вас, родителите…Така ли възпитавате децата си - бъдещето на Благоевград, на България?

Цвети Иванова


Още за: знаци   условия   състояние   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
05 Юли 2019 13:57 | Горна Джумая
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Причината е ясна - Опростачване и циганизация!


05 Юли 2019 14:01 | Емил
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Мургавите ни сънародници са верните гласоподаватели на герберите


05 Юли 2019 14:13 | Урок
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Причината си е в нас като общество, да не я търсим в друг. Елате във Франция, в Испания да видите пътища, маркировка, знаци и тн. тн. Напуснете България или да премахнем Лъжливите и Крадливи псевдо политици.


05 Юли 2019 14:42 | читател
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Мили ми журналисти, не само родителите са виновни, виновно е цялото общество! Виновни са институциите, вие журналистите, условията при които живеят. А да не говорим за личният пример на всички нас. Каква гражданска позиция имаме ние възрастните около тях на какво ги възпитаваме. Младите са много объркани.....


06 Юли 2019 01:48 | Никола
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не пипайте ромите, те са електората на герб.


06 Юли 2019 10:10 | Електоратът:
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Когато те избират роми и ти ставаш ром! Преди години се поднови пътят през прохода Предел. Беше много хубаво. Но от тогава никаква поддръжка Мантинелите не се виждат от бурени, знаците са обрасли в храсти, "опесъчаването" е в страни по платното,.. При това е и международен път. Но за сметка на това са накацали билборди какви ли не щеш-като почнеш от политически, та свършиш до някакъв хотел от Велинград... без оглед дали е подходящо мястото-важното е "пътното" да печели. Няма лошо, но използвайте парите поне за елементарна поддръжка. Та искам да река-ЦИГАНСКА МУ РАБОТА-НАВСЯКЪДЕ! Изглежда това ще е съдбата на България!


06 Юли 2019 13:14 | Anonimen
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Все ромите са ви виновни!!!! Нима ромите ходят до сутринта на дискотека напиват се, дрогират се и чупят всичко в града....!? Айде спрете с тези глупави коментари...


06 Юли 2019 13:50 | Неразбиране
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не разбрах кой обвинява ромите?! Нисой! Истината е, че управляващите, избрани предимно от роми - станаха като своите избиратели, демек роми. С техният манталитет, култура и отговорност. Никой по-горе не обвинява ромите.


06 Юли 2019 20:01 | Ветеопоказател
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Струма, нещо май обърнахте посоката напоследък. Да не ви се е сменил собственика или предусещате загубата на Кмета на изборите. Последните ви 4 репортажа са все против Общината. Какви сте ми лизгари, миленките мои.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар