За Struma.com обединителят на българската общност в Лондон Атанас Чиков: Благодарим ви за куража да разследвате схема за подмамване на гастарбайтери в Лондон, институциите се задействаха, 22-мата в Нюкей вече имат документи

09 май 2014 10:41   7 коментара   26537 прочита


С добри новини ни зарадваха вчера част от българите, заточени в Лондон без работа и без пари, за които ние в рамките на около месец направихме собствено проучване. Част от тях вече имат работа и нужните документи. Късно снощи получихме и следното писмо:

Уважаеми журналисти от екипа на Struma.com. Благодарим ви за смелостта и куража да разследвате случая с ужилените българи в Лондон, разследването ви вдигна институциите и стресна всички, замесени във веригата за изпращане на гастарбайтери на работа в чужбина, това написа до Struma.com, човекът, които помага от години на българи в Лондон Атанас Чиков. Ето писмото му : Вашето едномесечно разследване на случая с подмамени с обещания за работа българи в Лондон, вдъхна кураж на страдащите сънародници, че не са сами. Разследването ви активизира и благоевградския полицай Прегьов така, че от вчера 22-мата, затворени в общежитие в град Нюкей имат National Incurance Number,. Нещата започват да се подреждат. Благодаря ви и от името на хилядите потребители на сайта www.bghelp.co.uк, които с интерес следяха разследването ви. Пожелавам на екипа ви да сте здрави и все така смели в работата ви. С уважение - Атанас Чиков -собственик на сайт и списание и обединител на българската общност в Лондон.

Както съобщихме от вчера с фирмата, изпратила българите в Лондон се заеха българските институции-прокуратура, данъчни и националната инспекция по труда. Предстоят проверки. Struma.com започна разследването си на 12 април, след като нашата приятелка Ваня П. замина с фирмата, чиито човек е експолицая от ОД на МВР Благоевград Георги Прегьов, на работа в Лондон и остана на улицата без работа и пари. Благодарим на семейство Асен Христов и Иванка Станкова, на Иванка Острева, на Ради Колев и на всички, които ни се довериха. Минахме през разпити на ужилени, скрити камери и интервюта, свързахме се с външно министерство, нашите хора сезираха полицейското ни аташе Мирослав Господинов, който също взема мерки за проверка на ситуацията, тръгваща от скайп в България и минаваща пред спирка Виктория в Лондон. Благодарим на всички българи, който участваха в разследването ни за куража да застанат с имената си в хода на нашето разследване.

Очакваме резултатите от проверките на институциите, ще ги съобщим.

П. Петрова

7 коментара
09 Май 2014 11:00 | Ева
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Естествено, че ще се нареди. Държавата си има официални стокове за всичко, в т. ч. за Осигурителен номер.
Само не разбирам за какво беше цялото това "нещо"? Осмелявам се да го нарека така, просто защото не е скандал като скандал, не е измама...
Изрично бих посъветвала Struma. com да не използва имена на служители в Посолството, тъй като вчера беше проведен разговор с Полицейското аташе тук и той изрично заяви, че жалба или оплакване не е постъпвало официално. Той изрази възмущението си, че медията използва името му и това на Посолството като институция, за да изглежда убедителна в писаниците си!!!

Жалко е, че живота на хората се движи от злоба и завист.


09 Май 2014 11:04 | Престанете преписвачи
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Изложихте се тотално : Да ви публикуваме ли разговора ни и имейла на аташетооооо-което го остави за връзка с него


09 Май 2014 11:30 | Еве Евенцееее
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Говорих с полицейското ни аташе
до мен четвъртък 0:09 Атанас Чиков -Лоднон
Ако някой пострадал иска да се свърже
с него може да го направи на имейл
miroslav..... /пазим личния му имейл при нас/
Посъветва ме да се оплачат пострадалите
на английската полиция


09 Май 2014 11:31 | Еве Евенцееее
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

до мен от Атанас Чиков
Българското посолство в Лондон и тяхното полицейско аташе са информирани
За случаите
Призовете повече ужилени да се свържат с вас
И ние ще го обявим също


09 Май 2014 11:33 | Еве
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Бъди щастлива Еве !


10 Май 2014 19:54 | Секиш Минджов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да се кастрира, този измамник.. В ада да гори!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар