За първи път главен прокурор на РБългария и главен секретар на МВР влизат в Община Благоевград! Кметът Томов го няма!

20 февруари 2020 19:57   24 коментара   22491 прочита


Обсъдиха битовата престъпност с ОБС председателя А. Тодоров и със  зам. кмета по Строителството  

За първи път от десетилетие  насам Главен прокурор на България и главен секретар на МВР влизат в община Благоевград за среща с местната управа по проблемите на престъпността. Важни гости от върховете на управлението и властта идват на крака при новите управленци, а благоевгадският кмет го няма. Градоначалникът Румен Томов не посрещна  Главния  прокурор Иван Гешев, главния  секретар на МВР И. Иванов , директора на ОД на МВР Благоевград ст. комисар Дойчин Дойчинов и Окръжния  прокурор Христо Георгиев, явно ангажиран с други важни дела. 

В центъра на събитието, като домакини, се оказаха  председателят на ОБС Андон Тодоров и  заместник кметът -  по строителството Eвгени Терзиев. Тодоров посрещна групата важни гости  във фоайето и ги въведе в кабинета на зам. кмета Терзиев, след което поведе срещата, на която бяха обсъдени важни проблеми, свързани с взаимодействието между местната власт, прокуратура и полиция и мерките за ограничаване на битовата престъпност в областния център..

Отсъствието на кмета Томов не остана незабелязано от участниците в работната среща, до края на която, не стана ясно, къде е всъщност благоевградският кмет. Опитахме да разберем защо градоначалникът е пропуснал такова важно посещение, но не намерихме отговор. Чу се от тук от там, че на кмета му   се наложило да замине спешно за София по важна работа, други, които питахме вдигаха учудено рамене.

Нямаше ни кметът, ни заместник. кметът    по сигурността, Любен Милев,обявен преди повече от два месеца. Тотално се объркахме и ние днес, тъй като написахме, че срещата е била в кабинета на зам. кмета по сигурността Милев, решавайки, че вече е встъпил в длъжност и недопускайки, че  на магистрати и полицаи ще им се наложи да говорят за престъпност пред зам. кмет по строителството, все пак човекът е тесен специалист, не многопрофилен капацитет.   

Казват, че ОБС председателят е бил добър домакин и добре е водил работната среща, но въпросът, който и днес излезе на дневен ред е :  Защо обявеният зам. кмет по сигурността Милев не встъпва в длъжност, какво чака  още,   та не напуска Общински съвет и не влиза в длъжност, за да не се налага ОБС председател и зам. кмет по строителството да нищят престъпността и мерките с прокуратура и полиция. Друго щеше да е бивш полицай ,какъвто е Милев ,да се изправи срещу прокурори и полицаи и да говори на един език с тях.    

И всъщност къде беше кметът Румен Томов? Можеше да се поразговорят с главния прокурор за нещата около предишния екип , които го така дълбоко го терзаят и с които вече 3 месеца занимава  обществеността в Благоевград, а пък    и от дума на дума можеше и за депото да стане дума.. и за боклука и.. за Костинброд.... Но жалко, нямаше късмет Гешев да се запознае отблизо с благоевградския кмет, а и кметът изпусна златна възможност .... да познава човека, който разтърси държавата с емблематичните си арести и акции.  

П. Костадинов     

24 коментара
20 Февруари 2020 20:11 | Шумантов
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Томов не е кмет, Дончо е кмет, той си плати на Томов и така станаха нещата


20 Февруари 2020 20:20 | ...321
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Е, от Томов издънката какво очаквате?


20 Февруари 2020 20:27 | Да
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

В общината коли и беси Дончо. А главния прокурор знае ли срещу кой седи. Мошеник купувал гласове и купил си избирането да дерибейства над хората. Застроил всички зелени площи и като гавра се нарича "зелен" партиец. Тормозел беззащитни девойки и сега е моралния стожер в общ съвет. А за безличника Томов, него го няма и като е тям


20 Февруари 2020 21:04 | Тишо
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

ЧУДЯ СЕ НА ГЕШЕВ СЛЕД ТОЗИ ДОБЪР СТАРТ КАКВО ТЪРСИ ПРИ ТИЯ КМЕТОВЕ КАТО ТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ БАНДИТИ НА ДЪРЖАВАТА КРАДЪТ НАРОДНАТА ПАРА НА ПОРАЗИЯ И СА ПОЧТИ ВСИЧКИ ЗА НАРОДЕН СЪД


20 Февруари 2020 21:08 | Запознат
Оценка:
6
 (
26
 гласа)

Ами нали Бисерчо вкара структурата, която не е задължителна по неговите указания в съда. За това го няма Милев. Проверете предишните структури и тези на други общински администрации, къде са изпълнени измислиците на Бисер. Това, което цитира е за държавната администрация каквато е областната. Освен това посещението на Гешев е внезапно и неочаквано, а Томов е извикан в Регионалното министерство. Така че не се упражнявайте в журналистика, и то разследваща.


20 Февруари 2020 21:09 | Антон
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Да беше проверил Удостоверение за търпимост 35/23. 08. 2018г и да види как арх. Тинчев узаконява незаконен строеж извършен през 2008г., като го посочва за извършен през 1974г.


20 Февруари 2020 21:21 | До запознат
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Запознат си само с плямпането. Като не си компетентен поне си мълчи. Бисер ви направи услуга, която в простотията си дори не можахте да разберете. Не може едно елементарно нещо да изкопирате от 264 други общини, качено на сайтовете им. Бисер ви го върна с указанията без дори да ви оспори паразитното зам. кметско место, но вие от простотия и наглост го внесохте пак. И сега е момента Дончо да разбере, че му го сложихте на него, защото той ще ходи на АС, не Томов и решението ще е петно върху него и Общински зъвет. Следващия път пак да им гласуват простотийте на Томов и Мара.
О свещенна простота!


20 Февруари 2020 21:36 | �������
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

КАК ДА СЕ ПОКАЖЕ ТОМОВ КАТО ОЩЕ НЕ Е ИЗТЕЗНЯЛ И Е СМАХМОРЛЪК.


20 Февруари 2020 21:44 | До запознат
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Ами ще я върне Бисер, като е правена все едно от първокласник :)


20 Февруари 2020 22:14 | До кандидата за секретар
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Плямпаш ти, защото не спечели. И се криеш зад гърба на жена ти. Погледни структурата на успешния кмет Паскалев. За каква йерархия ми говорите? Паскалев сам управляваше европейските проекти, без зам. кметове и директори. А предишния кмет разду общината до безкрайност. Тази структура, проверете на коя община е идентична и дали някой на тях я е оспорил. Бавите топката, за да създавате проблеми. Не ми пука кой е кмет, но всички вие не желаете обшина Благоевград да се развива. До сега не прочетох едно, ама едно нещо, което да подкрепите като хора, които милеете за тази община.
Толкова е прозрачна войната ви, че всявате омраза и сред обикновените хора. Заради вас служителите са напълно объркани. Направете си труда да се разровите в предишни администрации и да видите какви отдели има и как никой не е оспорил нищо.


20 Февруари 2020 22:27 | Велков
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Има някои, които се крият зад Томов и го съветват, и резултатите са видими...
Жалкото е, че човека наистина имаше шанс, но вие го провалихте с безбройните си претенции. Дядо Коледа да беше, не може да се справи.
Едно обаче е абсолютно сигурно, скоро ще плюете и по него и ще организирате митинги за следващия в това определено сте последователни.
Лека вечер.


20 Февруари 2020 22:30 | Ужаст
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Дончо Балито и Мама кажа са водещите фигури в Общината и двамата са "успешни" хотелиери. Исполини на мисълта в Горна Джумая - не е сигурно кой е "по-интелигентния" от двамата, ще трябва да се изчака фотофиниша за да се определи победителя.
Томов и Ясен са пълни пияндурници и по цял ден пият в ресторанта на банята за сметка на Мама кажа. Явно и този мандат няма кой да го накара да си плати старите му и текущи задължения към Общината. Ще ги платим ние избирателите им.


21 Февруари 2020 04:14 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Леле, кметО как се е скрил, за да не отговаря на въпроси за боклука на Благоевград пред Главния прокурор... Може нашия боклук да отива в Италия бартер, знае ли се ...кметО бил в регионалното министерство... Хах... Много знае кметО къде са министерствата, той по-далече от склада на Топливо в Грамада не е бил... Хах


21 Февруари 2020 07:08 | Благоевград
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тц тц Дончо води в общината Главния прокурор. Зам. кмета по строителството що не му е показал на Гешев всичките сгради на Дончо, които Тинчев е чертал и е придобивал апартаменти.


21 Февруари 2020 07:31 | Общинар
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Мен пък не ме интересува структурата. Интересува ме че такива компрометирани типове като Гавазов са начело на протестите. Значи кмета няма да го бъде. Тоя елемент без мозъчни гънки мина през всички партии. По същия начин рева и и за Камбитов. Ама щом е стигнал до там да играе с комунистите, на зле са нещата.


21 Февруари 2020 09:10 | До Редактора
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

На Гешев не му трябва Томов, а далаверите на Камбата, който устремено се е запътил към Централния Софийски, а може и Пазарджишкия, който е саниран по същата програма, по която водещ е Камбитчето...


21 Февруари 2020 10:58 | Гошо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Той е правил салата през това време...


21 Февруари 2020 11:36 | ДОНЧО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хахах то ДОНЧО заедно с Главния Архитект трябва да са първите май.?


21 Февруари 2020 11:36 | ДОНЧО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Хахах то ДОНЧО заедно с Главния Архитект трябва да са първите май.?


21 Февруари 2020 13:15 | в изгнание
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Гешевата цел: приватизатори да обеднеят, проверяващи да забогатеят, народът да ръкопляска


21 Февруари 2020 13:38 | �����
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Поради връщането втори път на структурата от областния, зам кмета по строителството е и с ресор сигурност, затова и Милев не е още зам. кмет .
Как ли вече не го спъват кмета да си върши работата и го мотат чиновниците от областната администрация


21 Февруари 2020 19:46 | гражданин
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Ало-о-, списвачи на това парцалива сайтче. Срещата на Гешев е за обсъждане на битовата престъпност. С какъв ъкъл коментирате " ако кмета бе там можеше да постави въпроса за предишния кмет.. " Предишния кмет е за разследване за ЗЛОУПОТРЕБИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, РАЗХИЩЕНИЯ, КОРУПЦИЯ. БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ...


21 Февруари 2020 22:00 | Коко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Чичо, защо Кашляш? Не се крий Чичо! Къде се скъта? Само Кашлица чувам под масата, чичо... Да знаеш един много важен Господин е на вратата, чичо....? Къде си скъта чичо?


23 Февруари 2020 08:06 | До гражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Големи специалисти сте, бре... След административното и търговското право, смело се хвърляте в тълкуването и на наказателното. Т. е. в скоро време да очакваме поредната доза смях от високо компетентното Томово тълкуване на законите. Кой знае КметО под диктовката на озлобения и некомпетентен Шумантов и исполинът на мисълта Дончо, докато Градевеца му сипва ракийка в Банята в компанията на Бриндо и Мама, какво е сътворил...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар