За поредна година доброволци от Банско организират кампания „Бъди човек“ в навечерието на Великден

20 март 2023 13:31   1 коментар   6675 прочита
сн. БТА
сн. БТА


сн. БТА

За поредна година доброволци от Банско организират кампания „Бъди човек“ в навечерието на Великден. Тази година ще бъдат раздадени около 40 торби с хранителни продукти на хора в нужда, каза за БТА Георги Ангелов, който е сред основните организатори на благотворителната инициатива в планинския град. 

Имаме щастието да се осигуряват средства от един редовен дарител, който винаги дава около две хиляди лева, каза Ангелов. Хранителни продукти се осигуряват за социално слаби хора два пъти в годината – на Коледа и за Великден, като и този път ще бъде избран малък квартален магазин, от който да бъдат закупени храните. С това помагаме два пъти – един път на социално слабите и пенсионерите, а заедно с това и на дребните търговци, каза още Георги Ангелов. 

В основата на „Бъди човек“ в Банско, заедно с Георги, са и две детски учителки – Здравка Юнчова и Елена Колевичина. Всеки път приобщават и ученици, които да последват примера и да се учат да бъдат съпричастни и да помагат на другите. 

Хранителните продукти ще бъдат раздадени на 8 април, Лазаровден, за да може преди големия християнски празник Великден хората, които се нуждаят от тях, да бъдат по-спокойни и да имат какво да сложат на празничната трапеза, каза още Георги Ангелов. 

1 коментар
20 Март 2023 20:02 | Бате Гошо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Носи и на Батко ти Гошо една торбичка оти ако не ти беше купил фото апарат още щеше да се валеш пиян по чаршията
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар