За пореден път! Зрелостниците на Езикова гимназия Благоевград са на първо място в областта по резултати от държавните зрелостни изпити

30 юни 2022 22:55   1 коментар   6542 прочита


Възпитаниците на Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ в Благоевград за поредна година са на първо място сред връстниците си Пиринско на държавните зрелостни изпити.

Средният успех на матурата по български език и литература на сто петдесет и петимата абитуриенти е  „Много добър” 5,17, при средна оценка за страната „Добър” ,05, а за областта „Добър” 3,91, а от двата държавни зрелостни изпита /без ДИПКК/ – 5,39, което ги отрежда най-високо в класацията на средните училища в областта. С пълни шестици са 17 от учениците на Езиковата гимназия от ДЗИ – по български език и литература, по немски език и по английски език.

След оповестяването на резултатите от МОН стана ясно, че в област Благоевград има трима зрелостници с „Отличен” /6.00/ и на двата задължителни зрелостни изпита, като двама от тях – Мария Георгиева и Силвена Йовчева, са от ЕГ. Випуск 2022 постигна  среден успех от дипломите за средно образование – „Отличен” /5,85/. 

Учителита са удовлетворени от 5-годишната екипна работа и постиженията на учениците си. 

Ръководството  на ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ се гордее с успехите на зрелостниците си и им пожелават да съхранят любовта към науката, да продължават да отстояват ценностите на гимназията и да дерзаят по пътя на сбъдването на мечтите си!“, коментираха от учебното заведение.


Още за: езикова   зрелостници   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
01 Юли 2022 09:03 | КИРИЛ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

НАЙ ДОБРОТО УЧИЛИЩЕ, ВСИЧКИ УСПЕХИ СА БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОМПЕТЕНТНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ДИРЕКТОРКАТА И ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ. НЯМА УЧЕНИК КОЙТО Е ЗАВЪРШИЛ ЕГ И ДА НЕ Е ПРИЕТ В НЯКОЙ ПРЕСТИЖЕН УНИВЕРСИТЕТ. БРАВО НА ЦЕЛИЯ КОЛЕКТИВ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар