За пореден път улица се свлече на центъра на с. Изгрев

04 юни 2012 00:10   4 коментара   14224 прочита
Пороят в петък вечер отново отнесе чакъла и пръстта от ул. “Трети март” и ги свлече на централната улица на с. Изгрев, където обръща градският автобус
Пороят в петък вечер отново отнесе чакъла и пръстта от ул. “Трети март” и ги свлече на централната улица на с. Изгрев, където обръща градският автобус


Пороят в петък вечер отново отнесе чакъла и пръстта от ул. “Трети март” и ги свлече на централната улица на с. Изгрев, където обръща градският автобус

Кметът Н. Безински: Сами платихме проектирането, но 15 години няма кой да сложи 240 м асфалт

Цялата улица “Трети март” в благоевградското с. Изгрев се свлече на центъра на селото и заля с кал и баластра единствената асфалтирана централна отсечка при спирката на автобуса за Благоевград. Това се случи само 3 дни след като кмета Николай Безински похарчи пари на данъкоплатците да измие калта върху асфалта, защото на същото място предната седмица дъждовете отново свлякоха земната маса, превръщайки ул. “Трети март” в дере. Миналия понеделник отидох при кмета да искам съдействие да се реши проблемът с улицата, на която живеем със семейството ми от 15 г., каза зам. директорът на Природо-математическата гимназия в Благоевград Николай Каращранов.

При всеки дъжд баластрата се изравя, защото улицата е с наклон, и цялата кал отива в центъра. Проблемът, от една страна, е за нас, хората, които живеем в къщите на тази улица, но не по-малко сериозен е и за цялото село, защото се съсипва асфалтът на централната улица, по която минават редовно колите за асфалтовата база, а пътуващите с градския автобус до Благоевград си носят калта по обувките целия ден на работа и после у дома, обяснява Н. Каращранов.

На молбата му селският управник реагирал веднага, обяснявайки, че е наясно с проблема и... два дни коли на общинска фирма “Биострой” мили наноса по улицата. Кметът Н. Безински нямал късмет, на третия ден след сериозното лъскане силната буря в петък вечерта за по-малко от час заличи положените усилия и превърна отново ул. “Трети март” в дере, а централната в кален басейн.

Въпросът стои на дневен ред отдавна, всеки кмет - и селски, и общински, като дойде на власт, обещава, че улицата ще е първата му грижа, но после става последната, ядосва се Н. Каращранов. Преди години, когато семейството му се нанесло да живее в къщата и със съседите правили отводнителната канализация, тогавашният селски управник Ст. Попдимитров обяснил, че без проект ще е трудно да настоява пред общината улицата да се включи в строителната програма. Каращранов и комшията му Антон Павлов лично платили на специалист и проектът бил внесен в кметството в Благоевград с обещание, че щом хората са направили сами първата крачка, общината ще ги подкрепи. Чакаме вече 15 години, не става дума за кой знае какво мащабно съоръжение, а за 240 метра улица по проектна документация, обясни Каращранов. Заради изровения път преди дни съседът му А. Павлов трябвало да изтърпи адски болки след операция на прешлен, докато линейката го друсала по бабуните до дома му.

Живеещите в къщите на ул. “Трети март” в с. Изгрев още тази седмица ще депозират в общината в Благоевград пореден сигнал с искане да се вземат адекватни мерки и проблемът да се реши, а не да се харчат нахалост парите им като се измива свлечената земна маса до следващия дъжд.


Още за: улица   Изгрев   кал   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
04 Юни 2012 07:31 | анонимен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пари нема, ... е дежурният отговор.


04 Юни 2012 10:53 | ***
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Няма ли най-после да се направи градския автобус да ходи редовно до селото на всеки половин час.


04 Юни 2012 16:27 | Лили
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ето това се казва късмет-асфалтова база в Айдарово, а айдаровци кал газят. Та нали на община Благоевград ще им излезе много скъпо да превозят този асфалт до селското дере. Е по-добре дере отколкото улица, нали затова се плащат винетки, пътни данъци, па на тези селяни закакво ли им е да ходят в Благоевград. Бил зам. директор на МГ, та директорите немогат ли да газят кал?


04 Юни 2012 18:14 | Св
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Къде е кандидат кмета Данчо, той ще оправи всичко, от всичко разбира
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар