За пореден път! Разложанинът Никифор Кондев в Окръжен съд Благоевград за присвояването на 2 багера и камион

27 ноември 2019 13:22   3 коментара   18088 прочита


Бизнесменът от Разлог Никифор Кондев отново застана пред Окръжен съд Благоевград. Днес бе проведено заседание по делото, в което Кондев е обвинен за обсебване на 2 багера и 1 товарен автомобил. Той взел техниката на стойност над 108 000лв на лизинг, скоро след това обаче спрял да плаща вноските си и отказал да върне скъпоструващите изкопни машини.

Днес бяха разпитани свидетели по делото, а някои от призованите не се явиха. Кондев е един от най-честите посетители на съдебната палата и явно вече се чувства като у дома си, тъй като по време на цялото заседание бе удобно поседнал на пейките, което е в абсолютен разрез с протокола и начина на поведение на един подсъдим.

Припомняме, че през 2017г. срещу него бе заведено дело за укриване на данъци. Кондев "пропуснал" да декларира печалбите си, надхвърлящи половин милион, с което си спестил тлъста сума. Той бе арестуван и по подозрения за палеж на автокъщата, собственост на Тони Златков, от която взел на лизинг машините. Емблематичната "Софавто", предлагаща по това време луксозни возила на стойност над 10млн. лв., избухна в пламъци в началото на април 2017г., а Кондев прекара денонощие в ареста.

Делото за обсебването на чуждата движима собственост продължава с разпит на още свидетели. Очаквайте подробности.

П. Пенева


Още за: Н. Кондев   съд   заседание   Още от: Общество

Принтирай статия
3 коментара
27 Ноември 2019 22:39 | Антон Миленков
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Пенева, кво'й туй протокол в съда? А подсъдимия да си идва с въже нашията или с куверт за гилотина ли, що ли?


28 Ноември 2019 09:25 | До Антон
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Правила на поведение, Миленков, в съда си има! Без уважителна причина подсъдим не може да седи. Тази "привилегия" се счита за неуважени към съда! Той трябва да остане прав през цялото заседание, освен ако съдията на го покани да седне, а това се случва само когато физическото състояние на подсъдимия налага това.
По твоята логика, той и кафенце може да си вземе и да разцъка телефона, за да не му е скучно, докато адвоката говори от негово име.... Мислете преди да пишете!


28 Ноември 2019 13:10 | Бам бам
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоо боклук нема да влезе фуф затворо, ама че свърши като оне боклук доневия. Нема да се забави.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар