Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

«а пореден път изкуствена паника в –азлог! ¬дигнаха на крак –«» и ¬и  след жалби за бум на стомашно-чревни разстройства


9 август 2019 16:22  18 коментара   27839 прочита«а пореден път се създаде изкуствена паника в –азлог, след като в –«» постъпиха н€колко жалби, в които разложани твърд€т, че има бум стомашно-чревните разстройства, заради водата. Ќезабавно на м€сто б€ха изпратени екипи на ¬и  Ѕлагоевград и –«», които установиха, че неразположението не се дължи на водата и жителите на града не би тр€бвало да имат притеснени€.

¬сички изследвани€ са категорични, че не водата в –азлог, ƒобринище и района, откъдето са постъпили оплаквани€ е причина за неразположени€та на хората. ќбикновено помощ са потърсили гастарбайтери и такива, които се връщат от море. "—тава въпрос за познатите летни вирусни инфекции, но н€ма нищо притеснително в момента, каза за struma. com д-р  ало€нов от –«» Ѕлагоевград.

20 от общо 30 легла са заети в момента в детското отделение на разложката болница. “ова за€ви за struma. com д-р ¬елев и допълни, че повечето от пациентите са с повръщане и отпадналост. —имптомите отшум€ват за около 24 часа, през които пациентите са под лекарско наблюдение. ƒали се касае за т. нар. "летен вирус" не може да се каже, тъй като нито в –азлог, нито в Ѕлагоевград има лаборатори€, в ко€то да се извършат нужните изследвани€ за установ€ването на ротавирус или ехо-вирус.

ѕодобни оплаквани€ имат и благоевградчани, които се връщат от море.

¬ инфекциозно отделение има постъпили н€колко такива пациенти, дошли си екстрено от района на Ѕургас и Ћозенец, откъдето са пипнали вируса. ƒиректорът на ¬и  –осица ƒимитрова още във вторник след първите сигнали е отпътувала спешно за –азлог, за да се увери лично, че н€ма никакъв проблем с водата.

ѕ. »ванов

ќще за: пациенти  отделение  болница ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


18 коментара

9 август 2019 19:10 | старогражданин
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

ƒали наблюдават безалкохолните, произведени в —андански, не в базата, а в магазините. »ма нещо гнило в ƒани€.


9 август 2019 20:05 | накол
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

димитрова от ¬и  посто€нно лъже хората по вс€какви проблеми с водата


9 август 2019 20:52 | «наещ
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

ƒимитрова е прекрасен човек и професионалист. “ърсете виновника на друго м€сто....


9 август 2019 22:10 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
6
 гласа)

–едуване на безводие и пиково поливане ...от горе, плюс земетресени€та в близост промен€т за часове характеристиките на водата. ѕриродата се промен€ по-бързо от ...администраци€та. ¬секи сам да си търси изход за себе си и близките. ѕолзваме условно чиста вода. ¬од€т € питейна. ѕускайте € поне хубаво да се оттече пък после пийте.


9 август 2019 22:13 | »вана
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

ƒимитрова е точен човек! —тига сте € плюли!  ойто работи, все е виновен!


9 август 2019 22:31 | старогражданин
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

ћераците за излизане от асоциаци€та остават, а н€ма такива за влизане в не€. ѕък ¬ие си € хвалете. ’върл€нето на вината само в комунетата не решава проблемите.


9 август 2019 23:01 | «апознат
ќценка:
4
 (
12
 гласа)

Ўефката на ¬и  прави далавери с препарата за хлориране на водата, вместо това което тр€бва, се използва евтина белина и водата става негодна за пиене.
«а да прибере тлъста комисионна е готова да натрови всички жители на благоевградски окръг.


10 август 2019 06:47 | старогражданин
ќценка:
-3
 (
5
 гласа)

√лаво чугунена от Ѕлагоевградски окръг!!! ≈дин куп провер€ващи и техните семейства и близки пи€т от та€ вода. »збий си от главата това грандиозно престъпление. »маше го само по ваше време, след „ернобил, когато само елитът пиеше изворна вода, подчертавам-изворна, от проверени източници, а ти заедно с нас -от чешмата.


10 август 2019 07:41 | старогражданин
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

 оефициент за равнопоставеност на вс€ко населено м€сто, промен€щ се в зависимост от вложените държавен или европейски лев в неговата водна система. ќще преди тройната коалици€ тръгнаха пари за курортите и големите градове. “ака е до сега. ѕринципа на солидарност увисва с тази неравнопоставеност. » стои като проблем с години. Ќ€кои пък с европейски средстна си обновиха водните системи и сега са за самосто€телност, че даже и против ≈—. ѕсуванье първо на тези, които не зна€т що искат със създаването на водни асоциации!!! ј ƒимитрова си е пиле в кълчища. ¬инаги готова с аргументирано оправдание. ѕреди да тръгне да решава проблемите. —ложете € в музе€ на водата.


10 август 2019 09:40 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

≈, да се махам ли от форумите и да остав€ бунаци от л€во и д€сно да ни занимават с политически спекулации... на най ниско ниво. ћного е лесно да разсипеме държавата. ј после.


10 август 2019 09:52 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

Ќ€ма да разберем колко българи работ€т за идването на ‘олксваген в Ѕългари€. Ќ€ма да разберем и колко българи работ€т против идването на баварците в Ѕългари€. —ъщите са винаги по-напред-независимо от успеха или неуспеха си. ¬ече работ€т за провал€нето на евентуална сделка с южнокорейците. »зтича информаци€ от правителството поне от половин година. » те не сп€т. ј са българи.... ƒа се махам ли от форума???


11 август 2019 07:51 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

¬секи забавен ден до решението на етичната комиси€ намал€ва шансовете за пром€на в √ерб. „рез —авекелиева ÷ветанов продължава да се усмихва от н€къде. Ѕорисов прави чудеса и в "12 без 5", но не и по партийна лини€. ƒо 1000 човека от всички цветове блокират насто€щето и бъдещето на Ѕлагоевград. » така им е добре!
Ќикога не похвалих Ѕисер ћихайлов за неговите усили€ да вдигне авторитета на парти€та не само в Ѕлагоевград. Ѕез ежедневна подкрепа от —офи€ крайни€ резултат е-поредна илюзи€. ѕрез годините съм му наброил 17. Ќе му се подигравам. Ѕеше блокиран.


11 август 2019 19:22 | старогражданин
ќценка:
-1
 (
1
 гласа)

¬ момента Ѕойко Ѕорисов е единствени€ български дипломат. ƒнес дано сте се убедили.


12 август 2019 07:02 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ћично мнение на базата на горчиви€ ми опит през годините:
1.  амбитов, ƒанчо ќкото и »ли€н √еоргиев-вън от кметството и ќб—.
2. Ѕисер ћихайлов и част от ќбластната управа-като рамка на бъдещата община.
Ќ€ма м€сто и време за междуличностни конфронтации.. Ќ€кои имат интерес √ерб да се запази на ниско ниво със запазване на сегашните зависимости и договорни с другите партии и организации. √радът не заслужава това.
Ќа практика горните личности блокират организаци€та, н€мат визи€ и за бъдеще. »зобщо не мога да ги сравн€вам с √ерчев от –азлог.
«ащо √ерчев?
¬сички помн€т каква дандани€ беше от Ѕ—ѕ относно депото за боклуци край –азложка Ѕан€. ƒепото се построи и пусна в експлоатаци€ без шум и зар€. Ќинова беше в Ѕан€ и пълна тишина по въпроса. ÷ели€ актив на местните комунета б€ха протестите за цената на водата. ј депото бе нещастници.!!!
√ерб си има своите хора за пример и крайно време е да се приключи с афиширането на спорни герои.


12 август 2019 07:49 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

Ќа демократите от –азлог.


12 август 2019 10:23 | 123
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

н€ма нужда да се харчат пари за избори! всичко е предизвестено! кмет-до живот!


12 август 2019 19:02 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

¬ече 30 години Ќова Ѕългари€ н€ма министерство на икономиката и министерство на външните работи. “ова не е случайно. “очно през тези дни Ѕойко Ѕорисов хвърл€ всичко от себе си за излизане от омагьосани€ кръг. ƒано успее.


13 август 2019 10:16 | старогражданин
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

“ака и не съм разбрал, че Ѕойко Ѕорисов е открил депото в –азложка Ѕан€. явно съм бил много натоварен през тези дни и съм чел само струума точка ком.
»звинение към форума.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.