За пореден път изкуствена паника в Разлог! Вдигнаха на крак РЗИ и ВиК след жалби за бум на стомашно-чревни разстройства

09 август 2019 16:22   18 коментара   31700 прочита


За пореден път се създаде изкуствена паника в Разлог, след като в РЗИ постъпиха няколко жалби, в които разложани твърдят, че има бум стомашно-чревните разстройства, заради водата. Незабавно на място бяха изпратени екипи на ВиК Благоевград и РЗИ, които установиха, че неразположението не се дължи на водата и жителите на града не би трябвало да имат притеснения.

Всички изследвания са категорични, че не водата в Разлог, Добринище и района, откъдето са постъпили оплаквания е причина за неразположенията на хората. Обикновено помощ са потърсили гастарбайтери и такива, които се връщат от море. "Става въпрос за познатите летни вирусни инфекции, но няма нищо притеснително в момента, каза за struma. com д-р Калоянов от РЗИ Благоевград.

20 от общо 30 легла са заети в момента в детското отделение на разложката болница. Това заяви за struma. com д-р Велев и допълни, че повечето от пациентите са с повръщане и отпадналост. Симптомите отшумяват за около 24 часа, през които пациентите са под лекарско наблюдение. Дали се касае за т. нар. "летен вирус" не може да се каже, тъй като нито в Разлог, нито в Благоевград има лаборатория, в която да се извършат нужните изследвания за установяването на ротавирус или ехо-вирус.

Подобни оплаквания имат и благоевградчани, които се връщат от море.

В инфекциозно отделение има постъпили няколко такива пациенти, дошли си екстрено от района на Бургас и Лозенец, откъдето са пипнали вируса. Директорът на ВиК Росица Димитрова още във вторник след първите сигнали е отпътувала спешно за Разлог, за да се увери лично, че няма никакъв проблем с водата.

П. Иванов

18 коментара
09 Август 2019 19:10 | старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дали наблюдават безалкохолните, произведени в Сандански, не в базата, а в магазините. Има нещо гнило в Дания.


09 Август 2019 20:05 | накол
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

димитрова от ВиК постоянно лъже хората по всякакви проблеми с водата


09 Август 2019 20:52 | Знаещ
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Димитрова е прекрасен човек и професионалист. Търсете виновника на друго място....


09 Август 2019 22:10 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Редуване на безводие и пиково поливане ...от горе, плюс земетресенията в близост променят за часове характеристиките на водата. Природата се променя по-бързо от ...администрацията. Всеки сам да си търси изход за себе си и близките. Ползваме условно чиста вода. Водят я питейна. Пускайте я поне хубаво да се оттече пък после пийте.


09 Август 2019 22:13 | Ивана
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Димитрова е точен човек! Стига сте я плюли! Който работи, все е виновен!


09 Август 2019 22:31 | старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Мераците за излизане от асоциацията остават, а няма такива за влизане в нея. Пък Вие си я хвалете. Хвърлянето на вината само в комунетата не решава проблемите.


09 Август 2019 23:01 | Запознат
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Шефката на ВиК прави далавери с препарата за хлориране на водата, вместо това което трябва, се използва евтина белина и водата става негодна за пиене.
За да прибере тлъста комисионна е готова да натрови всички жители на благоевградски окръг.


10 Август 2019 06:47 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Главо чугунена от Благоевградски окръг!!! Един куп проверяващи и техните семейства и близки пият от тая вода. Избий си от главата това грандиозно престъпление. Имаше го само по ваше време, след Чернобил, когато само елитът пиеше изворна вода, подчертавам-изворна, от проверени източници, а ти заедно с нас -от чешмата.


10 Август 2019 07:41 | старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Коефициент за равнопоставеност на всяко населено място, променящ се в зависимост от вложените държавен или европейски лев в неговата водна система. Още преди тройната коалиция тръгнаха пари за курортите и големите градове. Така е до сега. Принципа на солидарност увисва с тази неравнопоставеност. И стои като проблем с години. Някои пък с европейски средстна си обновиха водните системи и сега са за самостоятелност, че даже и против ЕС. Псуванье първо на тези, които не знаят що искат със създаването на водни асоциации!!! А Димитрова си е пиле в кълчища. Винаги готова с аргументирано оправдание. Преди да тръгне да решава проблемите. Сложете я в музея на водата.


10 Август 2019 09:40 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е, да се махам ли от форумите и да оставя бунаци от ляво и дясно да ни занимават с политически спекулации... на най ниско ниво. Много е лесно да разсипеме държавата. А после.


10 Август 2019 09:52 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Няма да разберем колко българи работят за идването на Фолксваген в България. Няма да разберем и колко българи работят против идването на баварците в България. Същите са винаги по-напред-независимо от успеха или неуспеха си. Вече работят за провалянето на евентуална сделка с южнокорейците. Изтича информация от правителството поне от половин година. И те не спят. А са българи.... Да се махам ли от форума???


11 Август 2019 07:51 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всеки забавен ден до решението на етичната комисия намалява шансовете за промяна в Герб. Чрез Савекелиева Цветанов продължава да се усмихва от някъде. Борисов прави чудеса и в "12 без 5", но не и по партийна линия. До 1000 човека от всички цветове блокират настоящето и бъдещето на Благоевград. И така им е добре!
Никога не похвалих Бисер Михайлов за неговите усилия да вдигне авторитета на партията не само в Благоевград. Без ежедневна подкрепа от София крайния резултат е-поредна илюзия. През годините съм му наброил 17. Не му се подигравам. Беше блокиран.


11 Август 2019 19:22 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В момента Бойко Борисов е единствения български дипломат. Днес дано сте се убедили.


12 Август 2019 07:02 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Лично мнение на базата на горчивия ми опит през годините:
1. Камбитов, Данчо Окото и Илиян Георгиев-вън от кметството и ОбС.
2. Бисер Михайлов и част от Областната управа-като рамка на бъдещата община.
Няма място и време за междуличностни конфронтации.. Някои имат интерес Герб да се запази на ниско ниво със запазване на сегашните зависимости и договорни с другите партии и организации. Градът не заслужава това.
На практика горните личности блокират организацията, нямат визия и за бъдеще. Изобщо не мога да ги сравнявам с Герчев от Разлог.
Защо Герчев?
Всички помнят каква дандания беше от БСП относно депото за боклуци край Разложка Баня. Депото се построи и пусна в експлоатация без шум и заря. Нинова беше в Баня и пълна тишина по въпроса. Целия актив на местните комунета бяха протестите за цената на водата. А депото бе нещастници.!!!
Герб си има своите хора за пример и крайно време е да се приключи с афиширането на спорни герои.


12 Август 2019 07:49 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На демократите от Разлог.


12 Август 2019 10:23 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

няма нужда да се харчат пари за избори! всичко е предизвестено! кмет-до живот!


12 Август 2019 19:02 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Вече 30 години Нова България няма министерство на икономиката и министерство на външните работи. Това не е случайно. Точно през тези дни Бойко Борисов хвърля всичко от себе си за излизане от омагьосания кръг. Дано успее.


13 Август 2019 10:16 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така и не съм разбрал, че Бойко Борисов е открил депото в Разложка Баня. Явно съм бил много натоварен през тези дни и съм чел само струума точка ком.
Извинение към форума.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар