За месец и половина забраняват любителския риболов, виже къде може да ловите в Югозапада

15 април 2019 10:18   2 коментара   7560 прочита


От днес, за месец и половина любителите на риболова ще трябва за месец и половина да приберат риболовните си такъми.

Причината е, че влиза в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в рибностопанските обекти, намиращи се до 500 м надморска височина.

За това напомнят от земеделското министерство. През тази година забраната, която е съгласно разпоредбите на чл. 32 ал. 1 от Закон за рибарство и аквакултури (ЗРА), ще бъде в сила до 31 май.

За рибностопанските обекти, намиращи се от 500 до 1500 м надморска височина, забраната е в сила от 1 май 2017 г. до 15 юни.2017 г. От 15 април 2017 г. до 15-ти май включително е забранен уловът на карагьоз (дунавска скумрия) в българския участък на река Дунав. В същия период е забранен и улова на попчета във водите на Черно море с мрежени риболовни уреди, с изключение на риболовния уред волта.

Забранен е и уловът на калкан във водите на Черно море през периода от 15 април 2017 г. до 15 юни 2017 г. включително, съгласно Регламент (ЕС) 2016/2372 на Съвета от 19 декември 2016 година за определяне на възможностите за риболов на някои рибни запаси и групи рибни запаси за 2017 година в Черно море. През периода на забраната всички стационарни и други риболовни уреди трябва да бъдат извадени от водата. Риболовците от Пиринско могат да хвърлят въдици на “Бистраците”-под моста за село Покровник.

Разрешени за риболов са и водоем “Попарица”, село Блатска, водоем “Помпата” – село Пъвомай, първият водоем до завода за релета в село Баня, както и язовир Бели брег край Сандански.

За област Кюстендил разрешените водоеми за любителски риболов са: стар рудничен котлован в землището на село Николичевци; двата малки водоема при разклона за село Паничарево в община Бобов дол; водоемът в землището на село Самораново, както и на язовир Паничарево.

С. Стоянов


Още за: риболов   любители   такъми   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
15 Април 2019 13:32 | Петко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

A koга ще бъде разтрогнат договара с наемателите на язовир Стойковци при Логодаш?
С този договор лишиха хиляди благоевградчани от единствения язовир в региона като място за отдих и риболов и това е една от многото причини за факта, че градът запада и се обезлюдава прогресивно.


15 Април 2019 15:42 | виждащ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

събота и неделя ловят пъстърва направо от шосето на р. Рилска по пътя за Рилски Манастир, а нали е забранен улова на местна пъстърва там....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар