За "Купите на кмета на община Благоевград": Над 300 грации пристигнаха в Благоевград за първи турнир по художествена гимнастика

15 октомври 2017 09:57   1 коментар   3931 прочита


 Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри вчера първи турнир по художествена гимнастика „Купите на Кмета на община Благоевград“ в зала „Скаптопара“. Тя приветства организаторите и участниците в турнира от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Когато през 2014 г. създадохме първия клуб по художествена гимнастика в Благоевград, вярвахме, че този спорт има място в нашия град и малките грации от клуб по художествена гимнастика „Пирин“ го доказаха. За три години работа, треньори и състезатели поставиха Благоевград на картата на художествената гимнастика, за което им благодаря! Благодаря и на федерацията по художествена гимнастика за това, че ни подкрепя, за успехите на националния отбор, защото е много важно, тези деца да имат достоен пример. Сигурна съм, че скоро и Благоевград ще има своите златни момичета. Желая успех, много сили, хъс. И нека тази красота продължава да блести в Благоевград. На добър час!“ каза в част от словото си заместник- кметът.

Лидия Стоянова, председател на клуба по художествена гимнастика „Пирин“, връчи плакет с благодарност на кмета на община Благоевград д-р Камбитов, благодарение на когото КХГ „Пирин“ бе основан. Малко след официалното откриване, заместник- кметът Христина Шопова връчи и първите отличия на част от участниците.

В турнирът участват над 300 деца от 16 клуба, които в рамките на турнира ще покажат талант и съвършенство.

Първият турнир „Купите на Кмета на община Благоевград“ се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българска федерация по художествена гимнастика.

Състезанието продължава и днес, когато ще бъде финалът и награждаването на победителите.

1 коментар
15 Октомври 2017 17:39 | !!!
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тази кукувица, само харчи нашите пари от данъци за купони и състезания.
Едно работно място не са създали до сега кмета и екипа му.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар