За културата ни! Поредна грозна гледка в коритото на Благоевградска Бистрица!

04 април 2019 11:32   5 коментара   7578 прочита


На поредна грозна гледка се натъкна репортер на Struma.com. Изхвърлени кутии, столове, чашки от кафе и какво ли още не. Всичко това около коритото на Благоевградска Бистрица или самата река. Усилията, които полагат от общинската фирма по чистота в Благоевград, се оказват напразни.

Независимо, че ежедневно градът се почиства, посаждат се носи храсти, около реката е почистено, приветливо и подходящо за разходка, недобросъвестни граждани продължават да превръщат мястото в сметище. Не липсват контейнери, в близост до местата, където има изхвърлени отпадъци във водата или нейното корито, но явно на благоевградчанинът е по- лесно да изхвърли, където му падне, без да помисли за природата, която замърсява.

Така ли сме възпитани, така ли възпитаваме децата си? Ако някой изчисти, ние да минем и да замърсим? Отговорът оставяме на вашата съвест.

Ц. Иванова


Още за: гледка   корито   Бистрица   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
04 Април 2019 12:10 | Ваньо Кисьов
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ето, за това говоря, простакът си е простак. Нямаме елементарна култура. Само мрънкаме и изискваме, а насреща не правим нищо. Докато не възпитаме в нас и в децата ни културно поведение, нямаме право да се оплакваме. Нека излезем на 6, 7, 13 и 14, както апелира общината, да си почисти дворчето, и нека да не е само в тази инициатива, а да е във всеки един момент от ежедневието ни, да се грижим да не замърсяваме, да се съобразяваме с околните и пр., и пр. Да бъдем хора!


04 Април 2019 19:20 | ЦЕЦО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тук имаше коментар, нарушаващ правилата за публикуване. Запознайте се с правилата непосредствено под коментарите.04 Април 2019 19:32 | Пепино
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тук имаше коментар, нарушаващ правилата за публикуване. Запознайте се с правилата непосредствено под коментарите.05 Април 2019 06:42 | горски
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Селският манталитет много трудно се променя. А в коментарите се пишат Д&&) iЖУМАЙЦИ


05 Април 2019 10:43 | гледам си
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ама защо все се коментира като че да няма какво да се направи. тоя хвърлял боклук, оня карал с 300 км/ч, третия паркирал на средата на ГУМ. Кметът пичага слага солени глоби за хвърляне на боклук и паркиране, глобяват се няколко измекяра и всичко приключва. "ама да не дразним хората.. има избори" вика кмета. а останалите 98% дето не хвърлят те сякаш не се дразнат. точно затова ще си ходи октомври.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар