За ценители! В събота Кулинарен празник "Симитли среща Логодаж"

14 юни 2024 09:57   1 коментар   2688 прочита


 

Община Симитли ще е домакин на Кулинарен празник "Симитли среща Логодаж", който ще се проведе на 15 юни 2024 г., събота, от 12. 00 ч.  на площад „Септември“. 

Празникът ще срещне две близки, много вкусни, но и различни традиционни кухни - тази на населените места от община Симитли и на близкото село Логодаж, община Благоевград. 

Заповядайте, за да вкусите от вкусната местна и традиционна храна, която симитлийските и логодажки кулинарни майстори ще готвят на Централния площад на Симитли, градът който е сгушен в полите на три български планини - Рила, Пирин и Влахина. 

Очаквайте и фолклорни изпълнения на местни изпълнители, които ще ни покажат богатството на народното творчество в региона, съобщават  от общинска администрация . 

Симитли е известен със своите фолклорни и кулинарни празници и фестивали - тук през годината може да посетите Фестивал "Хляб, вино и песен", Фестивалът на производителите: "Да вкусиш Симитли", Фестивал "Симитлия - Древната земя на кукерите", Фестивал "Детски усмивки" и много събори и местни празници. 

Благоевградското село Логодаж е известно със своя Фестивал на лютеницата, местна зимнина, която кара всеки да си поиска още една намазана филия, с Логодажкото вино и с неуморния кулинарен и фолклорен екип на Народно читалище "Иван Чаушки - 1934"- село Логодаж. 

В. Василев 

 

 


Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
14 Юни 2024 15:03 | Шезлонг
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Няма такава комбинация, яж ми *|* Симитли и Логодаж *|* ми яж
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар