За 10 часа построиха нов мост в Мелник, пътят е отворен!

10 март 2020 10:35   4 коментара   7053 прочита


Ново мостово съоръжение над река Мелнишка беше изградено за рекордните 10 часа, след като ударната вълна от придошлите води разрушиха временния мост по обходния път за най-малкия град в България. От сутринта екипи на областно пътно управление и фирмата, която ремонтира основния път до курортното селище, бяха на място и въпреки буйните води успяха да поставят бетонни панели и да свържат пътното трасе с нов мост.

Местни жители коментираха, че при рехабилитацията на пътя, която предвижда и изграждането на изцяло нов мост преди входа на града, е била допусната грешка с разрушаването на стогодишния каменен мост, който макар и стар, е трябвало да бъде запазен до края на строителните дейности, предаде БНР. Движението по пътя към и от Мелник е възстановено. Кметът на общината Атанас Стоянов заяви: „Ситуацията не е лека с оглед метеорологичните условия.

Наистина, много, много вода, много по-сериозен дебит и това е причината за разрушаването на този временно мостово съоръжение. В момента фирмата е на място. Работи се усилено с необходимата техника, правим всичко възможно да има ново, по-трайно мостово съоръжение, което да обслужва и жителите, и гостите на Мелник и мелнишкия регион. Мисля, че този проблем ще бъде овладян и ще бъде решен в рамките на няколко часа и ще бъде пуснато отново движението".

Снимка: bTV


Още за: мелник   строеж   мост   път   отворен   Още от: Общество

Принтирай статия
4 коментара
10 Март 2020 12:12 | Гбй
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не е вярно за десет часа оставка на тиквата и Бръчков


10 Март 2020 13:31 | Мунчо
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Браво на ГРОМА ХОЛД!
Тия от АГРОМАХ щяха да го правят цял месец.


10 Март 2020 13:47 | До втория коментар
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Хахаах .....ти сериозно ли .Те са едно и също


10 Март 2020 16:54 | Мунчо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Сериозното е, че преименуването се направи с цел укриване на данъци, а да не говорим за чантата с милион евра дето ДАНС ги спипаха на задния вход и всичко се потули.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар